USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку перейменували вулицю Московську

30 Червня 2016 12:09
Вулиця Московська, відповідно до рішення міськради, відтепер носитиме ім’я відомого співака-лучанина В’ячеслава Хурсенка.

Про це йшлося під час 10-ї сесії Луцької міської ради 30 червня.

Зокрема, під час сесії депутатам пропонували підтримати проект рішення про перейменування вулиці Московської.

«До Луцької міської ради неодноразово зверталися мешканці міста, громадські організації з тим, щоб перейменувати Московську, так як вона популяризує країну-агресора.

На засіданні комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста, одноголосно прийняли рішення щодо надання рекомендацій Луцькій міській раді перейменувати вулицю Московську на вулицю В'ячеслава Хурсенка.

Прийняття рішення дозволить задовольнити неодноразові звернення мешканців міста, а також увічнити пам’ять видатного співака та композитора, мешканця міста Луцька В’ячеслава Хурсенка», - йдеться у проекті рішення.

На запитання голови фракції «УКРОП» у міськраді Ігоря Поліщука про те, як ставляться до перейменування вулиці її мешканці, секретар міської ради Юлія Вусенко відповіла, що під час виїзної зустрічі депутатів з мешканцями більшість присутніх висловлювалися проти перейменування. Однак, після цього чимало лучан звернулися до міської ради з листом на користь перейменування. Вона наголосила, що перейменування не матиме економічних наслідків для мешканців вулиці.


Для міського бюджету встановлення нових аншлагів коштуватиме 50-130 гривень за кожну табличку. Своєю чергою, депутат Микола Федік зауважив, що питання перейменування вулиці Московської не потрібно вимірювати в грошовому еквіваленті, адже це питання національної гідності. Він нагадав, що під час радянських часів у Луцьку країна-агресор нав’язувала назву своєї столиці для асиміляції населення.

Депутат Микита Рабан порадив в майбутньому переймати європейський досвід та перейменовувати вулиці не на честь історичних чи політичних осіб, а давати більш нейтральні назви.

Юлія Вусенко зауважила, що з 1991 року у Луцьку не було комплексного аналізу назв вулиць, тож варто ввести нову практику – на зупинках розміщувати інформацію про те, чому здійснене перейменування і на честь кого.

Депутати одностайно підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 30 Червня 2016 12:24
Нормально
Анонім Показати IP 30 Червня 2016 13:33
Ви гiднi.
спостережливий Показати IP 30 Червня 2016 13:58
Як перемейнувати ковбасу ...московську..,.ПРОШУ пропозиціі чи взагалі не вживати
ОООО до спостережливий Показати IP 30 Червня 2016 18:08
КИЇВСЬКА
Іван Показати IP 30 Червня 2016 14:16
Прислухалися людей і перейменували,як хотіли.Чого взагалі щось питаєте у людей,коли ви глухі і сліпі до простолюду.Сказав Ткачук,що з ним рибалив от і все значить Хурсенка.
читач до Іван Показати IP 30 Червня 2016 22:45
та тв**юка яка "запитувала" у людей так і сказала - я вас послухаю, але мені плювати на вас. Я був на тому зібранні. саме так та сво**та і вчинила. На зібранні з 50 людей тільки троє висловились за переіменування. Але ж це з скіко бабла можна відмити на таких простих речах, як переіменування вулиць... Ось і висновок - депутатам ПЛЮВАТИ З ВИСОКОЇ БАШТИ на своїх виборців.
череп(ткачук) до читач Показати IP 1 Липня 2016 22:00
мене вибрала грмада? чому я на всяку шваль маю звертати увагу. машини ремонтую, мию, ковбаску куми порішав ЯКІ ПРОБЛЕМИ!!!!
московська Показати IP 30 Червня 2016 19:44
А чого ніхто не каже скільки потрібно заплатити за переоформення всіх документів? Чи ЦНАП безкоштовно все зробить? Чи шановні депутати мешканцям вулиці все відшкодують?
таня Показати IP 30 Червня 2016 21:48
Власне згідна з останнім коментарем....хто потурбується за зміну документації...???чи до нас буудуть приходити додому???і благодійно даруватимуть нам усі документи????от я мама двох маленьких дітей і фізично вистояти всі божевільні і абсурдно не дисципліновані інстанції нашої матінки держави я не взмозі...то як шановні "розумники "депутати????що пропунуєте нам цього разу????
читач до таня Показати IP 30 Червня 2016 22:49
Плювати вони хотіли і на Ваші проблеми і на мої і взагалі на НАШІ проблеми. Як я писав на Волиньпост переіменування - це простий і легкий метод імітувати бурхливу "патріотичну" діяльність, та ще при цьому і бабло в кармани намивати... Нічого не роблять, паскуди, кожне їх рішення - геморрой для нас.... ось такі вони, волинські, луцькі і взагалі всеукраїнські "обранці"
д0д0 Показати IP 12 Травня 2017 20:09
Д,Б

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus