USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку облаштували незвичний планетарій

15 Грудня 2014 13:00
Незвичний планетарій розташували у Палаці культури міста Луцька. Його особливість у тому, що він надувний.

«Раніше наш «Чарівний планетарик» працював у Запоріжжі, тепер його презентували в Луцьку. Насправді, це цікава технологія навчання, бо діти від цього просто в захоплені. Наукові фільми ми купуємо в дистриб’юторів, адже будь-який тут не покажеш. Для цього ми придбали спеціальну техніку, завдяки якій фільми відображаються на кулі півколом. Окрім того, необхідно й саму кулю тримати у надутому стані. Для цього працюють насоси, які закачують свіже повітря в наш планетарій», - розповідає власниця наувово-розважального атракціону Олена Дороніна.
Цікавим й пізнавальним є фільм як для дітей, так і для дорослих, їхня тривалість по 20-40 хвилин.

Як кажуть організатори, - усі фільми, які демонструють школярам, передивилися в обласному управлінні освіти й дали дозвіл на їхній показ.

«Ми зайшли в цю кульку і нам сказали лягти, так фільми я ще не дивилася. Це дуже-дуже цікаво, бо все відбувається в такому незвичному місці й повчально. Ми дивилися фільм про динозаврів, про космос», - ділиться враженнями четвертокласниця Іринка.
«Чарівний планетарик» уже відвідав Луцьк, село Рованці, місто Ківерці, а в січні, кажуть організатори, поїде в Шацьк, куди їх запрошують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus