USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку можуть зрости тарифи на воду

5 Квітня 2018 10:38
В обласному центрі Волині можуть зрости тарифи на водопостачання та водовідведення: тариф на централізоване водовідведення пропонують підняти з 5,09 грн до 5,96 грн за метр кубічний, на централізоване водопостачання – з 4,82 грн до 5,84 грн, на постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж) – з 5,23 грн до 6,43 грн, на постачання водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж) – 5,49 грн до 6,42.

Про це йшлося 4 квітня під час відкритого обговорення проекту тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та проекту тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Як розповів перший заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, серед ліцензіатів в Луцьку сьогодні один з найнижчих тарифів на водопостачання, менші тарифи лише у Тернополі. Це є певний результат роботи по енергоефективності, але низькі тарифи створюють низку проблем у діяльності підприємства. В Польщі вартість кубічного метра становить 69 грн, в Литві – 85 грн. Потрібно говорити про раціональне використання води, ми зацікавлені в збільшені обсягу продажу, але КП «Луцькводоканал» екологічне підприємства. Питання раціонального використання води має бути, адже Україні знаходиться на 111 місці по запасу води.
«Ми вимушені піти на коригування тарифу, оскільки зросла вартість електричної енергії на 20 копійок, тому на підприємстві змушені відкоригувати цю статтю витрат, наступна стаття витрат, яку коригують, заробітна плата, яка зросла до більше, ніж 3700 гривень, по підприємству є дуже низька середня заробітна плата, що може створити проблеми в майбутньому, збільшення екологічного податку та податку на землю», - зазначив Віктор Гуменюк.

Зі слів першого заступника, коригування тарифів триватиме 114 днів, тобто процес буде тривати близько 4 місяців, відповідно за цей час знову може зрости вартість електроенергії. Тобто ріст в 1 гривню не є високим, адже кошти підуть на створення якісної інфраструктури з водопостачання та водовідведення.

«У суспільстві завжди є негативна реакція на зростання тарифів, але це природня реакція на будь-яке підвищення. Я думаю, мешканці розуміють, для чого ми коригуємо тарифів», - каже Гуменюк.

Щодо того, що в кранах лучан інколи з’являється жовта вода, перший заступник директора зазначив, що однією з основних причин є те, що в системі використовуються металеві труби, однак є станції, які деметалізують воду.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад, своєю чергою, звернув увагу на те, що обговорення тарифів завжди проходить без ЗМІ, але інформація на сторінках видань має роз’яснити, що в односторонньому порядку тарифів ніхто не піднімає.

«Зараз не можна швидко відкоригувати тарифи, адже є певна процедура. Тарифи на електроенергію та інші енергоносії росте. До того ж ми не встигаємо за зростанням заробітної плати, тому робітники звільняються та шукають кращу роботу, адже вони є затребуваними. Хотів би, щоб всі зрозуміли, чому коригуються тарифи, тому прошу підтримати пропозицію по коригуванню», - підсумував Григорій Недопад.
Після публікування інформації на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в травні має відбутися ще одне обговорення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 5 Квітня 2018 11:01
Да коли Ви вже всі "нажретися" за рахунок простих людей ?
свг Показати IP 5 Квітня 2018 12:40
що ви рівняєте тарифи з польскими? ви зарплати порівняйте. ко.ли!!!
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 13:12
А ці одноклітинні дивились на якість води? Коли буде засідання з цього приводу, Недопад?
володимир Показати IP 5 Квітня 2018 13:14
кошти які були перераховані в столицю (тобто вкрадені) керівництвом водоканалу вже повернуті. Проведіть оптимізацію свєї контори тобто керівництва,зменшіть преміальні нарахування службовий транспорт і не потрібно піднімати тарифи
Цинік Показати IP 5 Квітня 2018 13:48
Правильно, а то щось останнім часом суми в платіжках якісь смішні, не еуропейські. Непорядок, треба виправляти терміново.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus