USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи потрібен у Луцьку пам’ятник Героям Небесної Сотні: думка містян

27 Червня 2015 08:00
4-метрову скульптуру з білого граніту вартістю більше мільйона гривень встановлять на могилі героя Василя Мойсея на території меморіалу.

Монумент присвятять пам’яті семи волинян – полеглих героїв Революції Гідності.

Встановить його відомий луцький скульптор Ірина Дацюк.

На спорудження скульптурної композиції з бюджету міської ради виділили 800 тисяч гривень. Решту коштів перерахують волонтери та громадські організації. Про це повідомляє «Громадське. Волинь».

Секретар міської ради та автор ідеї встановлення пам’ятника Сергій Григоренко переконаний, що ремонтом однієї великої прибудинкової території можна пожертвувати заради вшанування пам’яті полеглих майданівців.

Натомість волонтер Наталія Толмачова впевнена, що сьогодні гроші більше потрібні живим бійцям на сході, щоб потім не довелося зводити монументи новим сотням.

За встановлення пам’ятника виступає батько героя Майдану Івана Тарасюка Микола Тарасюк. З його слів, історія має пам’ятати її дітей.

Думки лучан з цього приводу також різняться. Більшість опитаних, однак, впевнені, що мільйон гривень – не така вже й велика сума для міського бюджету, а тому пам’ять героїв має бути гідно вшанована.

Нагадаємо, зі спорудженням пам’ятника на могилі Василя Мойсея та пам’ятника Героїв Небесної сотні у Луцьку виникла непроста ситуація - проект пам'ятника, погоджений напередодні з родичами, місцева влада намагалася змінити.



Урочисте відкриття пам’ятника заплановане на 23 серпня, день Державного Прапора України та День міста.

Як виглядатиме пам’ятник Героям Небесної Сотні у Луцьку, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало раніше. Також редакція публікувала інформацію, скільки точно витратять на його створення та встановлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
лучанин Показати IP 27 Червня 2015 08:41
повністю підтримую пані Толмачову)
Лучанка Показати IP 27 Червня 2015 09:26
Я, звичайно, нічого не маю проти встановлення пам'ятників чи іншого вшанування пам'яті Героїв... Але невже це аж необхідно робити у нинішній ситуації?.. Смішно читати коментарі Григоренка, особливо, коли про можливість відкласти ремонтом пбт... А раніше що заважало їх зробити?! Може зараз, все ж таки є сенс почекати і направити/використати кошти на нужди живих... ГЕРОЇВ НІХТО НЕ ЗАБУДЕ... вони в нашій пам'яті, в наших серцях!
аяяй Показати IP 27 Червня 2015 09:26
А сколько наших ребят погибло или пропало безвести или находятся в плену,забытые государством ,сколько останется калек.А власть опять занимается второстепенными задачами и не рационально тратит народные деньги.Небесная сотня навсегда останется в наших сердцах и памяти. Но сейчас у нас другие приоритеты,всему свое время.
щотовод до аяяй Показати IP 27 Червня 2015 15:03
А грошики відмити як? Там кругленькі суми.
А Показати IP 27 Червня 2015 10:24
А ви спочатку бандерівський пам'ятник закінчіть, а то стоїть той трамплін перед РАГСом, нікому не треба, усіма забутий.
Хлоп Показати IP 27 Червня 2015 10:25
Пам'ятник потрiбен. Це по-людськi, по-христянськi. Як би там не було, хлопцi бажали кращого життя собi i нам. Може i теперiшнiй владi буде нагадування та розумiння, що не розпалювати ворожнечу треба, а якнайшвидше досягати миру в державi.
Ось Показати IP 27 Червня 2015 12:45
Памятник потрібний, але ставити його потрібно цого після перемоги. Адже нічого ще не закінчилось, сьогодні війна, гинуть люди, багато важкопоранених ( в тому числі і на майдані), яким негайно потрібні кошти на лікування. А мільйон гривень на памятник виділяти слід коли все це закінчиться...
Anonymous Показати IP 27 Червня 2015 13:04
НАХ"Р памятники, коли народ скоро їсти не буде мати за що, ні, давайте всіх обдеремо до нитки, а боввана гранітного поставимо. Такі речі, особливо В КРИЗУ мають будуватися тільки за кошти СПОНСОРІВ, І НІ КОПІЙКИ З БУДЬ-ЯКОГО БЮДЖЕТУ!!! От тут недавно писали - Герой Небесної Сотні вмер, не отримавши ЖОДНОЇ допомоги від держави. То може, гроші потрібніші ЖИВИМ, і на РЕАЛЬНІ справи, а? На дорогах - яма на ямі, купа невирішених питань в місті, а 800 тис. на памятник - Є! Ну і ще більше обурює 400 тис на паркан для собачатника! Собак стало в рази більше, ніхто нічого не робить, а бабло косять!
Anonymous Показати IP 27 Червня 2015 13:12
Переможемо в війні, відбудуєм економіку, а тоді - хоч 10 памятників на кожній вулиці! В КРИЗУ (набагато меншу, ніж зараз) вже Ющенко за 6 МІЛЬЯРДІВ меморіал памяті жертвам Голодомору в Києві поставив (а на лікарню для онкохворих дітей ЗЕМЛІ не найшлося)...
Яна Показати IP 27 Червня 2015 13:13
Перед РАГСом стоїть руїна. Це "позор" Шиби. У гості, на весілля, на екскурсії приїждають люди із інших областей і країн, і не розуміють цього "витвору Шиби" перед будинком урочистих подій. Я думаю, що нареченим у такий день не дуже приємно дивитися на цю розвалину. Можна було б перед РАГСом придумати більш щось оригінальне, яке відповідало б цій споруді, яка називається РАГСом. А памятник С.Бандері перенести у Старий Луцьк, там де більше приїжджають туристи і гості до нашого міста.
Anonymous Показати IP 27 Червня 2015 13:14
А то виходить класна картина - всім наказано затягувати пояс і терпіти, а мільйони з бюджету йдуть на казна-що! Краще б лікування поранених військових оплатили, чи спорядженням тих, хто їде на Схід забезпечили!
Яна Показати IP 27 Червня 2015 13:20
А пам"ятник Небесній Сотні обов"язково потрібен. Це пам"ять нашого покоління. Це ВІДВАЖНІ ГЕРОЇ, які ми повинні пам"ятати у наш мирний час. І гроші тут ні до чого.Ми тапер розплачуємося за наш гріх, і нам кара за те, що ми почали забувати про героїв ВВвійни, нехтувати їхнім життям, забували про їхні проблеми, про їх "старече життя", що вони як діти, і хочуть може більше більше уваги, хоча їх лишились одиниці.
Яна Показати IP 27 Червня 2015 13:31
Усіх на цьому світі чекає все по заслузі. Ніколи не чула, що хтось з наших теперішніх депутатів-вискочок щось зробив для наших воїнів світла, зокрема. Всі ці голослівні сесії як у міській раді так і обласній, це все такий піар, що навіть без валер"янки не можна дивитися і слухати. Одне знаємо, що у депутати як би ми не вибирали, а вони "самі вибираються" за гроші. Це страх перед майбутнім. Тому, що лізуть знову ті, які хочуть збагатитися самі. І знову йде все по "кругу збагачення"
Анонім Показати IP 27 Червня 2015 13:37
Пам'ятник потрібний, але сьогодні це не на часі. Гроші більше потрібні живим на лікування, на захист країни. І проект має бути обговорений рідними і близькими, громадкістю.Має закінчитись війна. І це сьогодні найважливіше, щоб не гинули люди!!!! Підтримую волонтерів, вони. краще інших володіють справжньою ситуацією.
КРАЯНКА Показати IP 27 Червня 2015 14:31
"КОМУ ВОЙНА, А КОМУ МАТЬ РОДНА". ІРИНА ДАЦЮК МАЛА БИ СОВІСТЬ В ТАКИЙ ЧАС РОБИТИ ТАКИЙ БІЗНЕС! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! А ДОПОМОГА ПОТРІБНА ЖИВИМ!!!
ку Показати IP 27 Червня 2015 15:13
Задовбали зі своїми пам'ятниками ви РАГС приведіть до пуття - сходи і т.д., заберіть ту х....ю перед ним чи поставте там на неї якогось танка зламаного шоб гроші не тратити, невже нема куди подіти гроші? Чи нашим депутатам піар треба, якщо так то вони повні д.....и бо піаром бу те що дійсно потрібно людям, а не черговий монумент. Б..ь наші депутати складається таке враження шо як не хороводи водять то видумують когоб ще увіковічнити за держ гроші.
волинянин Показати IP 27 Червня 2015 16:40
А загиблим Г Е Р О Я М , що поховані , в с. Гаразджа , будуть такі пам'ятники ? Ну , ніяк не розумію , чим відрізняється смерть Мойсея від ГЕРОЇЧНОЇ СМЕРТІ тих хлопців ? Може , я такий тупий , то ви розтлумачте мені .
Anonymous Показати IP 27 Червня 2015 16:51
Пам'ятник нормальний, так, але... Будем зараз тратити бюджетні, і немалі, кошти на памятники, згодом їх знадобиться в рази більше - якого милого на памятник є, а військові, які їдуть в АТО все купують за свої кошти, чи обладнання їм постачають волонтери, яким скидається населення. А інколи і недокомплектовані, на чорті-якому транспорті. Театр абсурду... Купіть, БРОНЕЖИЛЕТИ, ТЕПЛОВІЗОРИ, ПРИЦІЛИ, МЕДИКАМЕНТИ, і не знадобиться ставити черговий памятник, бо людина виживе! Є першочергові потреби, і другорядні. Пора вчитися розрізняти, щоб не прийшлося кусати себе ж за м'яке місце. Легко, тримаючи руки на бюджеті міста, області, держави, тринькати їх не задумуючись над доцільністю, заради лишнього голосу на виборах чи лайка на Фейсбуці, не дослухаючись ні до кого, направо і наліво - ТО Ж НЕ МОЄ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus