USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку обговорюватимуть історико-архітектурний план

28 Листопада 2016 22:30
Другий етап розробки історико-архітектурного плану Луцька обговорюватимуть з громадськістю у грудні. Остаточно завершити розробку документа, що повинен узагальнити всі наукові дослідження міста та визначити охоронні зони споруд, планують наступного року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 28 листопада.

Члени комісії поцікавилися, на якому етапі перебуває розробка історико-архітектурного опорного плану. Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк повідомив, що розробка має три етапи. Так, на першому етапі відбувалися історико-архітектурні дослідження та узагальнення матеріалів всіх наукових досліджень щодо міста. Зверталися до матеріалів, які зберігаються не лише у Луцьку, а й в Києві та Варшаві, узагальнивши їх в одному документі – довідці, яка вартувала міському бюджету 310 тисяч гривень. На другому етапі інформацію наноситимуть на зйомку міста на актуальній топографічній основі в масштабі 1 до 2000. На третьому етапі планують вивести всі обмеження та охоронні зони споруд. На план нанесуть також всі сквери, парки, захоронення, в тому числі, вже неіснуючі тощо. Відповідну роботу здійснював Державний інститут історико-архітектурних досліджень, який є єдиним державним закладом, який може здійснювати такі дослідження.

Своєю чергою,керівник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич повідомив, що довідка, яку нині презентують депутатам, базується на дослідженні всіх архівних джерел, а результат її буде нанесений історико-архітектурний опорний план міста. Окрім цього, буде визначений історичний ареал Луцька, що сягатиме від Старого міста до вулиці Шопена, для цього ареалу діятиме особливий режим будівництва, розглядатимуть охоронні зони території пам’яток. Таким чином, це буде важливий документ, який вплине на майбутнє будівництво, розвиток центральної частини міста та збереження пам’яток. Другий етап наразі на стадії завершення і його обговорюватимуть з громадськістю у грудні. Реалізувати третій етап планують у 2017 році.

Голова комісії Павло Данильчук зауважив, що посадовці запевнювали в тому, що опорний план буде готовий до кінця цього року, коли на його розробку ще на початку року виділяли кошти. Натомість, зараз знову просять про виділення коштів з міського бюджету.

Як виявилося, основною причиною, що зумовила запізнення з розробкою історико-архітектурного опорного плану, були затримка з перерахуванням коштів через держказначейство. Отже, до роботи приступили вже тоді, коли суму довелося переглядати через інфляцію (до 1,13 мільйона гривень, відповідно до укладеного у травні договору).

Леонід Герасимюк наголосив, що без цього документу не зможе пройти експертизу генплан міста.

Члени комісії просили запросити їх на обговорення другого етапу розробки опорного плану у грудні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus