USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для учасників АТО з Луцька організували сімейний психологічний відпочинок. ВІДЕО

11 Вересня 2015 08:00
Під час сімейного психологічного відпочинку учасники АТО з сім'ями вчилися боротися з негативом і власними страхами. Бійцям допомагали налагодити взаєморозуміння із близькими, адаптуватися в суспільстві після стресу. Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Нагадаємо, спільними зусиллями психологів кафедри психології СНУ імені Лесі Українки та Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» створено проект «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям». У рамках проекту лучани, які мають психологічні проблеми, після перебування в зоні АТО можуть безкоштовно отримати допомогу.

Під час інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності, психоконсультант, психотерапевт Мирослава Мушкевич розповіла, що торік зробили діагностичний зріз і виявили характеристики посттравматичних розладів, які проявляються в учасників бойових дій. Згідно з аналізом психологів 58% усіх волинян, які перебували у зоні АТО, мають посттравматичні розлади, а 1% бійців схильний до суїциду.

Завдяки проекту три дні відпочинку та психологічну реабілітацію у селі Липини в готелі «Маєток» отримали декілька сімей з Луцька.

Боєць 51-ої ОМБР Микола Ткачук став учасником сімейного психологіного відпочинку, оскільки переконаний, що самому з моральними травмами не впоратися. Микола приїхав на проект із нареченою Іванкою. Тут вони отримали індивідуальні психологічні консультації, вивчали себе і свої можливості, вчилися боротися з негативом та власними страхами.

«Під час сімейного психологічного відпочинку обговорюють теми, які цікаві для бійців, їхніх дружин і діток», - розповідає Мирослава Мушкевич. Заняття проводять професійні психологи, психотерапевти, арт-терапевти, а також психологи, які працюють з посттравматиними стресовими розладами. Спеціалісти використовють техніки, які є легкими, без втручання у глибинні переживання учасників.

Спільно із психологами і волонтерами Фонд організовує індивідуальні та колективні консультації для учасників АТО та членів їхніх сімей, відпочинок у Буковелі, психологіну реабілітацію в групах бійців на базі санаторіїв та психологіний відпочинок. Окрім того, сім'ям допомагають і матеріально, і юридичним консультуванням.

«Ми, не чекаючи допомоги від міської влади, від медиків, відразу зорганізувалися на Фонді. Маючи гарних друзів і колег в особі викладачів кафедри практичної психології СНУ, ми розпочали роботу. Цей проект є дійсно дуже успішним. Ми постійно моніторимо результати роботи, спілкуємося з дружинами, з військовими з АТО і бачимо ефект від праці наших психологів», - розповідає заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Константкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Учасник АТО Показати IP 11 Вересня 2015 08:19
Чи вже Луцький район то якісь не такі учасники АТО?
Заради добра Показати IP 11 Вересня 2015 09:24
Як добре, що звернули увагу на душевний стан АТОвців. Мій тато вже пів року як повернувся з війни і ще до цих пір часто кричить у сні, якщо ні, то все одно говорить щось. Якби йому було вчасно надана психологічна допомога, може припинилися б його ці жахіття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus