USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили Центр розвитку місцевого самоврядування

4 Травня 2017 12:26
Луцький осередок установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» є шостою організацією, відкритою в Україні. Такі центри вже діють у Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Чернігівській і Хмельницькій областях.

Офіційне відкриття центру в Луцьку, попри те, що установа розпочала свою діяльність ще раніше, відбулося 4 травня. Цей захід пройшов за участю представників новоствореної установи, місцевої влади, об’єднаних територіальних громад області та програми «U-LEAD» з Європою, у співпраці з якою й було створено організацію.

Загалом Центр розвитку місцевого самоврядування започатковано з метою сприяння зміцненню спроможності вирішувати окремі питання органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному та місцевому рівнях.
Так, консультант програми «U-LEAD» Мар’яна Семенишин підкреслила, що головне завдання організації полягає в покращенні надання послуг на місцях.

«Ми розуміємо, що цей процес є довготривалим. Його основою, проте, є інформація та навчання… Саме Центри розвитку місцевого самоврядування, ті, які зараз відкриваються або які вже відкриті в Україні, є основним інструментом в поширенні інформації, знань про реформу місцевого самоврядування, в підтримці органів влади у здійсненні цієї реформи», – зазначила вона.

Відзначив важливість проведення реформи децентралізації заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук. Необхідність реформи, за його словами, засвідчує хоча б активна підтримка закордонних партнерів.

На переконання Сергія Кошарука, децентралізація здатна «вилікувати» українське суспільство і задля того, щоб реформа відбувалася ефективно, має місце співпраця на багатьох рівнях, зокрема за посередництва центральної влади та влади на місцях.

Про те, що відкритий у Луцьку центр сприятиме розвитку місцевого самоврядування, представницьким обмінам, проводитиме різноманітні семінари, тренінги, розповів заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк.

Директор Волинського відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» Анатолій Пархом’юк, своєю чергою, повідомив, що на разі у Волинській області є 20 об’єднаних територіальних громад.

«На початках ми займалися роз’яснювальною роботою, надавали підтримку тим громадам, які тільки створювалися, а на сьогодні ми працюємо безпосередньо з тими громадами, які хочуть розвиватися далі, показуємо їм нові інструменти для розвитку, напрацьовуємо плани, стратегії розвитку. Саме в цьому контексті надалі й працюватиме Центр розвитку місцевого самоврядування. Звичайно, не забуваємо і про «білі плями» на карті перспективного плану Волинської області», – сказав Пархом’юк.

На закінчення директор Центру розвитку місцевого самоврядування разом із запрошеними гістьми перерізав стрічку при вході в організацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus