USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку запрацював пункт допомоги переселенцям з тваринами

22 Серпня 2022 22:23
У Луцьку волонтери, які опікуються покинутими тваринами, відкрили пункт видачі безплатної допомоги переселенцям, які евакуювалися на Волинь з домашніми улюбленцями.

В пункті допомоги переселенці можуть отримати речі та харчі для котів і собак, яких взяли із собою тікаючи від війни, – розповіла волонтерка Вероніка-Соломія Цибульська, яка допомагає переселенцям з тваринами знайти житло, пише Суспільне.

«Почалось все з групи в фейсбуці, я почала допомагати людям, які їдуть сюди з котами-собаками, шукати житло, це найнагальніша потреба, знайти житло їм важче. Є державні пункти, є інші волонтерські, але такої, щоб це була саме допомога біженцям з тваринами, у Луцьку ще не було», – розповідає Вероніка.
Допомогу для тварин переселенцям роздають тричі на тиждень. Волонтери закликають небайдужих приносити в пункт засоби гігієни, аксесуари та корм для тварин, в якому завжди є потреба.

«До нас переважно йдуть жінки з дітьми різного віку, тому ми будем раді, якщо лучани і мешканці області поділяться не лише одягом і взуттям, але і косметикою, засобами гігієни, побутовою хімією. Тому що люди втікають від війни і багато вони з собою взяти не можуть», – додає волонтерка.
Переселенці з Мелітополя Наталії, яка приїхала до Луцька разом з кицькою і собакою, волонтери допомогли знайти житло. До цього, каже жінка, довелося поміняти дві квартири, бо орендодавці були проти тварин. Німецькій вівчарці Дейку довелося декілька днів жити в Луцькому зоопарку.
«Дуже важко знайти житло з твариною. Я написала Веронці, це був вже крик душі і вона пише: заспокойтесь, заселяйтесь, будем думати, що зробити з собачкою. І вона дала контакти зоопарку», – розповідає переселенка.

Нині у Луцьку Наталія живе у зйомному помешканні, де їй дозволили тримати улюбленців. Старший син жінки – оборонець «Азовсталі» нині проходить реабілітацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus