USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пропонують створити новий меморіальний комплекс

24 Липня 2015 10:01
У знак пам’яті про подвиг людей, які ціною власного життя захищали честь України, – Героїв «Небесної Сотні», краєзнавці пропонують збудувати новий меморіальний комплекс у Луцьку на 33 кварталі.

Про це йшлося під час засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища Луцька вчора, 23-го липня.

Краєзнавці вважають невиправданим робити нову велику скульптуру Героям Небесної Сотні на Меморіалі Вічної Слави, мовляв, за ці кошти краще звести ще один меморіал.

Представник Комітету захисту культурної спадщини, член комісії Ігор Левчук заявив, що створення нового меморіального комплексу на 33 кварталі є доцільним:

«На Меморіалі Вічної Слави не потрібно робити велику скульптуру «Героям Небесної Сотні», а достатньо встановити цікавий пам’ятник Василю Мойсею. Натомість перед РАЦСом є парк імені Героїв Небесної Сотні, то новий меморіальний комплекс можна звести там.

Це буде і шана героям, і пам’ять молоді, і ще один туристичний об’єкт, адже на 33-му в нас нічого немає, там лише територія, де всі воюють, аби забудувати ті землі. Тож можна зробити новий комплекс, аби був не гіршим, ніж Меморіал Вічної Слави».

Для цього, вважають учасники зібрання, необхідно оголосити конкурс, аби зробити меморіальний комплекс якнайкращим. Свої пропозиції пропонують надсилати у Луцьку міську раду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus