USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку нарікають на насилля у дитячому садочку

23 Травня 2014 17:47
До депутатів облради звернулася лучанка, яка звинувачує у побитті своєї дитини виховательку одного із луцьких ДНЗ.

Про це під час третього пленарного засідання 25-ї сесії облради, що відбулося 23 травня, повідомив депутат Олександр Кирильчук.

Зі слів депутата, до нього звернулася лучанка, яка вказала на факт побиття дитини вихователькою дитячого садочка №6, групи №1 «Дзвіночок». Депутат просить прокурора Волинської області та начальника обласного управління освіти об’єктивно розглянути факт та вжити заходів щодо запобігання виникненню подібних інцидентів у дошкільних навчальних закладах.

Депутати запит колеги не підтримали.

Своєю чергою, депутат Святослав Кравчук зазначив, що заява від жінки надійшла у виконком Луцької міськради і питанням серйозно займаються. Він запевнив, що це перший випадок за 20 років роботи у міськраді, коли людина звертається через те, що образили її дитину. Він пообіцяв розібратися у цьому питанні та вжити заходів. З його слів, якщо такий випадок насправді був, вихователька надалі у садочку не працюватиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Мадам Показати IP 23 Травня 2014 18:11
Думаю, маман із ряду тих матерів, які шукають винних. Подумайте, зразу біжить до міськради. Я би таку теж серйозно не сприйняла.
Корінний лучанин до Мадам Показати IP 23 Травня 2014 23:14
Краще запобігти ніж щоб це увійшло в систему! Тому може й "маман" права! А що у цім такого, куди хотіла туди й звернулась. Ну у нас звичка в суспільстві , несприймати серйозно.
дума до Корінний лучанин Показати IP 24 Травня 2014 11:52
Щоб когось серйозно сприйняли, треба це своїми вчинками показати. А голослівних у нас багато. За наклеп - у суд. Хай вихователька подасть до суду. Думаю, що освітянська спільнота її підтримає. Як нема слідів (а хто знімав побої?), нема свідків. Це "слово дитини проти слова вихователя". Якщо ще її на роботі добре охарактеризують (а так воно і буде) - ніяких аргументів нема. Звинувачення лопнуть як мильна бульбашка. Вихователько - вперед!
думі до дума Показати IP 25 Травня 2014 11:44
А думаєте не б'ють? Ми розуміємо, що освіта корумпована, вихователька в садок не просто так потрапила. Все! Закінчилась лафа в освіті, тепер будете відповідати як належить. От в одному садку на початку року теж прийшла новенька вихователька і дітей на прогулянці забула в групу забрати. Абоперезути на прогулянку забула. Її звільнили, чи то перевели. От такі в нас освітяни, як віждстоювати протекторат (керівників) так бігом, а як відповідати за свої вчинки, то зась. Думаю Кравчук все вирішить, тепер такого не буде, як колись, що це таке за освітяни, що дітей б'ють та ще й пишуть в захист таких вихователів? Побоїв не видно, слово дитини, проти слова вихователя, Як таке міг написати педагог? Попередній коментатор НЕДОСТОЙНИЙ звання педагога!!!! Вичислити по ІР і звільнити!
Анонім до думі Показати IP 27 Травня 2014 14:38
та чого звільнити? вичислити по ЇР і розстріляти! ну саме мало засудити довічно!
Анонім до Анонім Показати IP 27 Травня 2014 14:42
заслати на Соловки! в Магадан! або краще все разом: вичислити, розстріляти, засудити, вислати і ще там щось! "дума до думи" - ти ідіот (ка).
педагог до Анонім Показати IP 28 Травня 2014 09:37
Анонімуй-анонімуй. Батьки за сало в педколеджі диплома купили, а дітьо справитись з 3-5 річною дитиною не може)))))). Займись вихованням краще (своїм), ато крім анонізму в інтернеті ні на що не здатне, мабуть тебе навіть діти ненавидять))))
Рішення до Анонім Показати IP 28 Травня 2014 09:40
Дитину на обласну ПМПК - там без побоїв все проясниться. По двох малюнках дитячих можна визначити - було побиття чи ні. І якщо було, вихователя звільнять(((. Чи не звільнять - бо сало в облно принесе
той що знає Показати IP 23 Травня 2014 23:34
ага два мента вирішили помститись виховательці... цікаво а що про їхню роботу можуть сказати ? батько з ОБОЗУ мати з податкової міліції, а просту виховательку і прсто оббрехати...
лучанка Показати IP 23 Травня 2014 23:48
я педагог... дуже рідко буває щоб вчитель бив дитину... а дитина може за просте зауваження вчителя чи вихователя - придумати нессенітницю про побиття, якщо батьки з міліції - ну тоді все зрозуміло... якщо хоч хтось мав справу з міліцією ... краще в класі таких не мати!
юрист Показати IP 24 Травня 2014 11:48
А хай вихователька звернеться з позовом про захист професійної честі і гідності і з цієї маман здере кругленьку суму. Ото прецедент буде.
той що знає Показати IP 24 Травня 2014 22:55
сьогодні мені підказали ще такий факт: дана маман восени, "полювала " з кущів з фотоапаратом за цією вихователькою - нічого не "нарила" то сфотографувала відкриті вікна в групі (провітрювалось), роздрукувала фото і передала завідуючій. заявляючи що вихователька хоче застудити дітей щоб вони менше ходили в садок!!! - це вже паранойя! уявляєте що вона може допустити працюючи в податковій міліції!
не педагог до той що знає Показати IP 25 Травня 2014 11:48
Читаю коментарі і думаю: не даром у нас така нація і таке от життя,і будуть в нас майдани доти, поки в голові кожного громадянина,ким би він не був почнуть формуватися адекватні думки, а особливо в педагогів!
Анонім до не педагог Показати IP 26 Травня 2014 10:28
уточніть - а то якийсь комент з викрутасами. Ви про що?
не педагог до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 10:39
Про захист вихователями один одного наприклад: "Думаю, що освітянська спільнота її підтримає. Як нема слідів (а хто знімав побої?), нема свідків." . Вона ж при свідках дитину точно не била мабуть, а коментар апелює до того, що її в любому випадку грубо кажучи "свої відмажуть"
Анонім до не педагог Показати IP 27 Травня 2014 14:36
а чому ви не допускаєте що виховательку з певних причин оббрехали? у вас є діти?- тоді подумайте де впевненість що дитина (ясельна група доречі!!!) просто щось собі придумала? такого що не буває? тоді як? - звільнити вихователя бо так якійсь маман захотілось? побої? якби вона (вихователь) так била щоб були побої то перше щоб зробила дитина- то криком кричала коли б її вели у садок ! чи не так? тай побої за день не сходять! ваш же коментар - адекватна думка( в вашій інтерпритації) - це коли зі слів малюка з яслів - треба відразу "оргвисновки", і ні в якому разі не питать думку колег - бо свої! - і відразу "відмажуть" - чи не занадто пані не педагог?
Аноніму до Анонім Показати IP 28 Травня 2014 09:44
На ПМПК скоріш вихователя потрібно... Думаю якщо вже мама звернулась в такі високі структури, а ще й такі коментарі неадекватні на захист педагогів, то побої справді були. З коментарів на захист вихователя складається враження, що дитина - матеріал
Освітянка Показати IP 25 Травня 2014 12:04
Так Святославе Євгеновичу, почувши ситуацію і почитавши коментарі, мушу написати, саме через такі випадки нам і потрібно інколи (а то і частенько) грюкнути книжкою по столу, накричати, вліпити догани горе-педагогам, щоб вони вкінці-кінців таки зайнялись своїми посадовими обов'язками - дітьми, а не голослів'ям! Надто вже не вистачало нашим освітянам строгійших, вимогливих Загрев і Карпюків. Після саме таких випадків безвідповідального ставлення до дітей, до роботи вцілому хочеться мати керівників, які накричать, зроблять устний виговор, а то й письмовий, після чого і батьки і освітяни будуть спокійними за своїх дітей, впевненими в завтрішньому дні і матимуть чисту совість.
Анонім до Освітянка Показати IP 26 Травня 2014 11:15
ну звичайно - Кравчуку з високого кабінету видніше
здоровий глузд Показати IP 26 Травня 2014 01:36
ставлення до дітей? можливо, якщо даний факт доказано и підтверджено ще декількома людьми, тоді зволікати не слід! Однак потрібно памятати про ставлення до кожної людини і зважати на те, що необгрунтовані висловлювання в наш час можуть серйозно зашкодити тій людині, яка ні в чому не винна!
Освітянка до здоровий глузд Показати IP 26 Травня 2014 10:43
Про необгрунтовані висловлювання згідна. Вважаю, що факт побиття, чи не побиття дошкільників можна визначити за результатами діагностики ПМПК, навіть коли побоїв не залишилось
Споглядачка Показати IP 26 Травня 2014 02:07
Цікаво, чого взагалі ця мамочка вирішила, що її дитину "побили"? З коментарів вище складається враження, що ніяких "побоїв" виявлено не було. А дитинка з днз багато що може сказати... Але ще більше може додумати сама мамочка в пориві емоцій (особливо, якщо інцидент з полюванням в кущах це правда). Шкода дітей, які зростають у таких невростеничних сім'ях... І шкода вихователів, яким доводиться вкладати всю душу у виховання дітей, яких потім вдома клюють та втягують у дорослі розборки рідні батьки. Я абсолютно не виключаю того, що насильство над дітьми має місце, але скоріш у сім'ях і чомусь відчувається, що не у даному випадку і не у дит.садочку. Особливо, якщо статистика свідчить, що за 20 років такого не було...
Анонім до Споглядачка Показати IP 26 Травня 2014 10:49
Пам'ятаю в 49 садочку м. Луцька наша вихователька (мені тоді було 3-4 роки ( приблизно1993-1994 р.) била дітей, які не сплять шкіряним ременем, її звільнили, а ви кажете, що таких випадків небуло, та вони є і непоодинокі, просто всі воліють про це мовчати, педагоги вигороджують "своїх", а батьки бояться за дітей, щоб гірше не було. Ось вона - реальність, а не звіти керівництва вищестоящим.
Анонім до Анонім Показати IP 27 Травня 2014 14:56
а точно ремінь був шкіряний? може з кожзамінника? а може то вам приснилось? 3-4 роки, зараз тобі сонечко 23 (приблизно) - мабудь вундеркінд - така гарна память, як тобі в тому садку її не відбили ті жорстокі вихователі? а насправді я так скажу - часом треба дати ляпаса , а то і доброго! чи всі дописувачі тут присутні ніколи-ніколи своє чадо не лупцювали? інша справа -системно там, чи жорстоко, а якщо за діло по срачині разок- то зовсім не завадить. і наші батьки так робили при чому раніше , думаю, це було частіше - то і виродків було менше! а в кущах підглядати - такій людині я б взагалі не вірила, ще питання чи не сама відлупцювала а потім перекрутила з ніг на голову.
Освітянка до Анонім Показати IP 28 Травня 2014 09:34
Оце такі коментарі в СБУ, повичисляти горе-педагогів, позвільняти вон, щоб не виховували виродків, а залишити патріотичних, вихованих, люб'ячих, думаючих саме про дитину, яка виросте і не буде потім свого екс-вихователя пенсіонера си інваліда відправляти копняками зі свого теплого чиновницького крісла (вже й не пам'ятаючи того вихователя). Ось так виховуються виродки і маньяки. Якщо хочете працювати в освіті Сухомлинський і Макаренко Вам в допомогу. А такі коментарі, як вище тальки ганблять слово "Педагог".
Анонім до Споглядачка Показати IP 28 Травня 2014 10:05
Виховання дітей цілком залежить від відношення до них дорослих, а не від відношення дорослих до проблем виховання. Г. Честертон:
Управління освіти і Показати IP 28 Травня 2014 10:01
Ви б були мудріші і хитріші, то вже б знаючи елементарні основи психології і педагогіки хоча б коментарі нормальні писали б, щоб якось виправдати свої вчинки і хоча б в інтернеті довести неправдивість звинувачень. Немаєте що сказати, непишіть нічого. "Виховувати людину — означає визначати долю нації". Є висловлювання Р. Тагор "Неможливо виростити повноцінну людину без виховання в ній почуття Прекрасного". Тільки нічого прекрасного ви дати дітям не можете, про це свідчать Ваші коментарі.
педагог Показати IP 28 Травня 2014 10:14
Я може не такий професійний і досвідчений педагог, бо не пам'ятаю хто сказав слова "Каков ребенок в игре, таков во многом он будет в работе, когда вырастет.". Скажу наступне - просте, банальне і правдиве: Як ми своїм прикладом навчимо дітей ставитись до себе, так вони і будуть до нас ставитись влаштувавши вже своє життя, кар'єру, тільки ми до цього часу вже постарієм і наша доля тоді буде залежати від того, які рамки моралі ми закладемо в них сьогодні. Якщо дитину бити - вона сприйме це нормально і коли через років 20 ти прийдеш до неї в кабінет просити допомоги, захисту, лікування і т.д. буде тобі така відповідь - відповідь того, що ти заклав у ній в дитинстві. До речі характер формується до 5 років. Так що шановні педагоги і батьки у нас дуже мало є часу, щоб влаштувати гідно своє майбутнє...
Молода мама Показати IP 29 Травня 2014 20:53
Спадає на думку одна реальна історія з життя (було це 13 років тому): вчитель звернула увагу батьків на те, що їхня дочка в 10 класі має стосунки з чоловіком набагато старшим від неї, батьки стали на захист власної доньки, педагога звільнили, а життя дівчини і цього чоловіка зовсім не склалось у спільний пазл. Хочу сказати, ця вчитель - педагог від Бога. Я дуже вдячна їй за все, чого Вона мене навчила. Вона могла б відмінно виховати ще не одну дитину. Для своєї доньки я б хотіла знайти такого ж Вчителя. Хороших педагогів зараз дуже і дуже мало. Якщо дитина і надалі з радістю йде в садочок до цього вихователя - значить вона його зовсім не боїться (психологічний тест підтримую), а батьки цієї дитини повинні добре подумати, бо "Облудний свідок не залишиться непокараним; а хто говорить неправду - не втече." (Соломонові притчі 19: 5).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus