USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зустрілися два покоління Варти Порядку

7 Серпня 2015 19:00
Кожного дня спеціально навчені бійці ГО «Варта Порядку» виходять на патрулювання вулиць обласного центру спільно з працівниками міліції. Однак, для того, аби максимально ефективно та чітко виконувати поставлені завдання, необхідні постійні й клопіткі тренування.

Саме на одному із таких вишколів побував кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини.

Так, цього разу під час 4-годинного тренування бійці «Варти» узгоджували взаємодію двох підрозділів формування.

Під час навчань молоді хлопці, лучани, які, перебуваючи у тривалому відрядженні, пройшли навчання в Академії сухопутних військ та протягом півтора року забезпечували охорону правопорядку в Одесі, демонстрували набуті знання старшому поколінню Варти – афганцям, які й становлять кістяк організації. Останні натомість ділилися безцінним досвідом, які отримали безпосередньо під час військових дій, та відточили згодом.

Нагадаємо, громадське формування «Варта порядку» створене з метою сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та органам виконавчої влади, а також посадовим особам у запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, захисті життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій.

Його основу становлять 350 людей, які пройшли бойове злагодження і постійно виїжджають на патрулювання. Ще 214 бійців пройшли перереєстрацію і підстраховують основний склад, виїжджаючи на виклики в разі потреби.

«Сьогодні наші бійці відпрацювали моделювання ситуації у випадку нападу агресивно налаштованих людей, особистий захист та способи евакуації людей з приміщення, супроводження їх в безпечне місце. Із «бувалими вовками» досвідом ділилися члени організації, які протягом півтора року забезпечували охорону правопорядку та захист від терактів на теренах Одеси. Зауважу, за увесь цей час у місті не було жодних сепаратистських виступів чи нападів. Щоправда, були травми і поранення, які отримали окремі бійці, але, на щастя, нині усі живі-здорові, все обійшлося й хлопці продовжують нести свою службу», - резюмував голова правління «Варти Порядку» Олександр Тиводар.

Нагадаємо, після сумнозвісної стрілянини в Мукачевому він запевнив лучан, що подібних сценаріїв на Волині не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
d Показати IP 7 Серпня 2015 19:21
як воно бути в рядах приватної армії?
Вп до d Показати IP 7 Серпня 2015 22:25
Гідно. І вчать того, чого інших не вчать
Анонім до d Показати IP 7 Серпня 2015 22:30
А чим волинські олігархи гірше дніпропетровських?
!! до d Показати IP 8 Серпня 2015 08:25
Це ти про ПС?
Йосип до !! Показати IP 9 Серпня 2015 17:09
ПС відстоює інтереси насамперед простим людям. Доки олігархи будуть при владі миру і злагоди в наших сімях не буде
сбу Показати IP 7 Серпня 2015 22:22
кому воно потрибно зрозумило
Дончанин Показати IP 7 Серпня 2015 22:32
Я щось не зрозумів. Ваша Варта Порядку гарантує волинянвм захист від Правого сектору?
starec Показати IP 7 Серпня 2015 22:37
на*іг ці панти, хлопці вперед усі в АТО наводити порядок. Треба ж відпрацьовувати халявний дозвіл на гумову зброю.
старец Показати IP 7 Серпня 2015 22:43
громадо ,можливо я помиляюсь, де хоч хто бачив цих "варта порядку". Одне слово клоуни. І як завжди напевно модератори все моє видалять.
бабушка до старец Показати IP 7 Серпня 2015 23:06
так тебе з дивана не зняти - де ж ти міг їх побачить?/
гпз до старец Показати IP 8 Серпня 2015 00:06
да ...бачив в парку ,ходять чешуться з ппс .... толку выд них 0
очі до старец Показати IP 8 Серпня 2015 00:09
нещодавно мажора, який ганяв по місту зловили
Тарас до старец Показати IP 8 Серпня 2015 09:00
Напевно що ви є по життю клоун. Жити у такому невеликому місті і не знати про "Варту Порядку" це смішно. Шановний дивіться не проспіть своє життя
старец до Тарас Показати IP 9 Серпня 2015 21:03
дякую що хоч на Ви, але малиш, я і був в варті порядку, і я знаю що пишу. І в місті, живу з 1985 року, коли половина бидла сучасного, не знаючи людину пише хто він по життю, взагалі не було.
222 Показати IP 7 Серпня 2015 23:45
краще ті гроші що платять ім краще доплачували міліціі .
Анонім до 222 Показати IP 8 Серпня 2015 01:07
Милиция, в случае чего, может выполнить и устав. А эти рискнут отречься от кормушки?
!!! до Анонім Показати IP 8 Серпня 2015 08:23
А може і не виконати? Виконання уставу по бажанню? Просто "шикарна" міліція! Коли саме така міліція, то без Варти не обійтись!
Анонім до !!! Показати IP 8 Серпня 2015 14:43
Во время майдана - не выполнила. Ибо была ОБЯЗАНА всех там присутствующих повязать.
АСАВ Показати IP 8 Серпня 2015 01:36
Оце прикольна тєма - тепер в нас безліч формувань які підпорядковуються кожне своєму олігарху нерахуючи армію яка як показав час може швиденько розділитись на частини за принципом территорії проживання бійців, потєряних мєнтів готових душу продати тільки хтось би давав шось і населення ще трошкі і оскаженіє - і все це озброєне і кількість зброї тількі зростає. Тут і без путіна може така каша заваритись...
молодці Показати IP 8 Серпня 2015 09:25
а на рахунок міліціі гроші доплачувати то хай терпили доплачують а потім ті вбивцю затримати законних підстав не знайдуть.а про приватні війська так аваков с грузинами при підтримці америкі не краще військо за ваш рахунок створюе типу поліцейська академія.а вот ці гроші краще було б віддати нищій міліціі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus