USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку прощалися із загиблим на Луганщині бійцем

6 Листопада 2015 11:25
Із загиблим у селищі Сватове на Луганщині бійцем-волинянином попрощалися у Луцьку.

Прощання з загиблим на сході України бійцем-волинянином Анатолієм Артеменком відбулося 6 листопада у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Віддати останню шану полеглому за незалежність та територіальну цілісність України бійцеві, труну з тілом якого привезли у Луцьк рано вранці, зібралися активісти Автомайдану України, учасники АТО та інші небайдужі волиняни.

Як розповіла сестра загиблого Таїсія Артеменко, існують різні версії загибелі бійця – за однією з них, це могла бути диверсія, під час якої підірвали склад, біля якого розташовувався військовий підрозділ бійця. Від вибуху рятувалися, хто де міг – розповідають, що військовослужбовця виявили під автівкою зі ще одним загиблим солдатом. Таїсія Артеменко повідомила, що вчора опізнала тіло брата, хоча до останнього сподівалася, що звістка про загибель виявиться неправдою.

Її брат був мобілізований 16 серпня, відтоді рідні спілкувалися з ним лише по телефону – він телефонував з полігону у Рівному та зі Львова. Після того, як зв'язок з ним обірвався, рідні думали, що причиною є бойове завдання і невдовзі вони знову почують голос рідної людини. Загинув військовослужбовець на Луганщині у селищі Сватове, де проходив службу у лавах інженерних військ.
Анатолій Артеменко, зі слів сестри, невдовзі планував одружитися. Він був доброю людиною, завжди готовою прийти на допомогу, тож його загибель стала великою втратою для родини.

Керівник Центру допомоги учасникам АТО у Волинській області, колишній боєць полку «Азов» Олексій Кушнєр зазначив, що його громадянська позиція, як колишнього бійця та учасника АТО полягає у тому, щоб кожен воїн, який повертається на рідну землю, був зустрітий і йому віддали останню шану. Попри те, що вважається, начебто зараз війни немає, бійці гинуть. Активні люди, з його слів, зустрічають кожного загиблого.
Як зауважив протоієрей Олександр, який читав заупокійну молитву, воїн віддав своє життя за те, щоб у нашій державі був мир. Втратою дорогоцінного життя тепер доводиться українцям відстоювати межі своєї держави. Він закликав присутніх спільно молитися за душу військового, який, не боячись нікого, відстоював права держави та спільноти українців у лавах армії.
Після скорботної молитви, труну із тілом бійця занесли в автобус, який доставить його до місця поховання.

Поховають полеглого у рідному селі Нова Лішня Іваничівського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
спостерігач Показати IP 6 Листопада 2015 11:37
Чому постійно в таких речах приймають участь тільки представники Автомайдану України, невже усім іншим жителям Луцька по...ер ???? Агов лучани, Ви що вважаєте що війна закінчилась??? Чи може вона Вас не стосується???
Лучанка до спостерігач Показати IP 6 Листопада 2015 12:35
Стосується, ще й як. Надіюсь, що відповідаю за багатьох. Все це так болить, але робота........ Переживаємо за кожну таку новину( господи, нехай останню!!!!), як за своє особисте. Можливо тут на робочому місці гірше ніж Вам ТАМ. Вибачте, але ми з ВАМИ. В мене теж син призовного віку, думаю, це все....
Mik (галицька миша) Показати IP 6 Листопада 2015 11:51
Вiчна й свiтла пам'ять.
українка Показати IP 6 Листопада 2015 17:23
Душа і серце болить за народ України !
Луцьк Показати IP 6 Листопада 2015 17:32
Мало інформаціїї про загиблих, коли і на яку годину їх привозять в Луцьк! Дякуємо батькам, що виховали такого сина!!!!! Вічна пам"ять і глибока рана в наших серцях через кожного загиблого ГЕРОЯ !!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus