USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку перейменували частину проспекту

24 Червня 2015 12:14
На проспект Василя Мойсея депутати вирішили перейменувати частину проспекту Перемоги.

Відповідне рішення ухвалили під час 75 сесії міської ради 24 червня.

Як зазначив секретар міськради Сергій Григоренко, для того, щоб не створювати незручностей мешканцям проспекту, перейменувати вирішили, як запропонував депутат Анатолій Пархом’юк, ту частину проспекту, на якій немає житлових будинків – від «Променя» до історичного факультету СНУ імені Лесі Українки. Та частина проспекту Перемоги, де переважає житлова забудова, залишиться зі старою назвою та нумерацією будинків. До того ж, могила Героя Революції гідності Василя Мойсея розташована на меморіальному комплексі «Вічна Слава», що розташований на відрізку проспекту, який перейменують.

Своєю чергою, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що таке рішення половинчасте та слабке. Він зазначив, що дивує перейменування на честь Героя Небесної Сотні лише частини проспекту. З його слів, якщо лучанам складно змінити місце реєстрації у паспорті, вони можуть продовжувати жити на вулицях Комуністичних тощо. Відтак, він пропонував перейменувати увесь проспект, або визнати, що громада не хоче перейменування.

Сергій Григоренко зазначив, що назву проспекту Перемоги збережуть, адже для ветеранів це слово багато значить, тож доцільним вважають змінити назву лише частини проспекту.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення про перейменування частини проспекту Перемоги. Таблички із новою назвою планують встановити вже до 1 серпня, аби гості міста під час святкувань проходили проспектом Василя Мойсея.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Мік (галицька миша) Показати IP 24 Червня 2015 12:17
Ну і що? Що з того змінилося на краще?
Перехожий Показати IP 24 Червня 2015 12:26
Хууууу... Ну от тепер точно заживемо!
Перемоги Показати IP 24 Червня 2015 12:35
Пане Осіпов, заколупало людей вже таке життя "по новому", геморою вистачає і БЕЗ бігання по різних бюрократах і колекціонування папірців! Привезіть людям ОСОБИСТО "під ключ" виготовлені нові документи на квартири, фірми, перезаключені договори з фірмами, що змінять реєстрацію розвезіть ВЛАСНИМ КОШТОМ, НА ДОМУ зробіть відмітку в паспорті, ВИПЛАТІТЬ ВСІМ КОМПЕНСАЦІЮ за незручності, а тоді перейменовуйте що і як завгодно, "неполовинчастий і сильний", "герой" Ви наш! А взагалі, по людям пройдіться, і порадуйте - "ми подумали і я рішив", тільки добра порада - неодмінно в касці, бронику, протигазі та з охороною, і бажано на БТРі, чи на крайняк на Хаммері броньованому, а то народ зараз нервовий, мало що вийти може (з трибуни в міськ (обл.,Верховній) раді може кожен, людям в очі - на превеликий жаль, не так безпечно)...
лучани до Перемоги Показати IP 24 Червня 2015 13:28
Жителям непотрібно змінювати документи. Не бреши Кононович.
Перемоги до лучани Показати IP 24 Червня 2015 13:58
В разі такого рішення, яке висував Осіпов - ВСЮ вулицю перейменувати - треба було б міняти все і вся, а до Кононовича я ніякого відношення не маю, дурнику! А от скільки бабла бюджетного піде на зміну бамажок в тій же СБУ, і нервів в бізнесу та населення на перезаключення договорів з Укртелекомом - то не знають і автори рішення певно... Й так дивно, як то НУМЕРАЦІЮ будинків решти проспекту незмінили, це ж так по-депатутськи - нацидулимо папірця, і ВСІ ЗАБІГАЮТЬ, їм то кайф приносить.
Sieger Показати IP 24 Червня 2015 12:35
І що тепер?! Меморіальний комплекс Вічної Слави відтепер не на проспекті Перемоги?! Для всіх нормальних людей він від моста до "Проміня" лишиться проспектом Перемоги!!! НАЗАВЖДИ !!!
лучани до Sieger Показати IP 24 Червня 2015 13:29
Якої перемоги? Фашистського СССР над фашистською Німечччиною.
батька до лучани Показати IP 24 Червня 2015 13:49
Перемога в нас одна, оленю! Велика Перемога Радянського народу над фашизмом у 1945 р.!
Світлана Показати IP 24 Червня 2015 12:42
Ти здохнеш, а молоде покоління називатиме проспект на честь героя
Мік (галицька миша) до Світлана Показати IP 24 Червня 2015 12:52
не розписуйся за усе покоління. А хто коли "здохне" вирішує Небесна канцелярія. Можеш і ти стати першою.
Перемоги до Світлана Показати IP 24 Червня 2015 12:57
Так ніхто й не каже, що пр. Василя Мойсея погана назва, тільки от реально - наХІБА саме той проспект, де розташований меморіал, в основному присвячений загиблим у 2 світовій, і називається пр. Перемоги, перейменовувати? І тут вже мова навіть не про "назва багато значить для ветеранів", і т.д., а про елементарну логіку автора даного геніального рішення! Мало лишилося відверто комуністичних чи "російських" назв - Баумана, Орджонікідзе, Фзунзе, і подібна шушпань червона, і, !!!увага, МОСКОВСЬКА!!!, які міняти якраз і треба? А хто і як здохне, не тобі, розумниця, вирішувати...
с шептицького до Перемоги Показати IP 24 Червня 2015 23:36
Орджоникидзе вже давно М.Шептицького. я вот тоже не понимаю зачем переименовывать когда можно давать названия новым улицам? Ну ладно всякие московские и ленина и прочие маразмы переименовывать, ну не перемоги же
Богдан Сташинський Показати IP 24 Червня 2015 13:43
Скоты - другого названия они не заслуживают, нахаркали своими профашистскими ртами в душу всех ветеранов ВОВ 1941 - 45 г.г.,прежде всего, и большей части жителей Луцка...
свг Показати IP 24 Червня 2015 14:08
дивує сам процес зміни назви проспекту .назва повина бути типу ГЕРОЇВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ або ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ.а називати в честь одного це значить принизити інших. але на жаль в наших депутатів розуму не хватає щоб це зрозуміти.
Лучанин до свг Показати IP 24 Червня 2015 21:25
Аблолютно верно ! 100пудов.
еврей Показати IP 24 Червня 2015 14:08
нема шо тим депутатам робити я вже іраніше писав шо це ймойсей нічим не ліпший за інших, хто загинув. він не герой.
2свг Показати IP 24 Червня 2015 14:11
все вірно я якраз це і мав на увазі. шкода, що ми не депутати. наші депутати сраколищи і підлаштуванці
Йух Показати IP 24 Червня 2015 15:35
Дебилы, все ломать сносить да переименовывать! Работать когда будете?
Лось. Показати IP 24 Червня 2015 16:12
Трохи помішались на тому перейменуванні. Чому саме Проспект Перемоги? Прізвища, що нагадують фашизм-комунізм-царизм теж міняти? От Романюк- був цар династія Романових. Треба срочно поміняти.
лучанка Показати IP 24 Червня 2015 16:43
Небесна Сотня не йшла на ризик смерті заради того, щоб їх іменем був названий проспект чи вулиця. Це було останнє напевне, заради чого вони ризикували. Вони хотіли справедливості, миру і добробуту в Україні. Може спочатку цим займетесь? А не посади і бюджети дерибаните, а проспект (половину) перейменовуєте?
Небайдужий Показати IP 24 Червня 2015 23:13
Депутати міської Ради, ви плюнули не тільки на ветеранів, а на всіх нас, хто на відміну від вас, ще пам'ятає якою ціною був завойований мир у тій війні. Невже ви, перевертні, не можете зрозуміти, що ви зробили?Невже Василь Мойсей, яким би він не був геройським хлопцем, може бути вищим пам'яті по загиблим у Другій світовій?!! Ви плюнули на всіх Невідомих солдат, ви плюнули в наші душі ...
Хлоп Показати IP 25 Червня 2015 08:22
Просто популістська діяльність - той вид роботи, що найкраще підходить нашим чиновникам. Давайте все перейменовувати, ламати памятники, карбувати памятні монети, приймати формальні закони, скрізь писати, малювати, кричати, скакати "Слава Україні", коли в АТО щонедень то смерть, коли зарплати в людей по 50 євро, коли не створено за цей рік абсоютно нічого для того, щоб ринок праці вийшов із тіні, коли тарифи просто пз*ц, як і ціни... але давайте далі скакати і кричати "Слава Україні", це ж нам точно допоможе жити краще. Чому будь-яка влада починає свою роботу з популізму? Ніхто ніколи не хотів почати із соціально-економічної сфери? Ще Томас Мор писав, що не можна побудувати більм менш міцне у всіх планах суспільство та державу, де населення бідує...
Патріот Показати IP 20 Травня 2016 00:29
Повна деградація влади...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus