USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку протестують члени усіх профспілок області. Фото

9 Жовтня 2018 16:07
Члени усіх профспілок Волині різних галузей долучилися до всеукраїнської акції протесту та готуються подати свої вимоги владним структурам, зокрема представникам облради та ОДА. Серед присутніх - медики, педагоги, аграрії, працівники лісового господарства та інші, які приїхали до Луцька з усієї області.

Мітинг розпочався 9 жовтня близько 16-ї години біля приміщення Волинської облдержадміністрації.

Відзначимо, що акцію протесту організувала Федерація профспілок Волинської області. Розпочався мітинг з "Гімну професійних спілок України".

Як зазначила голова федерації профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф, сьогодні така акція відбувається по всій Україні.

«Ми протестуємо мирно і закликаємо до діалогу», - зазначила вона.

Як розповіла, акція відбувається у зв’язку з рішенням уряду щодо формування бюджету країни.

Серед головних вимог протестувальників – забезпечення гідних умов праці. Зокрема, встановлення з 1 січня 2019 року мінімальної оплати праці не нижче 7700 гривень; недопущення зростання цін на природний газ, тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги населенню; забезпечення в держбюджеті на наступний рік належних видатків на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, розвиток галузей економіки; встановлення у 2019 році розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії на рівні трьох мінімальних заробітних плат та науково-педагогічного працівника на 25% вище; передбачення в державному бюджеті на наступний рік обсягів видатків на освіту не менше 7% ВВП замість запропонованих 6,13%; впровадження загальнообов’язкового медичного страхування тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Антигон Показати IP 9 Жовтня 2018 17:56
Профспілок не існує. Вони приватизовані разом з підприємствами. А це, що тут видно - для "галочки". Такий натовп з вигляду ситих, самозадоволених людей в таку ясну днину (та й ще в робочий час!!!), могли б зробити добрі справи: розтрусити гній на городі під зимову оранку, сполоти бурян на підїзді до своїх сіл і міст, почистити навколишні ліси від сміття, провести санітарний день у лікарні... Немає кому скерувати на добрі справи.
аяяй до Антигон Показати IP 9 Жовтня 2018 19:41
сидів би і не патякав дурниці!А вперед _-прибери навколишні ліси від сміття,розтруси гній,виполи буряни,прийди волонтером попрацюй у лікарню!
Сократ до Антигон Показати IP 9 Жовтня 2018 20:51
Їх ніколи й не існувало. Це - мильна бульбашка. Були собі майстри, які щось виробляли і самі встановлювали відносини і ціни. Так і жили в тому "темному середньовіччі". Аж ось раптом з'явилися добрі дяді і тьоті, які сказали, що відтепер саме вони будуть думати про цих майстрів, щоби їм, бува, хто кривди не заподіяв. Не безкоштовно, звісно, запропонували свої послуги як тзв. профспілки. От і залишився майстер кріпаком, що чекає подачок і йде покірно на кожен мітинг, організований отими профспілками, щоб протестувати проти всього поганого і за всьо хароше.
Сем Показати IP 9 Жовтня 2018 18:33
Сказали фас, то мусиш.
Вчитель Показати IP 9 Жовтня 2018 23:00
Профспілка вчителів Луцька вже цьогоріч відзначилася: через підвищення зарплат на 10% відмовилася від доплат на 10%. То чого ж зараз мітингувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus