USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку строковиків удостоїли честі носити зелені берети

13 Жовтня 2016 14:02
Двадцять кращих строковиків отримали зелені берети. До слова, один із них уже удостоєний відомчої нагороди.

Так, напередодні Дня захисника України сьогодні, 13 жовтня, у Луцькому прикордонному загоні відбулися урочистості на плацу частини, під час якої особовий склад приймав вітання, подяки, грамоти й відзнаки від керівництва.
Водночас кращі прикордонники отримали ювілейні медалі за роки служби. Але найурочистішим цей день став для двох десятків юнаків, призваних навесні до лав прикордонників. Уперше за 8 років відновися призов до Держприкордонслужби. Ті, кого призвали цього року, упродовж 5 місяців навчалися й здавали іспити, щоб отримати право носити зелений берет прикордонників.

Заступник командира загону, начальник відділу персоналу полковник Вадим Закладний пояснює, сьогодні урочисто відзначають кращих 20 строковиків. Але це не всі юнаки, яких призвали до прикордонслужби.
«Ми вручаємо берети військовослужбовцям, які були призвані цього року, пройшли навчання й успішно склали іспити на право носіння зеленого берета. Усього таких службовців 65 з 84 строковиків. Кращі 20 сьогодні брали участь у заходах до Дня захисника України. Щоб здобути право носити головний убір прикордонника – зелений берет – їм треба було добре постаратися. Вони пройшли цілу програму фізичної, спеціальної підготовки, ознайомилися з ділянкою, на якій нестимуть службу, проявили себе під час несення служби в прикордонних нарядах», - пояснює він.
До слова, вручення зеленого берета – це справжній ритуал. Кожен, хто отримав головний убір, обіцяв віддано і з честю носити звання прикордонника та продовжувати славну традицію служби.
Строковик Орест Нестерчук, окрім зеленого берета, сьогодні отримав ще й нагрудний знак Держприкордонслужби «За мужність в охороні державного кордону». Відзнаку він отримав за затримання, в якому брав участь.
«У складі наряду прикордонний патруль на місці пропуску, за лінією інженерно-технічних споруд ми виявили групу невідомих осіб, яка рухалася в бік державного кордону. Прийняли рішення про затримання. У результаті затримали одну особу та 28 ящиків з тютюновими виробами, які намагалися незаконно перемістити через кордон», - розповів він.

А ось молодший сержант Ігор Рижук служить в складі кінологічної групи. Навесні його призвали до прикордонних військ, а після навчання у кінологічному центрі він отримав звання і закріпили за ним «напарника» - молоду вівчарку по кличці Ральф, з яким зараз охороняють державний кордон.
Насправді, зізнається він, служба прикордонника-кінолога має свою специфіку.

«Собака - твій друг, напарник, за ним потрібно доглядати, його вчити. Коли заступаєш на охорону - це твій додатковий засіб, який тебе ще й прикриває», - ділиться він.
Вітали прикордонників з Днем захисника України та молодим поповненням у лавах і гості – представники влади та ветеранів-прикордонників.

Зокрема, ветеран Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант у відставці, голова Ради організації ветеранів Державної прикордонної служби України Волинської області Аркадій Яворський побажав строковикам з честю й гідністю носити звання прикордонника.

«Мені надзвичайно приємно, що серед цих солдат уже є ті, хто отримав перше військове звання і першу нагороду відомства, як відзнаку за службові подвиги. Нам, ветеранам, хотілося б, щоб ви всі такими стали, загартувалися, стали справжніми захисниками країни. Адже на якому кордоні ви не несли службу, північному, південному, східному чи західному - країна одна, кордон один, і він повинен бути недоторканний», - наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Трус Показати IP 13 Жовтня 2016 15:29
"Вручення зеленого берета – це справжній ритуал. Кожен, хто отримав головний убір, обіцяв віддано і з честю носити звання прикордонника та продовжувати славну традицію служби"- в Ягодині брати по 1000 грн. це теж входить в традиціі.... ?
Така собі лучанка до Трус Показати IP 13 Жовтня 2016 18:44
Ви прикордоннику даєте 1000? Чи можливо митнику? В митників теж є свої ''традиції''. Просто не треба путати одних з іншими. Якщо ви даєте хабар в такій сумі, значить не просто так їдете...
А Показати IP 14 Жовтня 2016 04:42
мені прикро дивитись на однострої і взутя пограничників. З того що знаю, армія має бути одягнена в однострої від гори до долу і навпаки так само. А ту видно зелені берети а взутя чи черевики, чи як їх звати і чорні і кольору кави з молоком, тобто бежевого... А штани-і свтло і рудявого кольорів це теж офіцині кольори? Може б так вдягнути Головнокомандуючого раз так а другий раз по другому? Чи так повинна чи має виглядати армія? Тож моцкалі взували або керзові або шкіряні але всі сапаґи чорного кольору а наші хлопці недовго ходитимуть чи маршувати на підборах, щоб рівнятись до найвищого?.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus