USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пропонують заощаджувати 100 тисяч на освітленні однієї вулиці

10 Листопада 2016 10:29
Заміна ламп на світлодіодні лише в межах однієї вулиці може забезпечити до 100 тисяч гривень економії на рік.

Про це йшлося під час ознайомлення з роботою КП «Луцьксвітло» у рамках дня депутата 8 листопада.

Керівник підприємства Іван Кубіцький розповів, що річне споживання електроенергії для освітлення вулиці Конякіна нині вартує 158 тисяч гривень. Якщо замінити лампи на звичайні світлодіоди, витрати становитимуть 98,16 тисячі гривень на рік. Таким чином, вдасться зекономити 60 тисяч гривень на рік. Якщо ж замінити на світлоділоди з димінгом, вартість електроенергії становитиме вже 64 тисяч гривень на рік, тобто, економія становитиме 95 тисяч на рік. Водночас, заміна старих ламп на економні є дороговартісною і коштуватиме 1,855 мільйона гривень для вказаної вулиці. Керівник «Луцьксвітла» наголосив, що нині працівники підприємства постійно змушені замінювати лампи на лінії, а у разі заміни їх світлодіодами, така робота практично буде непотрібна, лінія майже не потребуватиме обслуговування, тобто економія на обслуговуванні становитиме приблизно 15 тисяч гривень з міського бюджету у межах цієї вулиці.


У проекті з заміни вуличного освітлення в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна визначили п’ять вулиць: Конякіна, Карпенка-Карого, Рівненську, Ковельську та проспект Відродження. Обсяг співфінансування робіт з українського боку становитиме 10 мільйонів гривень.

Наразі світлодіоди з димінгом ставитимуть на пішохідних переходах по проспекту Соборності, наступного року планують по цьому проспекту здійснити заміну освітлення проїжджої частини і пішохідних доріжок.

Нагадаємо, що у Луцьку освітлення у 2017 році потребують 27 вулиць. Водночас на КП «Луцьксвітло» відчувають нестачу електриків. Також повідомляли про розробку проекту святкової ілюмінації міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus