USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку присягнули на вірність Україні майбутні правоохоронці

8 Листопада 2014 13:13
Особливим днем непорушної клятви патріота України стало 8 листопада для майже сотні учнів правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Посвята у ліцеїсти відбулася на меморіальному комплексі «Вічна слава» 8 листопада.

Майже двісті учнів взяло участь у заході (з них склали присягу ліцеїста 89 учнів 10-их класів, серед яких двоє дітей-сиріт та п’ятеро дітей учасників АТО). Учасниця церемонії посвяти в ліцеїсти Олена Слупачик розповіла, що тут навчався її брат, який нині - студент Львівського державного університету внутрішніх справ. Він багато розповідав їй про правознавчий ліцей. Окрім цього, дівчина дуже любить займатися спортом, тому обрала ліцей із посиленою фізичною підготовкою. Вона зазначила, що день прийняття присяги для неї - важливий, адже у майбутньому Олена хоче поєднати своє життя з правоохоронними органами.

Розпочався захід із вшанування хвилиною мовчання тих, хто загинув, виборюючи демократичний вибір, права і свободи людини під час Революції гідності та захищаючи державний суверенітет і територіальні цілісність України під час АТО на Сході.

Директор НВК «ЗОШ I-III ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою» Анатолій Дудич зазначив, що прийняття присяги – чи не найважливіший ритуал, що покладає на ліцеїста всю повноту відповідальності за виконання громадянського обов’язку. В кожній літері урочистої клятви закладено глибоке значення. Ліцеїсти сьогодні складали присягу на вірність українському народу, у час, коли Україна бореться за свою незалежність та територіальну цілісність, коли триває війна на Сході України. Ліцеїстів він закликав завжди бути вірними словам присяги, запам’ятати цей день, як особливий день непорушної клятви патріота України.

«Немає вищого обов’язку, ніж служити своєму народові, захищати те, що ним створено», - наголосив Анатолій Дудич.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що, як свідчить історія ліцею, переважна більшість тих, хто приймає цю присягу, згодом продовжує службу в правоохоронних органах. Він побажав юним ліцеїстам пронести клятву на вірність українському народові через усе життя.

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига зазначив, що йому приємно констатувати факт, що у нелегкий час, коли Україна виборює незалежність на Сході, коли вмирають її герої, підростає таке молоде покоління, яке свідомо йде в правоохоронні органи. Він побажав ліцеїстам успішно пройти два роки нелегкого навчання та стати гідною зміною в рядах правоохоронців.

Текст присяги зачитав учень десятого класу Роман Слупачик. Вітальні листівки із нагоди урочистої посвяти в ліцеїсти вручали міський голова, начальник УМВС України у Волинській області, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, директор ліцею, полковники міліції-ветерани органів внутрішніх справ Сергій Шелепін, Микола Кирилюк та Анатолій Чайка, а також учасники АТО - бійці роти міліції спеціального призначення «Світязь».

Молитву під час посвяти в ліцеїсти прочитали представники духовенства Української православної церкви. Кожен зі ліцеїстів отримав ікону Волинської Богоматері.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
BOT Показати IP 8 Листопада 2014 13:45
а цих коли палити будемо?
ТОВ до BOT Показати IP 8 Листопада 2014 14:01
зникни троль. вони ще не працювали у старій системі, можливо саме вони її і зруйнують. допомагати треба, а не язвити.
дідо до ТОВ Показати IP 8 Листопада 2014 14:16
В участкового 1800 грн на старт. Так ,що успіхів в руйнуванні.
дідо Показати IP 8 Листопада 2014 13:53
Батьки відправили дітей в ліцей, щоб потім ставши міліціонерами займалися здирництвом,бо на реальну зарплату в міліції прожити НЕМОЖЛИВО.
Свідок Показати IP 8 Листопада 2014 14:33
коментар було видалено
дідо до Свідок Показати IP 8 Листопада 2014 14:48
Якби вони рвалися патрулювати вулиці, а так вони рвуться в камінети,доїти тєрпіл.
Анатоль Показати IP 8 Листопада 2014 18:18
слава мєнтам!
Свідок Показати IP 8 Листопада 2014 19:30
Гаразд... Перепрошую за різкість... у зв"язку із якою попередній пост було видалено... Так ось -- цілком ймовірно, що чимала кількість із цих людей будуть порушувати закон і зловживати службовим становищем, адже навчати їх будуть в системі старих координат.... саме тих, в яких виховувалися беркутівці, які в 2013-14 роках виконуючі злочинні накази... нищили і вбивали протестуючих.... Та й навіщо така кількість міліціонерів.... Це що продовжуємо будувати ПОЛІЦЕЙСЬКУ державу?
Анонім до Свідок Показати IP 9 Листопада 2014 13:02
яка така кількість?
просто так Показати IP 8 Листопада 2014 20:42
Ця риба гниє з директора і вихователів старперів. Старі керівники-старі традиції навчання. Когось пролюструвати. Когось відправити на пенсію, когось в АТО. Тоді може щось і зміниться. А всі хто там "вчаться" обрали життєву позицію "Працювати не хочу красти не вмію піду в міліцію".
Серега Показати IP 9 Листопада 2014 08:27
Волиняни це такий народ якому завжди чогось бракує) нажаль такий у нас менталітет_ тільки скаржитись..... з себе починайте щось змінювати.... міліціонери такіж самі люди в яких є діти, яких потрібно кормити.... наш народ все життя скаржиться на життя....) жалкие людишки.... влаштуйся на роботу в міліцію і навчи працювати!)
Вітян до Серега Показати IP 9 Листопада 2014 08:29
Слава мєнтам!)
ха-ха Показати IP 9 Листопада 2014 10:14
як просто в нас влаштуватись на роботу в міліцію, раз плюнути, якій дурень уступить своє місце, тільки для родича знайомого дитини а дітей кормити дійсно треба і бажано ікрою.і бажано червоною а не баклажанною і в школу возити треба і бажано на мерсі або на службовій машині і дружину треба в мерс усадити бо не гарно при посадах пішки ходити чи на траліку дійсно чого скаржитись кому навіщо і що це змінить
хі-хі до ха-ха Показати IP 9 Листопада 2014 13:22
Видно, що такий розумник, якИй з правописом не дружить, знайшов кращу роботу.
Кіра Показати IP 9 Листопада 2014 10:48
ТЕ ЩО МОЛОДІ МЄНТИ ЦЕ НЕ ПОГАНО, А ТЕ ЩО ЦЕ МОЛОДІ ПОЛІШУКИ, ТО ЯКА ТО НОВА БУДЕ МІЛІЦІЯ?
Анонім до Кіра Показати IP 9 Листопада 2014 13:06
То йди служи, НЕ полішучка)))
Анонім Показати IP 9 Листопада 2014 13:20
Народ, читаючи Ваші коментарі, волося дибки стає. Такі всі інтелектуально розвинені, всі прагнуть старанно працювати. Тільки як підвернеться можливість здерти, то ніхто навіть не задумається про правильність вчинку. Краще когось обгадити, ніж на себе збоку подивитись. Взяли б ви Патріоти і пішли служити, змінювати стару систему... Але ж краще, щоб хтось робив, його потім звинувачувати легше. А ще як стається щось, то перше слово МІЛІЦІЯ. Соромно Вам має бути.
олег до Анонім Показати IP 9 Листопада 2014 15:21
що ти мелеш, хоч сам розумієш?
Це соромно до Анонім Показати IP 9 Листопада 2014 15:29
має бути тим, що вдягнули міліцейську форму. Знаєте, після Майдану просто межи очі хочеться плюнути всім, хто цю форму носить. Так вже себе замарали, що аж гидко. Нам треба створювати вже якусь іншу структуру правопорядку замість міліції. У нас всі, хто цю форму носить -молодий чи старий захищають банду - одні золотий батон, а другі солодкую конхветку будуть захищати, а не людей.
до соромливого Показати IP 10 Листопада 2014 08:47
А ти хотів, щоб тільки почаввся майдан, міліція кинула зброю, курнула плану, пийнула кави від Нуланд і теж пішла "новий лад" будувати? А як же присяга, запльований герою? Якого чорта ти і тобі подібні кожний вечір телефонують до відділів міліціії і плачуться в жилетку?
До слова!!!!! Показати IP 10 Листопада 2014 13:33
А Вам відомо, що не можливо взяти там, де не дають!!! ( я про хабарі і здирництво). Так що можна зробити висновок, що всі хто пише про те, що міліціонери ХАБАРНИКИ в тій чи іншій мірі, прямо чи опосередковано брали участь у дачі хабарів. Хабарі дають лише ті, хто в чомусь винні перед Законом, тобто злочинці. Тому можу сказати, що всі хто поганно відзивається про міліціонерів, тим більше про курсантів, які ще не встигли зробити нічого поганого, а більшість із них, надіюсь, і немає наміру цього робити в подальшому - БАНДЮКИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus