USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Чому мешканець Вишкова роками не може приватизувати ділянку

23 Лютого 2018 19:59
Вільні земельні ділянки у місті надають у першу чергу воїнам АТО, а мешканець мікрорайону Вишків, який хоче приватизувати ділянку, яка є вільною, досі не надав депутатам документів, що підтверджували б, що його родина користувалася землею.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 23 лютого.

Ситуацію щодо мешканця мікрорайону Вишків Володимира Ковальця, який не може оформити земельну ділянку, яку, з його слів, його мама отримала за працю у колгоспі ще у 1963 році, прокоментували у профільній депутатській комісії. На їхню думку, окремі ЗМІ навмисно висвітлили у неприйнятному світлі членів комісії.

Нагадаємо, під час сесії міськради 31 січня депутати відмовилися надати лучанину земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель на вулиці Глибокій, 28.

Тоді депутат Євгеній Ткачук зауважував, що в 2014 році був підтриманий його запит про першочергове надання вільних земельних ділянок сім’ям загиблих в АТО.

«В мене теж не має місця на луцькій землі. Я прийшов в ЦНАП та написав заяву на отримання земельної ділянки, але отримав відмову. Ви можете «призватися» і поїхати на схід - тоді ви станете учасником АТО та напишете відповідну заяву на отримання земельної ділянки», - звертався тоді до Володимира Ковальця депутат Олександр Кравченко.

Член комісії Микита Рабан зазначив, що якщо йдеться про вільні земельні ділянки, які шукає міськрада, це, перш за все, ділянки для пільгових категорій, насамперед, для родин учасників АТО. Якщо учасник АТО самотужки знайшов ділянку, йому можуть піти на поступки, тому що захисник вітчизни має право позачергово отримати землю.

Зі слів голови комісії Євгенія Ткачука, з 2014 року родинам загиблих учасників АТО видали приблизно 30 ділянок.
Щодо ситуації, яка була висвітлена у ЗМІ, Микита Рабан зауважив, що мама Володимира Ковальця чомусь не подавала заяву, хоч чоловік і стверджує, що ділянку та отримала за роботу у колгоспі свого часу. Отже, вона скористалася своїм правом приватизації.

Земельний кодекс не передбачає таких пільгових категорій, як діти колишніх колгоспників, фермерів, дисидентів чи інших категорій, які були соціально ураженими в Радянському Союзі. Тому мама своїм правом приватизації скористалася, згідно земельного кодексу, вказана земельна ділянка є вільною і на неї може претендувати будь-хто.

З його слів, усе це роз’яснювали чоловіку, втім, дехто хоче чути і розуміти це, а для когось події на сході України відходять на другий план, тому що є питання забудови чи подальшої реалізації земельної ділянки і відповідно залучаються батьки літнього віку для не зовсім чесної гри, щоб висвітлити в неприйнятному світлі того чи іншого депутата чи комісію.
Євгеній Ткачук пояснив, що чоловіка неодноразово просили, щоб він звернувся в архіви за довідкою про те, що його родина користувалася цією землею і сплачували за оренду. Таких документів депутати не отримали і під час сесії проект рішення не підтримали.

Депутат Аркадій Соломатін зазначив, що мікрорайоні Вишків є чимало ділянок, де «хата стоїть у Ківерцівському районі, а літня кухня у Луцьку», багато таких будинків на вулицях Селищній, Глибокій, Руданського. Усі довідки на ці землі, з його слів, знаходяться в архіві у Ківерцях. Саме туди він, мовляв, скеровував усіх людей, які хотіли оформити земельні ділянки і Володимира Ковальця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 23 Лютого 2018 20:35
для того , щоб підтвердити факт користування землею, достатньо свідчень очевидців, а архіви у нашій "глибокодермократичній" державі мають властивість кудись губитись
dfsadasdas до Анонім Показати IP 24 Лютого 2018 10:12
Ніфіга подібного. В мене знайомий три роки землю приватизувати не може бо грошей на лапу не дає.
Анонім до dfsadasdas Показати IP 24 Лютого 2018 11:34
нехай звертається до суду
Анонімсв Показати IP 24 Лютого 2018 14:14
Якщо чоловік не використав своє право, земельна ділянка є вільна, згідно ст. 118 Земельного КУ, він пише заяву прикладає ксерокопії паспорту та коду та викопіювання з Генплану або кадастрової карти з розташуванням бажаного місця розташування ділянки, яке береться в районному управлінні держгеокадастру і подає на сесію, дізнається, коли сесія і іде на сесію, просить при розгляді його питання зазвати його і доказує депутатам, а собі в кишені увімкненим тримає диктофон.Є ще земельно- шнурова книга, та погосподарський облік в якому повинно рахуватися земельна ділянка за громадянкою, навіть якщо вона надавалась у користування, можна взяти виписку з погосподарської і земельної книги в архів вони не здаються.А навіть якщо і скажуть, що в архіві, то є нові в яких також зазначено домогосподарство і туди переписується все із старого і добавляють нові записи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus