USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада: давати землю лише учасникам АТО - незаконно

13 Лютого 2015 07:00
Члени фракції «Свобода» пропонують ухвалити рішення, аби земельні ділянки в місті давали лише учасникам АТО та членам їхніх сімей. Втім, таку пропозицію різко розкритикували.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 11-го лютого.

Зі слів голови профільної комісії Володимира Никитюка, якщо ввести таку заборону, то будуть обмежені у своїх правах інші учасники бойових дій.

«Представник «Свободи» під час минулого сесійного засідання запропонував давати земельні ділянки лише членам сімей АТО. Ситуація зараз складається так, що ми даємо лише сім’ям загиблих, а депутат Юрій Вега каже, що потрібно давати виключно учасникам АТО. У законі є пункт, де вказано давати земельні ділянки ветеранам УПА, виходить що ми і їм заборонимо», – зауважив Никитюк.

З цього приводу депутат Богдан Шиба наголосив, що на ветеранах УПА не можна спекулювати.

«Не спекулюйте, не чіпайте ветеранів УПА», – сказав обранець громади.

Щодо будь-яких заборон надання земельних ділянок, начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала наголосив, що це суперечить законам України.

«У нас в Луцьку є біля тисячі учасників АТО, близько 900 учасників війни в Афганістані й інших миротворчих місіях. Наголошу, що є закони України, які говорять про гарантії соціального захисту ветеранів. В Луцьку для всіх землі не буде, тому зараз ми вишукуємо землі для сімей загиблих воїнів в АТО за рахунок городів. Окрім того, ви не забувайте, що є заяви від тих, хто із багатодітних сімей, хто бере з дитбудинку дитину-інваліда, й вони мають право на земельні ділянки», – пояснив Шабала.

Тому члени профільної комісії зійшлися на думці, що до кожного випадку потрібно підходити індивідуально й згідно із Законами України.

Зауважимо, що в міськраді планують виділити дві земельні ділянки сім’ям загиблих воїнів в АТО. А Раніше шістьом родинам загиблих у зоні АТО вже виділили земельні ділянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
патріот Показати IP 13 Лютого 2015 08:09
До чого тут УПА а Шиба??? Носиться з ними як...!!! Хлопці воюють, гинуть, щоб такий непотріб землю дерибанив і статки собі наживав?! У АТО тих хто саботує рішення!!! У першу чергу захисникам та сім'ям загиблих!!! P.S. Шибу під мобілізацію, чи "справку" має? Тоді не дивно...:)
666 до патріот Показати IP 13 Лютого 2015 10:30
Я поважаю подвиг наших солдатів, але це вже занадто. Це виходить феодалізм якийсь - коли лицарям дарували титули та землі за військову службу. Ви подумайте лише , скільки серед "учасників АТО" різних прокурорів, суддей та інших нуворишів. Серед учасників АТО немало й контрактників, для яких це робота, за яку вони отримують гроші - робота важка і небезпечна, але вони її обрали самі. Українську армію народ одягнув, накгодував та спорядив зі своєї кишені (не можуть усі на передовій бути - потрібно і тил забезпечувати) - а тепер цей народ різні політикани пропонують перетворити на людей другого сорту. І правильно було підмічено, що таке рішення суперечить Конституції, згідно якої усі громадяни рівноправні.
666 до патріот Показати IP 13 Лютого 2015 10:35
Трохи неуважно прочитала... Погоджуюсь в тому, що сім'ям загиблих видавати в першу чергу, але лише тим, кому це й справді необхідно. Наші ж люди на халяву хапатимуть усе - в господарстві знадобиться.
Шибі Показати IP 13 Лютого 2015 08:22
Невельмишановний пане Шиба! Шибали б ви на свою Львівщину, і там би керували. Ми на Волині і самі якось не гірше зможемо розібратися. Скажіть чесно - що вас тримає в Луцьку - дармова квартира?
Депутати непродажні Показати IP 13 Лютого 2015 09:02
У голови профільної комісії Никитюка, якщо ввести таку заборону, то будуть обмежені можливості займатися тим, чим він хотів би. Чи не так? Тому давати землю лише учасникам АТО - незаконно???
Кандидат Показати IP 13 Лютого 2015 09:20
коментар було видалено
Анонім до Кандидат Показати IP 13 Лютого 2015 09:28
Ти-)(уйло
Анатоль Показати IP 13 Лютого 2015 10:24
Треба i волонтерам дати землю та пiльги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus