USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку над громадською вбиральнею побудують кафе та виставковий зал

30 Липня 2015 13:06
Луцькі депутати надали дозвіл на реконструкцію громадської вбиральні у центрі міста. Окрім цього, ймовірно, задля приманки для клієнтури, просто над туалетом встановлять кафетерій та виставковий центр.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 76-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 липня.

Категорично проти такого рішення виступив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, який запропонував колегам надати дозвіл на реконструкцію туалету, але без встановлення кафетерію:

«Вбиральня нам потрібна, але робити забудову з кафе в центрі міста недоцільно», – зазначив він.

На це начальник земельних ресурсів Сергій Шабала зауважив, що вищезгаданий проект рішення – це не що інше, як поновлення договору для такого самого цільового призначення, як і було раніше.

З його слів, земельна ділянка, на якій знаходиться громадська вбиральня, знаходиться в міській комунальній власності, а, отже, усе майно незареєстроване «ні на кого».

«З горезвісного фонтану у центрі міста лучани сміються протягом багатьох років, тож і кафе над туалетом також стане причиною для сміху. Давайте не будемо такого робити», – знову запелював до колег Павло Данильчук.

З ним не погодився «ветеран» Луцькради, депутат Анатолій Бірюков, який зазначив, що під час першого пленарного засідання 76-ої сесії Луцької міської ради він наголошував, що ні в центрі, ні в іншому місті немає вбиральні.

«Тому у варіанті, що біля вбиральні облаштують бар чи кафе, особисто я не бачу нічого страшного. Якщо його обладнають, можна буде туди зайти руки помити й інші природні потреби справити. Всі ви ходите по кафе, п’єте пиво. Я то не ходжу. Тому пропоную підтримати проект рішення в цілому», – звернувся він до колег.

Своєю чергою, 35 обранців громади підтримали ініціативу «за основу».

Однак, депутат Павло Данильчук зазначив, що на вулиці Словацького, що у центрі міста, й так порушена картина архітектурної забудови. Тому у вигляді доповнення він запропонував прибрати з тексту проекту рішення слова, де йдеться про облаштування кафетерію та виставкової зали.

Його підтримав й член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук:

«Досить нам тих кафетеріїв. Та й що таке кафетерій? Колись були кафетерії «Берізка», «Вітерець», а це ж буде бар з пиятикою. У такому темпі незабаром Луцьк називатимуть містом барів», – додав він.

Однак, такі доповнення луцькі обранці громади проігнорували.

Тому виставковому центру та кафетерію над туалетом – таки бути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Посєтітєль Показати IP 30 Липня 2015 13:08
І щоб підлога була прозора з одного боку - "Реаліті-шоу!"
пісатель Показати IP 30 Липня 2015 13:22
підтримую,та хай буде прозорою-з двох боків,щоб всі були задоволені,і і що в туалеті,і ті що в барі,одним словом Европа
Порада Показати IP 30 Липня 2015 13:38
Нехай буде бар і туалет. Дуже креативне рішення для молоді. Будуть ходити вниз бл**ати і тра**тися. Тільки треба зробити круглодобовий графік. Буде весело і дохідно. Такого рішення в Україні ще не було. А автора такого проекту представити до нагороди шнобелівською премією.
Віктор Показати IP 30 Липня 2015 13:44
Чомусь у мене є відчуття, що кафе буде, а в туалет в центрі і далі не буде куди сходити
лучани Показати IP 30 Липня 2015 14:04
Якщо штрафувати магазини та кафе за недопуск людей з вулиці у свої туалети, то проблему туалетів вирішеться.
Я Показати IP 30 Липня 2015 14:51
штрафувати за недопуск що туалету це правильно і дійсно по європейськи і не позортесь ті хто не був у Європі своїми коментарями
Я Показати IP 30 Липня 2015 14:52
а ще краще не давати дозволу на торгівлю ні магазинам ні кафе за недопуск до туалету Просто і давно придумано тою ж таки Європою
сбу Показати IP 30 Липня 2015 17:13
це кафе туалет мае бути на площи л украинки
Один Показати IP 31 Липня 2015 01:09
Фото #шопопало
Анатолій Показати IP 4 Серпня 2015 00:46
Ганьба луцькій міській раді, такого ноу-хау як кафе-туалет, не спромоглася вродити ні одна рада на Україні
Олесь Показати IP 15 Вересня 2015 17:04
Соромно. Наявність ГРОМАДСЬКИХ-(безкоштовних) міських вбиралень- тест на " Европейськість". Не можна навіть говорити про " Туристичну привабленість" без системи міських вбиралень. Луцьк- паскудне місто для туристів.... Хіба кафе допоможуть задовільнити " потреби". А пріснопам"ятна "реконструкція з надбудовою" над туалетами біля драмтеатру- плювок у обличчя Луцька. Дивно мені, за бідзілю- ЯК- архітектор таке намалював... Гроші?.... АЛЕ - НІ про яку туристичну провабливаісь міса БЕЗ вбиралень говорити не можна. На жаль. А вбиралень- немає. І НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ... Корчі- наша культура???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus