USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому СІЗО - виставка: «Я хочу, щоб була Україна»

12 Липня 2014 12:41
Виставка Волинського краєзнавчого музею, присвячена біографії та творчості В’ячеслава Липинського відкрилася у Луцькому слідчому ізоляторі. Назва заходу - «В. Липинський: Я хочу, щоб була Україна».

Заступник начальника слідчого ізолятора із соціально-виховної та психологічної роботи підполковник внутрішньої служби Віталій Байковський коротко поінформував засуджених господарської обслуги та неповнолітніх ув’язнених про мету виставки.

Лекцію про біографію та творчість цієї видатної постаті підготували та прочитали курсанти Інституту кримінально-виконавчої служби України Ірина Кривульська, Олександр Рабчун, Олександр Панасюк.

Відомо, що В’ячеслав Казимирович Липинський - видатний український політичний діяч, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму. Він відомий світові тим, що був одним із організаторів Української демократично-хліборобської партії, за часів правління Гетьманату — послом України в Австрії.

Зі слів доповідачів, історичною Волинню пов’язані різні періоди життя і творчості В’ячеслава Липинського. Він навчався у Луцькій гімназії, відбував військову службу в Ризькому драгунському полку, що стояв у Кременці на Волині. В'ячеслав Липинський похований на католицькому кладовищі у Затурцях на Волині. Нині відремонтовано родинне обійстя Липинських у цьому ж селі, понівечене перебуванням тут колгоспної худоби. У Затурцях знаходиться меморіальний музей Липинського, відреставрований та відкритий 2011 року, напередодні 20-річчя Незалежності України.

Після прочитаної лекції засуджені господарської обслуги та неповнолітні ув’язнені задавали курсантам питання по темі виставки.

З початку року за співпраці з музеєм в установі експонувалося 4 виставки різної тематики.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
гы Показати IP 12 Липня 2014 18:00
гы-гы...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus