USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбудеться «мажорний акорд» усього легкоатлетичного сезону

9 Листопада 2015 13:59
Незабаром у Луцьку змагатимуться найсильніші бігуни країни. Так, 12-14 листопада обласний центр Волині прийме Чемпіонат України з кросу. Переможцям спортивного заходу обіцяють путівки на Чемпіонат Європи, який відбудеться 13 грудня цього року у французькому місті Ер.

Про це стало відомо під час прес-конференції, що відбулась сьогодні, 9 листопада, у конференц-залі стадіону «Авангард».


Організатори дійства, а це Міністерство молоді і спорту України, Федерація легкої атлетики України, Федерація легкої атлетики Волинської області, заявили, що очікують прибуття до Луцька до півтисячі спортсменів.

Нагороди розігруватимуть у 15 видах програми, а найкращі із найкращих змагатимуться ліцензії на Чемпіонат Європи.

Змагання у Франції проходитимуть у шести видах програми: юніорки (дистанція 4 кілометри), юніори (6 кілометрів), молодь-жінки (6 кілометрів), молодь-чоловіки (8 кілометрів), жінки (8 кілометрів) та чоловіки (10 кілометрів). На кожній дистанції від України виступатимуть по чотири учасники. Згідно із критеріями відбору, атлети, які посядуть на чемпіонаті України з кросу з 1-го по 4-е місця, будуть рекомендовані для участі в чемпіонаті Європи. Дистанції на національній першості будуть такими ж, як і на континентальній.

Чемпіонат України в Луцьку відбудеться на трасі, яку спеціально підготували у парку 900-річчя Луцька й випробували на чемпіонаті Волині з кросу, що відбувся 3 листопада.

«2015 рік став унікальним для розвитку легкої атлетики на Волині. Вперше наша область приймає три змагання найвищого рівня - у травні в Ковелі відбувся чемпіонат України з напівмарафону, у вересні на оновленому стадіоні «Авангард» відбувся Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків, під час якого був встановлений рекорд України. Відтак у листопаді Волинь втретє в цьому році прийме Чемпіонат України, цього разу - з кросу. Він відбудеться у парку 900-річчя Луцька і стане відбірковим до Чемпіонату Європи», - розповів президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.
Він зазначив, що спеціально до змагань у парку 900-річчя, де відбуватимуться спортивний захід, підготували трасу.

«Цю трасу спортсмени мали змогу оцінити ще на минулому Чемпіонату області. І оцінка ця була позитивною. Й діти, й дорослі там бігають. Трасу ми підготували не тільки на спортивні заходи, адже біг на природі буде корисним усім лучанам просто для оздоровлення. Сподіваюсь, що Чемпіонат з кросу підвищить інтерес мешканців обласного центру до занять спортом. Минулого року ми поставили перед собою цілі не просто готувати наших спортсменів і відряджати їх на різноманітні змагання, а привезти ці змагання до нас у Луцьк. Тому вересні цього року чемпіонат з кросу включили у єдиний календар змагань на цей рік. І це стало «мажорним акордом» усього легкоатлетичного сезону», - наголосив Володимир Рудюк.

Окрім того, він зауважив, що на змагання приїдуть представники усіх областей України, тому задля того, щоб познайомити спортсменів з інших регіонів не тільки з Луцьком спортивним, а й з древнім, урочисте відкриття Чемпіонату відбудеться 12 листопада о 18 годині на території славнозвісного Замку Любарта.

«Раніше до нас приїжджали судді з інших областей. А у цьому Чемпіонаті братимуть участь 45 чоловік і з Луцька, і 20 з інших міст. Завдяки цьому ФЛАВ був провдений семінар, де 22 наших суддів отримали сертифікат на право судити Чемпіонати України. Щоб в майбутньому судді були із Волині», - додав головний арбітр змагань Володимир Яловик.
Оцінити на власному досвіді якість нових трас у парку 900-річчя Луцька мав змогу чемпіон Волинської області з кросу 2015 року Юрій Русюк:

«Я мав честь одним і з перших випробувати нову трасу. Я бігав на різних трасах. І луцька - одна з кращих, що є в Україні. Вона нелегка, що однозначно додасть змаганням цікавості», - зауважив спортсмен.
Він поділився із журналістами власними намірами і сподіваннями стосовно майбутнього Чемпіонату:

«Хочу у Францію. І, хоч буде досить жорстка конкуренція і безкомпромісна запекла боротьба, я налаштований на перемогу. І, хоч підготувався непогано, але все залежить від обставин», - резюмував легкоатлет.

До слова, під час урочистого відкриття змагань, що відбудуться о 18 годині 12 вересня на території Замку Любарта, для глядачів виступатимуть Наталка Карпа та Арсен Мірзоян.

Нагадаємо, одна з умов для того, щоб Луцьк отримав стадіон 2 категорії міжнародної сертифікації виконана – відкриття сучасної тренувальної бази для майбутніх чемпіонів. Нею став реконструйований стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Нагадаємо, 19 червня з нагоди 75-ої річниці університету виш отримав подарунок – сертифікат на 2 мільйони гривень для реконструкції стадіону. Кошти – заощадження голови наглядової ради СНУ, засновника Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці та його батьків Петра Яковича і Тетяни Йосипівни. Вартість робіт - 2,5 мільйона гривень. Усьому цьому передував Меморандум про співпрацю підписаний між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області. В документі, зокрема, йшлося, що стадіон «Авангард» за кошти Фонду перетвориться на лекгоатлетичну споруду - стадіон міжнародного класу, а Федерація легкої атлетики України та Міністерство молоді та спорту беруть на себе зобов’язання привозити сюди національні та міжнародні чемпіонати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus