USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку перенесли розгляд справи через недовіру до судді

23 Грудня 2014 19:00
Горілчані бізнесмени судяться через етикетку на пляшці оковитої. Захисник обвинувачених наголошує, що Феміда похитнула ваги правосуддя, і є заангажованою.

Судове засідання розпочалося вчора, 22-го грудня, в господарському суді Волинської області.

За справедливістю до Феміди звернулося з позовом ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси», яке скаржиться на ТОВ «Галичина-Табак» та ТОВ «НВП «Гетьман», мовляв, ті неправомірно використовують знак для товарів і послуг, позивачі вимагають відшкодування збитків.

Натомість, зі слів відповідача, їхні конкуренти, таким чином, хочуть «придушити» бізнес опонентів.

«У нас є усі необхідні документи, є відповідні ліцензії, ми проводимо законно нашу підприємницьку діяльність. Те, що відбувається зараз, тиск. Більше того, позивачів підтримують волинські судді. От, вони підтримали їхнє клопотання, аби до початку розгляду справи заборонили нашу діяльність, а вже в Рівному апеляційна інстанція скасувала це рішення як незаконне», - наголошує захисник відповідача ТОВ «Галичина-Табак» Віталій Дворецький.


Пропонуємо постанову Рівненського апеляційного господарського суду:

«14-го травня 2014-го року, ухвалою господарського суду Волинської області задовольнили заяву ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси»:

- зобов’язано ТОВ «НВП «Гетьман» припинити позначати виготовлену продукцію етикетками (про які йдеться у спорі - ред.);

- зобов’язано ТОВ «Галичина-Табак» припинити здійснювати реалізацію продукції, позначеною етикетками (про які йдеться у спорі - ред.);

- накласти арешт на наявну у володінні ТОВ «Галичина-Табак» продукцію, позначену етикетками (про які йдеться у спорі - ред.).

Натомість Рівненський апеляційний господарський суд скасував Ухвалу Волинського господарського суду від 14-го травня та прийняв нову – відмовити у забезпеченні позову ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси».

Цим же усі заборони щодо підприємницької діяльності відповідача було знято.

Свою ж позицію та причину, чому, власне, ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» звернулося в суд, представник скаржника відмовився коментувати для ЗМІ, окрім того, під час судового процесу був категорично проти відо- й фотозйомки.

Нагадаємо, про розбірки волинських горілчаних мільйонерів Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло. Йшлося про те, що в редакцію звернувся бізнесмен, мовляв, його алкогольну продукцію незаконно забрали зі складів, а на підприємця тисне фірма-конкурент. Інша сторона натомість говорить про контрафактну продукцію й крадіжку їхньої ідеї з етикеткою.

Судове засідання розпочалося, але його призупинили, адже відповідач озвучив клопотання щодо недовіри головуючому судді Пахолюк Валентині.

«Суддя Пахолюк, з моменту відкриття провадження справи, навмисно та цілеспрямовано не досліджувала усіх фактів справи. Так, не перевіривши доказів, вжила заходів до забезпечення позову скаржника, що мало негативний вплив на економічно-господарську діяльність підприємства. Натомість, її рішення скасував рівненській суд. Суддя Пахолюк демонструє відверту заангажованість й вдається до вибіркового правосуддя», - наголосив Віталій Дворецький.

З цього приводу суддівська колегія перенесла засідання до середи, 24 грудня, на 14.00 годину.

Зауважимо, що головуюча суддя нервувала, коли виявила присутність журналістів під час засідання й просила репортера Інформаційного агентства Волинські Новини повідомляти її, коли той проводитиме аудіозапис розмов у залі суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 23 Грудня 2014 19:27
поміняйте формулювання "захисник на представник, а обвинувачені на відповідачів". Господарський процес це не кримінальний. У господарському не має ні потерпілих, ні захисників ні підозрюваних, обвинувачених чи підсудних.
Анонім 2 до Анонім Показати IP 24 Грудня 2014 09:50
журналісти "блещут" в юриспруденції, суддівська колегія зупинила провадження у справі й перенесла засідання до середи, 24 грудня, на 14.00 годину. Може колегія оголосила перерву? Більш чим впевнений, що журналісти тут не просто так, дали грошенят, зробити когось сиротами, яких обдирають олігархт. Знайшли суспільно-актуальну тему, аби щось написати, така думка про статтю. Тут типова війна двох горілчаних кланів, які щось не поділили, а одних з них купив колонку у Волинських новинах. )))
Анонім Показати IP 24 Грудня 2014 00:43
Використанням чужого дизайну/ закон про авторське право та суміжні права/ створює на голому місці. прецендент , коли , поманивши " велечезними продажами" - продавайте, чим побільше , грає на руку шахраям. По фінансовим документам , потім коли вже багатенько продали , влізли в кредити тут і появляється той, кому приглянувся ваш бізнес. Подані документи з сумами проданої продукції множаться на 5 - це штраф, далі цікаві малюються суми за так звану моральну шкоду , а вся випущена продукція повинна звезена довірливим виробником на утилізацію. Додайте до цього зірвані контракти, неможливість обслуговувати кредитні ресурси- і далі елементарний захват підприємства: так зване рейдерство. Отакі невеселі справи можуть бути і в практиці України реально були/2005-6р. р./ Та і нас на Волині подібні спроби були, мовляв з цією етикеткою це буде краще продаватись . Тому бажаю виробникам побажання працювати з професіоналами - рекламістами, не знецінювати їхню працю , бо в погоні за дешевизною можете потрапити на аферистів, які все " передируть " з чужого, продадуть , а ви вреалі можете втратити все. Це не страшилка, це одна із схем , як без особливих фінансових ресурсів- забрати бізнес, знищити конкурента. І з судової практики - це працює. Іншими словами не зневажайте роботу з такою на перший простою справою- етикеткою, з вдало зробленою можна отримати серйозну конкурентну перевагу, а може бути і пустий постріл... Маркетологи - це самі важливі люди мають бути в бізнесі. А в маркетингу дрібниць немає........ Бажаю успіху!
максим Показати IP 24 Грудня 2014 08:24
Любі Сухомлин і Наталії Єловій (департамент податкової) на закони наплювати, є одне для них мірило справедливості - ГРОШІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus