USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Китай планує скасувати обмеження народжуваності, - ЗМІ

21 Травня 2018 23:26
Влада Китаю планує зняти всі обмеження щодо народження дітей. Про це повідомляє Вголос, з посиланням на Bloomberg.

За даними видання, влада дала доручення провести дослідження про наслідки можливого зняття обмеження.

Таким чином влада Китаю хоче знизити темпи старіння населення та усунути джерело міжнародної критики про те, що штучне обмеження народжуваності обмежує права людини.

Позитивне рішення з цього питання може бути схвалене або до кінця 2018 року, або вже в 2019 році.

Політика «одна сім'я-одна дитина» була запроваджена у КНР наприкінці 1970-х з метою обмежити зростання чисельності населення. Проте в останні роки на порядок денний вийшла проблема старіючого населення.

Починаючи з 2013 року в Китаї поступово пом'якшувалась політика обмеження народжуваності: зокрема, двох дітей дозволялося заводити сільським жителям у випадках, якщо першою народжувалася дівчинка, а також якщо один з батьків – єдина дитина в сім'ї.

З 1 січня 2016 року влада Китаю дозволила одній родині мати двох дітей, що призвело до бурхливого зростання народжуваності в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus