USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі відкрили нову актову залу

5 Грудня 2017 14:47
Урочисте відкриття оновленої актової зали у навчально-реабілітаційному центрі Луцької міської ради відбулося 5 грудня. Відремонтувати залу просили ще з 2003 року, і нарешті заклад, де навчаються дітки з особливими потребами, може похвалитися сучасним відремонтованим приміщенням.

Мама одного із учнів закладу, пані Марія, розповідає, що про нову актову залу раніше можна було лише мріяти.

«Моїй дитині складно пересуватися, а там були такі сходи круті, що ледь на них виберешся. Більше того, сцена була дуже стара, прогнила, ми боялися, що вона завалиться. Тому відкриття оновленої зали - це для нас свято, адже діти давно міряли про гарне та зручне приміщення», - ділиться враженнями лучанка.
Червону стрічку на знак відриття перерізати дітям допоміг радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Своєю чергою, керівник закладу Леся Волинець вручила подяки Ігорю Поліщуку та виконувачу повноважень міського голови Григорію Пустовіту, за сприяння яких цю залу вдалося відремонтувати.

«Тут відремонтували стелю, стіни, електропроводку провели, підлогу нову зробили. Також закупили нові стільці, встановили енергоощадні вікна, лампочки. Загалом вартість такого капремонту обійшлася у 1,5 мільйона гривень. Велика вдячність міській раді, зокрема Григорію Пустовіту та Ігорю Поілщуку, адже саме завдяки їхній наполегливості ми маємо цей ремонт. А просили про нього ми ще з 2003-го року», - розповіла Леся Волинець.

Зі слів Григорія Пустовіта, коли він вперше побачив стару актову залу, то дуже здивувався, що в таких умовах навчаються діти.

«Пригадую, коли з Ігорем Поліщуком сюди прийшли, познайомилися з вашим освітнім закладом, оглянули приміщення й зайшли в зал, то я запитав, чи тут дійсно діти виступають? Тому дякую Ігорю Поліщуку за його послідовність. Він сказав, що тут зробимо нормальний зал, як би важко це не було, але він виконав свою обіцянку. Багатьом не подобалася ідея, довелося чимало вислухати, втім, ми прийняли правильне рішення. Я сподіваюся, що у цій залі виступить багато талановитих дітей, які проявляти свої таланти та здібності», - звернувся до присутніх Григорій Пустовіт.
Ігор Поліщук також додав, що таке свято стало можливим завдяки сприянню депутатського корпусу.

«Приємно бути в оновленому залі, бо докладено чимало зусиль. Ми переживали, чи встигнемо вчасно завершити ремонт, на щастя, все вдалося. Тому дякую усім, хто долучився до цього, а також депутатам, які нас підтримали. Бажаю усім батькам і дітям, щоб тут панувала атмосфера позитиву та радості, щоб вихованці закладу розвивалися та насолоджувалися життя. Зауважу, що питання добудови ліфту лишається у плані вирішення. Зокрема, в бюджеті міста на наступний рік кошти на нього закладаємо», - розповів Ігор Поліщук.
Опісля усіх вітальних слів та урочистостей нову сцену випробували діти, представивши гостям заходу святковий концерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
марина Показати IP 5 Грудня 2017 15:08
це повинно бути давно зробити і забути...
Сергій Показати IP 5 Грудня 2017 16:43
Краще пізно, ніж ніколи. Головне, що зробили. Бачив той зал до ремонту - дійсно, як там діти раніше виступали, навіть не уявляю.
добре Показати IP 5 Грудня 2017 19:37
сподіваємось, що й ліфт нарешті буде зроблено. Ще ж у травні казали, що "Документація на встановлення зовнішнього ліфта готова. Єдине лише - немає ще підписаного акту на землевідведення, «Луцькмістобуд» чекає на присвоєння кадастрового номеру. За попередніми прогнозами, це має відбутися найближчим часом".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus