USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Літні» садочки у Луцьку - переповнені

2 Липня 2014 20:47
У Луцьку практично усі дитсадки йдуть на вимушені літні канікули. Відтак до вересня функціонуватимуть лише шість дошкільних навчальних закладів. Батьки ж такій ідеї не раді, повідомляє ZIK.

До дитсадка «Дивосвіт» на літній період батьки записали понад 400 дітей. Потрапити навіть до старшої групи охочих тут майже удвічі більше, ніж зазвичай. Вихователі розповідають: сьогодні прийшло лише 230 дітей, тож вдалося розмістити усіх малюків, однак, побоюються того, що буде далі.

«З перших чисел місяця, як правило, не усі батьки приводять своїх дітей. Однак, вже ближче до кінця тижня, як показує практика, малюків стає все більше», – пояснила вихователь ДНЗ «Дивосвіт» Оксана Сироватко.

Педагоги сподіваються хіба що на ротацію діток, адже лише так суттєвого переповнення груп вдасться уникнути. Тим часом, не усі батьки певні, чи хочуть, щоб їх діти перебували у чергових дитсадках. До прикладу, лучанка Анжела Демедюк записала сина до літнього садка, однак уже після першого дня жінка вирішила забрати дитину. Розповідає: умови тимчасового закладу тут значно різняться від звичного для них. Та й добиратися до дитсадка доводиться мало не через усе місто.

«Нам сказали, що у його групі 27 дітей, але зайти та подивитися, що там і як виховователька не дозволила. Тож, я подумала і вирішила, що до дитсадка ми улітку ходити не будемо. Це дуже незручно. Хай краще син побуде вдома – якось вже переб‘ємося», – зізнається Анжела Демедюк.

Однак не усі батьки можуть залишити дитину вдома.

«Нам дуже потрібен садочок на літо. Я працюю, чоловік у мене – поранений, тож дитина просто не може залишатись удома», – розповіла мати одного із вихованців чергового дитсадка, лучанка Роза.

Та як би не скаржились батьки, у профільному управлінні міськради впевнені: утримувати влітку усі сорок напівпорожніх дитсадків невигідно. А завдяки шести черговим місто зекономить майже мільйон гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 21:02
В Луганске лучше показали бы дом малютки, вчера опчть 5л, девочка погибла! (((
777 Показати IP 2 Липня 2014 21:31
А в одному садочку 30 діток на 19 ліжечок...!!!
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 21:37
А ведь не смешно!
АСЯ Показати IP 2 Липня 2014 21:45
БУДУТЬ СПАТИ ВАЛЕТОМ..
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 21:57
Ася!почему?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus