USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку любов’ю розтоплювали крижані серця

9 Січня 2014 10:21
Любити Бога – це допомогти ближньому. Таку, здавалося б, просту істину організатори різдвяної вистави спробували донести через знайому усім дітям казку «Снігова королева». Традиційно про Різдво Христове та все те, що означало воно для людства, з дітьми говорять мовою біблійних та історичних персонажів: царя Ірода, волхвів тощо. Ієромонах Ілля (Вишневський), директор недільної школи при Свято-Покровському храмі Луцька, каже, що цього року зумисне вибрали саме популярну дитячу казку. Адже діти люблять казки і вірять у дива, які у них трапляються. А народження Іісуса Христа вже є великим чудом, яке вражає донині.

Як казка, так і реальна історія Різдва Христового, власне приходу Спасителя на нашу землю мають багато спільного. Ми знаємо слова «Так полюбив Бог світ, що Віддав Сина Свого єдинородного, щоб всякий, хто Вірує в Нього, не загинув, а мав життя Вічне». У казці ж любов розтоплює навіть крижане серце… Як актуально звучить сьогодні ця казка, бо такі крижані серця мають багато із нас. І саме християнська любов, іншими словами – любов до ближнього може їх «розтопити», пробудити до віри у Христа і надію на спасіння із Ним.

У виставі, поставленій колективом викладачів та учнів недільної школи, не багато героїв і лаконічні декорації. Але і діти, і дорослі грають з такою любов’ю і щирістю, а продумані декорації та гарні костюми додають розуміння різдвяної історії. Між сценками вистави діти співали колядки, розказували вірші, виступив і хор недільної школи. Переповнений зал реагував сміхом, оплесками. А коли привітали з недавнім днем ангела отця Іллю, то зал три рази дружно проказав «Вітаємо! Вітаємо! Вітаємо!» Директору недільної школи також заспівали наше волинське «Многі вам літа». Свою любов і благословення учасникам дійства передав через протоієрея Валентина Марчука митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. А також і солодкі подаруночки, бо яке свято без них?.. Отець Валентин, голова єпархіального інформаційно-просвітницького центру, привітав і архімандрита Аліпія (Сапігу), який був фундатором та першим директором недільної школи при Свято-Покровському храмі Луцька, а також її недавнього директора (нині настоятеля храму у селищі Голоби) ієромонаха Ніфонта (Омельчука).

«Любити – це означає не заздрити, допомагати ближньому, як вчив Іісус Христос, як допомагали і персонажі цієї прекрасної різдвяної вистави. Бо і нині є люди, котрі не розуміють: як це – любити ближнього?.. І живуть у своєму «царстві», де від відсутності взаємної любові і стіни перетворюються на лід… У казці діти просять у Господа, аби розквітнула серед зими їхня троянда. І Він чує їхні молитви: квіти розквітають саме на Різдво. Але Христос любить нас і чує наші молитви і в реальному житті», – говорив отець Валентин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus