USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку фотографувалися з тваринами, яких врятували з Білорусі

23 Грудня 2016 11:25
Соломон, Студєнт та Афіна емігрували в Україну з Білорусі. Там вусолапих засудили до страти лише за те, що вони не мали даху над головою. Хоча, хто дає право визначати, кому жити, а кому ні на цій Землі, якщо ми всі лише тимчасові гості, – філософське питання.

На щастя пухнастиків, доля їм усміхнулася, і з рук смерті їх видерли мінські волонтери, які намагаються рятувати тварин із пунктів відлову та евтаназії. Спільнота активістів має власну сторінку у Facebook, де надає інформацію про друзів наших менших. Завдяки небайдужим вдалося зібрати кошти на виготовлення документів та перевезти тварин спочатку до Рівного, а згодом і до Луцька. Так вони опинилися у сімейному міні-притулку «Веселий хвіст», де їх відгодували, провели реабілітацію та оточили любов’ю і турботою.

Аби знайти гарних господарів для білоруської трійці, а також інших чотирилапих, місцеві волонтери вирішили вдатися до нестандартних дій: випустити настінний календар із зображеннями мешканців притулку. А для того, щоб календар завоював більше симпатиків та зруйнував стереотипи, у компанію пухнастикам додали кремезних чоловіків – спортсменів, фітнес-тренерів та бодібілдерів.

Тож, припустімо, із березневої сторінки календаря дивитиметься шикарний чорний вгодований кіт Сінатра в обіймах члена Націо­нальної збірної з важкої атлетики Яро­слава Вітра. Або ж два пухнасті беззахисні цуценятка контрастуватимуть на фоні кремезного фітнес-тренера Андрія Шулякевича.

«Українські чоловіки соромляться бути доб­рими і чуйними. Тому я дякую всім хлопцям-спортсменам, які сміливіші за інших і погодилися допомогти привернути увагу до наших врятованих підопічних та знайти для них найкращі відповідальні сім’ї», – розповідає власниця притулку Вероніка Федосова-Цибульська.

Робота над календарем ще триває. У планах – провести презентацію, запросити на неї дітей і підлітків, яким буде цікаво не лише почути про тварин, а й дізнатися про досвід хлопців у спорті та їхні досягнення.

«Діти зможуть не тільки отримати автографи, а й почути багато корисного для себе про здоровий спосіб життя, силу духу і, звичайно, про захист тих, хто слабший», – ділиться Вероніка.

Тираж календаря буде лімітованим, а всі кошти, виручені з його продажу, підуть на потреби тварин притулку – курс реабілітації, лікування, стерилізацію і щеплення, корм, ветеринарні та дезінфекційні препарати тощо. Але він обов’язково стане подарунком для кожної сім’ї, яка візьме тварину-модель до себе на постійне проживання.

«Зауважу, що ми не віддаємо тварин «аби віддати» – інакше не було б сенсу вкладати у них час, гроші та душу. Кожен вихованець нашого сімейного міні-притулку має ветеринарний паспорт і щеплення, а з новим власником підписуємо відповідний договір», – пояснює зоо­захисниця.

Інші тварини, яких врятували у Луцьку, – це цуценя Шарлотка, рудий кіт Любисток і чорний Сінатра, а також коти й цуценята, які перебувають під опікою волонтерів. Запрошеним до знімань був і великий білий пухнастий кіт Льова зі Львова, який уже третій рік живе в притулку, та охочих укотячити його поки немає.



Рудий Любисток – чемний та лагідний. Має ветдокументи та усі щеплення. Шукає тих, хто зможе дарувати йому турботу. А поки ніжиться на руках у Саші Черниша.



Чорний пухнастик підкорив своїми обіймами чемпіона України з жиму штанги лежачи Тимофія Ляховича.



Організатори кажуть, що ідея не нова. В Австралії, наприклад, її втілили за допомогою пожежників. А в Луцьку долучили спортсменів.

Довідково:

Куратор проекту – Катерина Шкльода, співорганізатори – Олександра Гусар, Юлія Стасюк та Олена Сідімянцева. Фотограф – Андрій Васковець.

Хлопці-спортсмени: Богдан Брик, Ігор Степанов, Іван Аноколов, Едуард Лісовецький, Олександр Черниш, Ярослав Вітер, Віталій Андрейчук, Антон Папежук, Андрій Віндюк, Дмитро Сидорчук, Тимофій Ляхович та Андрій Шулякевич. Приміщення для знімань надано Старопольською Вищою Школою (м. Луцьк).

Тетяна ГРІШИНА

Фото Андрія Васковця

Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus