USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку – свято гарбуза

26 Жовтня 2014 15:08
Луцький зоопарк потішив дорослих і малечу святом найбільш осіннього овоча – гарбуза. Утім, організатори кажуть, що хочуть, аби діти пізнали гарбуз саме в добрих українських традиціях, а не в «хеловінському обличчі».

Захід відбувся сьогодні, 26 жовтня. Майстер класи із розмальовування та карвінгу (різьблення по овочах) показали студенти відділення за спеціальністю «Виробництво харчової продукції» коледжу технолігій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки.
Так, у луцькому зоопарку й дорослі, й малеча могли послухати цікаву розповідь про користь гарбуза, виготовити іграшки для звірят, розмалювати сонячний овоч, а потім ще й почастуватися смаколиками з гарбуза та трав’яним чаєм.

До слова, цікавий гарбузик виготовив 7-річний Славко і назвав його «добрий коп – злий коп». Зі слів хлопчика, цей овоч матиме два обличчя – добре й погане.

«Це як добрий поліцейський і поганий», - каже малюк, хоча сам себе жартівливо називає «середнійм поліцейським».
А тим часом, 10-річна Вікуся виготовила та розмалювала квіточку з гарбуза доволі цікавої, «грибної» форми.
Загалом, участь у заході взяло трохи більше 20 дітей.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, найбільше учасникам дійства розповідали про гарбуз як овоч: його походження, корисні властивості, історію. Звичайно, усе тісно перепліталося з тваринками луцького зоопарку, тому що гарбуз – основний овоч в раціоні звірят восени. Так, щоб підготувати звірят до зимового періоду та наситити їхні організми вітамінами, цей овоч включають в раціон бізонів, оленів та птахів.

«Цікавим є й те, що діти можуть самостійно майструвати. Звичайно, у кожного вдома може бути гарбуз, але не кожен може додуматись його розмалювати, провести свій вільний час у вихідний день із дітьми», - каже очільниця звіринця.
І, насамкінець, організатори дійства продемонстрували журналісту, скільки цікавих та незвичайних виробів можна виготовити із гарбуза.

«Шкода, що часто єдиною асоціацією, пов’язаною з гарбузом, є Хеловін. Ми ж хочемо повернути цей овоч в українське русло. До прикладу, ми робили із гарбузів горнятка і давали з них їжу ведмедикам та диким кабанам. І відвідувачі мали змогу спостерігати за тим, як тваринки на це реагують та як видобувають звідти корм», - продовжує директор зоопарку.

Опісля майстер-класів, усі учасники змогли продегустувати смачні страви із гарбуза, починаючи від соку, і закінчуючи печений овочем та гарбузяною кашею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
саша Показати IP 26 Жовтня 2014 15:50
молодці але тьоткі як гарбузи треба на дієти на гарбузову кашу сідати не в образу а взагалі гарно
Анонім до саша Показати IP 26 Жовтня 2014 16:46
Угу, особенно с учетом того, что согласно украинским традициям обозначает преподнести гарбуза, весьма привлекательно смотрится такой праздник.
художник Показати IP 26 Жовтня 2014 16:28
Особливо очільниця звіринця ряшку наїла на хрящах, копитах і путовому суставі.
ццц Показати IP 26 Жовтня 2014 19:29
дуже "гарно", а головне "тактовно" і "до теми. Шкода, але ці каменти вказують на моральну вбогість чоловіків-дописувачів.
тю до ццц Показати IP 27 Жовтня 2014 01:12
Щось я не вірю, що то писали чоловіки. Більш схоже на заздрісних жінок:-)
шрек Показати IP 26 Жовтня 2014 20:22
перше місце взяв гарбуз у формі ліца іріни міраслававни! брава
розум до шрек Показати IP 26 Жовтня 2014 20:47
І до чого ваш коментар?
лучанка Показати IP 26 Жовтня 2014 21:24
завжди знаходяться критики. зробіть краще і всі за вас порадіють
до хамів Показати IP 27 Жовтня 2014 18:35
Хам-неосвічена людина, яка не визнає цього факту))) Таке враження, що хтось із невдах спеціально слідкує за подіями у нашому зоопарку з однією метою - обосрать;) Так що ваші недолугі коменти є лише показником того, що в зоопарку - усе добре , там цікаво та звірам живеться добре. А хамуваті дописувачі, напевно, і в зоопарку то й не були та не знають, як виглядає пелікан чи бізон;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus