USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розбірки волинських горілчаних мільйонерів. РОЗСЛІДУВАННЯ

14 Липня 2014 19:00
В редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся бізнесмен, мовляв, його алкогольну продукцію незаконно забрали зі складів, а на підприємця тисне фірма-конкурент. Інша сторона натомість говорить про контрафактну продукцію й крадіжку їхньої ідеї з етикеткою.

ПЕРША СТОРОНА «МЕДАЛІ»

Заступник директор ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» Ігор Грисюк розповідає, що їхня фірма займається реалізацією безалкогольної й алкогольної продукції, й вони наразі "розкручують" свою торгову марку «Нове Полісся».
«Першу партію горілки ми привезли 19-го березня 2014-го року. Як тільки вона з’явилася на ринку, наші конкуренти «ТзОВ «Галичина-Табак», які просувають горілку «Полісся етнос», почали на нас тиснути, бо ми їм заважали», - розповідає Ігор Грисюк.
Так, 13-го червня 2014-го року слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Ющук О.С. ухвалив рішення надати працівнику ГУ Міндоходів у Волинській області дозвіл на обшук приміщення, яке використовує ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв та документів про їх походження.
Такі дії юрист підприємства Роман Сидорук вважає неправомірними.

«До нас прийшли 16-го червня й провели ряд обшуків у всіх складських приміщеннях. То от, приходять вони на склади, й кожен починає придумувати свої історії: то марка не така, то рецептура не така й інше. Вони обстежили усе й нічого не знайшли, однак продукцію вилучили - 97 445 пляшок, але її не описали. Потім нам сказали, що вилучили на тисячу менше, ніж у нас на паперах в складах є, мовляв, при погрузці побилося. Як пізніше нам стало відомо, заявником є Любов Сухомлин, яка є засновником ТОВ «Галичина-Табак», - розповідає юрист.
Аби захистити свої права ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» звертається у Луцький міськрайонний суд про незаконні дії прокурора Волинської області Кухтея-Хилюк Л.В., слідчих ГУ Міндоходів в області та щодо повернення тимчасово вилученого майна. Свою скаргу мотивують тим, що прокурор та слідчі повинні були подати клопотання про арешт тимчасово вилученого майна не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше воно має бути негайно повернуте особі, у якої його вилучили. І 19-го червня суд ухвалив скаргу Романа Сидорука задовольнити. Також феміда зобов’язала правоохоронців негайно повернути горілку, яку вилучили 16.06.2014-го року під час обшуку.
Так з’явилася судова справа 18-го червня 2014-го року у господарському суді Волинської області за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Галичина-Табак», місто Івано-Франківськ до відповідача ТзОВ «ТД Міжрегіональні ресурс» місто Луцьк.

ТОВ «Галичина-Табак» просить всю алкогольну продукцію «НОВЕ ПОЛІССЯ», виготовлену з неправомірно використаним позначенням знищити, а також заборонити таку продукцію реалізовувати.

«ТД Міжрегіональні ресурс» говорить, що рецептура їхньої горілки затверджена Міністерством аграрної політики України 23.04.2008-го року, є всі належні документи - представники організації заперечували такий позов.

Натомість ТОВ «Галичина-Табак» наголошує, що згідно з пунктом 1 статті 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» права, що випливають із свідоцтва, діють від дати подання заявки. Відповідно Сухомлин А.О. 25.07.2013-го року подано заявку про реєстрацію знака для товарів і послуг України «ЕТНОС», «ПОЛІССЯ» (комбіноване). А їх конкуренти, які прийшли на ринок, використовують товарний знак, який не відповідає зареєстрованому ними позначенню: застосовують додаткові словесні та інші елементи позначення, які не відображені в свідоцтві.

Розглянувши суть спору, суд вирішив: у позові відмовити.
Заступник директор ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» запевняє, що їх горілка повністю законна й має усі необхідні документи для реалізації, а судові справи називає тиском з боку конкурентів: «У нас є свідоцтво на знак для товарів і послуг, яке датоване 10 грудня 2013-го року, ми отримали патент на промисловий зразок № 27222 етикетка для горілки. Ця продукція офіційно виготовляється на одному з Харківських заводів, є сертифікат відповідності. Також у нас є посвідчення якості, де йдеться про 5 найменувань горілки «Нове Полісся». Також ми маємо документи про походження акцизної марки від заводу виробника, яку видано в Харкові з мокрою печаткою від головного управління Міндоходів у Харківській області».


ДРУГА СТОРОНА «МЕДАЛІ»

Заяви конкурента засновник ТОВ «Галичина-Табак» Любов Сухомлин називає безглуздими та каже, що згідно з відповіддю на інформаційний запит в Міністерство аграрної політики та продовольства України, - рецептури на горілку «Нове Полісся» в природі не існує, а якщо немає рецептури, то такої горілки не може бути.
«На ринку України ми понад 20 років. Головний офіс знаходиться в Івано-Франківську, там ми вже стали брендом. І, якби, ми діяли незаконними засобами, то б років ми на ринку не працювали б. Зауважу, що в Україні є зараз лише дві компанії, які мають право на оптову торгівлю тютюну, серед них й ми. Тому ми продукцію лівого походження не продавали й не продаємо», - запевняє Любов Сухомлин.
З її слів, саме ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» почали тиснути на їхню фірму, підтвердженням цього є позов у суд 14-го травня.

У Господарському суді Волинської області вони вимагали припинити використання знаку для товарів і послуг ТОВ «Галичина-Табак». Суд вирішив заяву позову задовольнити.
«Так став наш завод. Не знаю, як їм це вдалося зробити, але з травня по 26-те червня наш завод стояв і потужна фірма не торгувала. І це не лише стосувалося горілки Полісся, а й усього ряду. У нас 300 людей працюючих. Збитки величезні», - коментує Любов Сухомлин.
Аби зберегти виробництво, вони одразу звертаються в Рівненський апеляційного суду про зняття запобіжного заходу. Феміда із сусідньої області постановила скасувати ухвалу волинських колег й прийняли нове рішення – відмовити у позові ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси».
«Ми бачимо дві горілки, вони дуже схожі між собою, тому я дивуюся таким зухвальством. За такі речі сурове покарання: від 3-х до 4-х років позбавлення волі, окрім того штраф накладається й позбавлення ліцензії. Ми створили марку, маємо рецептуру й несемо за це відповідальність.

На сьогодні по факту підробленої горілки, використання чужої інтелектуально власності відкрита кримінальна справа», - наголошує Любов Сухомлин.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що прес-служба ГУ Міндоходів в області заявила, що одне із підприємств регіону здійснювало оптову торгівлю «паленими» алкогольними напоями - «Нове Полісся».

За фактом збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв такі незаконні дії кваліфікували за ч.1 ст. 204 КК України, повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 14 Липня 2014 19:38
Воюють за право споювати народ та наживатись на людській біді.
Анонім Показати IP 14 Липня 2014 20:20
Поки Луцький спиртзавод простоює шахраї воюють мію собою за ринки.
Здоровий спосіб житт Показати IP 14 Липня 2014 20:37
Я горілки не п'ю і не рекомендую нікому
Александр Показати IP 14 Липня 2014 20:55
Юристам-то как подфартило! Не спор-клад!
Віктор Показати IP 14 Липня 2014 22:11
«На ринку України ми понад 20 років. Головний офіс знаходиться в Івано-Франківську, там ми вже стали брендом. І, якби, ми діяли незаконними засобами, то б років ми на ринку не працювали б". Гарна казочка, тільки реалії у нас такі, що якби вони діяли лише законними методами - то скільки часу не існували би...
Бармалєй Показати IP 14 Липня 2014 23:09
Не знаю як горілка, а етикетка один в один здерта з "Поліської" кругла пляшка. А " Березові бруньки", "Медова з липою", "Волинська" у квадратних пляшках теж один в один. Хто пив ці горілки - пам"ятає.. І все передерто з Луцького спиртзаводу.
123 Показати IP 14 Липня 2014 23:15
І одні і другі вкрали ці горілкі у Луцького спиртзаводу ! Подивіться на горілку полісся , цеж як дві каплі води , колишня поліська горілка ! Свій сурагат вони продати не можуть той крадуть горілку в інших фірм!
333 Показати IP 14 Липня 2014 23:19
Сінішин і Сухомлинша два сопога кеди! )) Що один що друга шахраї ! З них обох треба стянути кошти на користь спиртзаводу!
алкоголік Показати IP 15 Липня 2014 01:00
усе конфіскувати у кондонів на користь сепаратистів, по десять ящиків оставити ,щоб самі попили та продегустували.
Не сепаратист Показати IP 15 Липня 2014 07:50
Вважаю, що потрібно видати обидвом конфліктуючим сторонам "Калашнікови". Сторона, котра переможе, виживе - може користуватись брендовою маркою.
макс Показати IP 15 Липня 2014 08:48
Вигнати цих прохвостів за територію області. На Волині є свій спиртогорілчаний завод, на якому працюють свої волинські люди і повинні працювати, отримувати зарплатню, виготовляти якісну продукцію. Так повинно і може бути. А пройдох повинні перевірити відповідні служби і допомогти завдати торбу на плечі.
Віталік Показати IP 23 Грудня 2022 09:13
Та це Нове Полісся сама гірша горілка яку я пив, так само як їхнє Шереулі, що вино, що коньяк тільки назва а насправді шмурдяк!!!!! На перевірку законності цих товарів!!!!!
Світлана Показати IP 23 Грудня 2022 09:19
Та на справді пробувала це вино Шереулі, шмурдяк шмудяком)
Світлана Показати IP 23 Грудня 2022 09:32
Шереулі і Нове Полісся це товари однієї фірми Міжрегіональні ресурси, працівники якої роблять все щоб обманути споживача!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus