USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку шукають кошти на створення друкарні шрифтом Брайля

31 Березня 2016 22:00
Для забезпечення матеріально-технічної бази «Braille Studio» необхідно придбати два принтери для друкування продукції шрифтом Брайля: Braille Box (ціна – 16000 доларів) та Everest (4000 доларів).

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку створюють студію друку шрифтом Брайля.

Організатори повідомляють, що в Україні відсутній доступ для незрячих дітей та молоді на рівні з однолітками без інвалідності навчатися, інтелектуально розвиватися, отримувати професійні навички через нестачу навчальної, довідниково-пізнавальної та художньої літератури, дидактичних, прикладних матеріалів, розвиваючих ігор та спеціалізованих видань у доступному форматі. Насамперед - шрифтом Брайля.

За державні кошти забезпечується лише мізерний відсоток від необхідних потреб, що негативно позначається на якості навчального процесу, та, своєю чергою, зменшує в рази шанси людей з порушеннями зору отримати якісну освіту, а згодом – працевлаштуватися та долучитися до життя в громаді, як повноцінні члени українського суспільства.

Розуміючи, наскільки важливими є кожна доступна книжка, карта, гра для інтелектуального розвитку, організатори хочуть реалізувати у «Braille Studio» простір рівних можливостей для повноцінного включення незрячих людей в українське суспільство через створення належних умов для їх: навчання; пізнання; розвитку; інтеграції.

Метою проектуєстворення інтелектуально-розвиваючого інклюзивного середовища на основі використання шрифту Брайля й сучасних технологій для забезпечення освітніх, інтелектуальних, професійних потреб незрячих дітей та дорослих в Україні. Сучасний принтер, який друкує шрифтом Брайля – це першочергове і необхідне обладнання для реалізації мети.

Тому ініціювали старт кампанії зі збору коштів для придбання принтера, що друкує шрифтом Брайля, який дає змогу незрячій людині самостійно форматувати, друкувати, читати тексти. Принтер має систему озвучення операцій, голосове меню і оснащений звуковими підказками.

Для забезпечення матеріально-технічної бази «Braille Studio» з метою реалізації проекту необхідно придбати два принтери для друкування продукції шрифтом Брайля: Braille Box (ціна – 16000 доларів) та Everest (4000 доларів).

Також слід закупити витратні матеріали: спеціальний брайлівський папір високої якості; спеціальні теки для оправи друкованої продукції.

В умовах реформування системи освіти України та проведення в державі євроінтеграційних процесів у сфері побудови інклюзивного суспільства, створення таких пілотних проектів у Києві та Луцьку може виконувати функції своєрідних ресурсних центрів, які дозволять задовольнити потреби більшої частини України. А також сприятимуть інтелектуальному розвитку дітей та професійному зростанню молоді з інвалідністю по зору, швидкій адаптації людей, які втрачають зір у дорослому віці та реалізації права людей з інвалідністю по зору на доступ до інформації у різних сферах життєдіяльності.

Цільовою аудиторією проекту є люди з інвалідністю по зору різних вікових категорій: учні, студенти, фахівці; люди без інвалідності, які будуть залучені до активної діяльності; педагоги загальноосвітніх інклюзивних та спеціальних шкіл, реабілітаційних установ, представники громадських організацій.

Організаторами проектує громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» за участі Тетяни Єремеєвої – директорки Клініки Загурського.

«Ми щиро усвідомлюємо, що реалізація нашого проекту стане можливою лише за вашої підтримки й допомоги кожного!», - впевнені організатори. Допомогти здійснити мрію незрячих людей можна перерахувавши допомогу на один з рахунків.

Реквізити рахунку в Ощадбанку: одержувач – ВГО «Генерація успішної дії», код ЄДРПОУ 34935692, рахунок: 26007300943056 у ГУ м. Києва та Київській обл. АТ «Ощадбанк», МФО 322669, код ЄДРПОУ банку 09322277.

Реквізити рахунку в ПАТ КБ «Приватбанк»: одержувач – ВО ВГО «Генерація успішної дії»,ЄДРПОУ 37004147, рахунок: 26001055402689 у філії Волинського Головного регіонального управління ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 303440.

Довідка:

Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» заснована в 2006 році, поширює свою діяльність на територію всієї України та має осередки у більшості її областей. Мета діяльності організації: реалізація і захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяння їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus