USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

З «акваріумом» і «тропіками»: у дитячій лікарні в Луцьку відкрили відділення променевої діагностики

2 Червня 2021 13:09
У КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради відкрили відділення променевої діагностики із сучасним комп’ютерним томографом та цифровим рентген-апаратом.

Подія відбулася 1 червня у межах конференції з обміну досвідом у сфері впровадження системи перинатальної допомоги на обласних рівнях.

Зі слів генеральної директорки медичної установи Ірини Горавської, на таке дороге обладнання, яке нині є у відділенні променевої терапії, тут чекали дуже довго.
«Ми не мали такого потужного обладнання для проведення діагностики нашим діткам. У нас – цілодобове хірургічне відділення, цілодобовий травмпункт, потужне відділення нейрохірургії, які потребують постійного обстеження на такому обладнанні, – пояснює Ірина Іванівна. – Тож відкриття цього відділення для нас – справжнє свято. Адже тепер ми маємо сучасний комп’ютерний томограф і цифровий рентген-апарат, які вдалося придбати завдяки сприянню Ігоря Палиці та Фонду «Тільки разом». У нелегкі часи пандемії, коли взагалі обладнання було дуже важко закупити, бо його потребувало багато медичних центрів, вони знайшли, де його купити, допомогли нам в цьому і фінансово, і технічні питання залагодили».


Як зауважила Ірина Горавська, приміщення потребувало суттєвого ремонту. Роблячи його, враховували, що у відділення приходитимуть маленькі пацієнти. Тож аби вони не боялися проходити обстеження, кабінет КТ стилізували під акваріум, а рентген-кабінет – під тропіки.
«Дітки не мають відчувати, що вони є в лікувальному закладі, – вважає Ірина Іванівна. – Ми намагалися створити тут таку атмосферу, щоб їм не було страшно залишитись без мами на це обстеження, щоб вони могли роздивлятися малюнки на стіні, щоб їх це відволікало».

Презентуючи відділення променевої діагностики, вона наголосила: обмін досвідом, який відбувся під час конференції, є надзвичайно важливим.
Читати ще: «Ви – янголи, що оберігають дитинство». У Луцьку відзначили працівників дитячої лікарні

«Протягом року ми взагалі практично не спілкувалися з іншими лікувальними закладами. Ми працювали в умовах пандемії, і це обмежило нас в обміні досвідом, – каже Ірина Горавська. – Для лікувальних закладів, для медичних працівників це надзвичайно важливо, бо працювати тільки в своєму закладі, не спілкуючись з колегами, дуже неправильно в медичній сфері. Ми сьогодні розказали про наше об’єднання, сподіваємося, що цей захід підтримають і ми поїдемо в інші регіони, подивимося, як працюють інші заклади, де є унікальні послуги, куди, можливо, можна скеровувати пацієнтів на ті послуги, яких не надають у нас, або, навпаки, будуть привозити до нас пацієнтів, наприклад, у нейрохірургічне відділення, з областей, де немає таких фахівців. Тож ми вдячні нашій обласній раді, Григорію Недопаду, який ініціював цей захід».
«Головна мета нашої каденції депутатів обласної ради – допомога материнству та дитинству, – додав голова облради. – Однозначно, максимальну кількість коштів з обласного бюджету будемо спрямовувати на підтримку Волинського обласного територіального об’єднання захисту материнства і дитинства та на ті проєкти, які будуть тут реалізовувати».

Він також наголосив: покращення саме дитячої медицини – це розвиток нашого майбутнього, тож область приділятиме цьому максимум уваги.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мама Показати IP 2 Червня 2021 16:12
молодці
Тетяна Показати IP 3 Червня 2021 09:55
Наставте ще лавок чи місць для сидіння в коридорах. Була в травмпункті з немовлям. Чекала годину стоячи, бо одна лавка і та зайнята.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus