USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку розмістять біл-борди, аби мотивувати чоловіків захищати країну

21 Січня 2015 11:04
У Луцьку вішатимуть мотиваційні біл-борди із закликами вступати до війська та показуватимуть роз’яснювальні відеоролики по місцевому телебаченню.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 21 січня.

Так, на думку членів виконкому, за станом на сьогодні із допомогою ЗМІ потрібно виготовити відеоролик, із допомогою якого можна було б пояснити сутність мобілізаційного питання для майбутніх призовників.

«Чому колись люди розуміли, що захищати країну – їхній обов’язок. А тепер не відкривають двері, коли приносять повістки, ховаються. Потрібно подбати про підсилення інформаційної роботи зі сторони інформаційного відділу міської ради. Це було б розумно і правильно. На жаль, інформація, що йде – різношерста. До того ж, військові комісари зовсім не працюють в інформативному напрямку», - зазначив перий заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Він зазначив, що необхідно пояснити луцьким військовозобов’язаним про основні моменти проведення четвертої хвилі мобілізації – направлення мобілізованих до центру військової підготовки з послідуючою ротацією тих, кого призвали під час першої хвилі.

«За мобілізацію населення повністю відповідають органи місцевого самоврядування. Треба донести до військовозобов’язаних, що першочергово це - навчання, не так, як було під час першої хвилі, що всіх зібрали, не одягнули і одразу відправили на Волноваху», - додала заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.

Тож, один із членів виконкому Богдан Климчук запропонував розміщувати мотиваційну й роз’яснювальну інформацію на біл-бордах міста, мовляв, свого часу члени виконкому пішли на зустріч підприємствам, що займаються зовнішньою рекламою.

Вислухавши усі аргументи, члени виконкому проголосували «за» і підтримали ініціативу.

Нагадаємо, У Волинській області за четверту хвилю мобілізації до лав ЗСУ мають мобілізувати 2 тисячі чоловік, з них 40% становитимуть лучани, сотня – мешканці Нововолинська.

Загалом мобілізувати на Волині планують приблизно 16% наявних військовозобов’язаних. Зокрема, питання мобілізації на Волині вирішуватимуть за допомогою безробітних.

Військові фахівці прогнозують, що «відкосити» від призову захочуть половина усіх мобілізованих. Адже хабарництво у військкоматах та погане забезпечення солдатів досі повністю не вирішене.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК БОРОТИМУТЬСЯ З КОРУПЦІЄЮ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ НА ВОЛИНІ


Відео Громадського.tv: волинський «кіборг» Вадим Ваврищук закликає чоловіків «не косити» від армії.



ЧИТАТИ ЩЕ: МОБІЛІЗАЦІЯ НА ВОЛИНІ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ШВИДШЕ, НІЖ ПЛАНУВАЛОСЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus