USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - проблеми з бюлетенями на спецдільницях

24 Жовтня 2015 14:26
Незважаючи на те, що ЦВК зобов’язало Волинську обласну виборчу комісію передати бюлетені на спецдільниці, деякі все-таки залишилися без них. Чому так сталося - дізналося ІА Волинські Новини.

До слова, вчора, 23 жовтня повідомлялося, що у Волинській області обласна виборча комісія не замовила бюлетені для спеціальних дільниць у зв’язку з відсутністю інформації про кількість виборців на момент прийняття відповідного рішення.

Тимчасом, коментуючи ситуацію, секретар Луцької міської виборчої комісії Інна Ніколайчук розповідає, що область не встигає із друком.

«Нам передали загальні бюлетені тільки для 83 дільниць. А спеціальних у нас 10. Так от, сьогодні о 10 ранку від обласної виборчої комісії ми отримали бюлетені тільки для 6 спеціальних виборчих дільниць. Вони знаходяться в упаковках поліграфічного підприємства», - розповідає Інна Петрівна.

З її слів зараз члени луцької міської виборчої комісії разом із представником внутрішніх справ займаються розвезенням бюлетенів. Наразі ще 4 спеціальні дільниці залишаються без бюлетенів, а це - 99, 100, 102 та 104 дільниці.

В ОВК кажуть, що ще додруковують і мають довезти всі, а в законодавстві сказано, що передача має відбутися не раніше, як за три дні до дня голосування та не пізніш як за 24 години до дня голосування.

Нагадаємо, Волинська обласна виборча комісія 22 жовтня внесла у порядок денний засідання питання про замовлення виборчих бюлетенів на спецдільниці. Під час засідання члени обласної комісії обговорили можливості друку бюлетенів на спецдільниці та наслідки будь-якого прийнятого рішення з цього питання. Зокрема, члени ТВК в результаті обговорення питання дійшли висновку, що в комісії немає коштів на виготовлення бюлетенів на всі спецдільниці, у них вже немає права друкувати бюлетені, оскільки минули терміни щодо їх замовлення, а також відсутнє офіційне роз’яснення ЦВК із цього приводу.

До слова, спецдільниці в слідчому ізоляторі на місцевих виборах не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus