USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку відзначили Всесвітній день людини із синдромом Дауна

21 Березня 2018 22:55
21 березня у світі відзначають День людей із синдромом Дауна. Дата проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибрана не випадково, адже двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3-ма копіями 21-ої хромосоми.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

З цієї нагоди у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з ініціативи ВОГО “Даун-синдром” та за підтримки управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулися особливі святкові заходи. Організація об’єднує понад 70 родин дітей з синдромом Дауна та фахівців, які працюють з цією категорією людей. Це дало можливість батькам, які виховують дітей-інвалідів та фахівцям поділитись своїм досвідом і знаннями, підтримати один одного.

Святкова зустріч відбулася за участі радника міського голови Ігоря Поліщука, начальника управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан, голови комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Майї Шостак, представників духовенства, підприємців, волонтерів та студентів.

Традиційно під час заходу тривав благодійний флешмоб “Lots of Socks”, під час якого усі присутні мали можливість придбати різнокольорові шкарпетки, щоб привернути увагу до сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна та бути солідарними із ними. Одягнувши сьогодні різнокольорові шкарпетки або приколовши їх до одягу, ми викликаємо підвищену увагу оточуючих, як це щодня трапляється із людьми, що страждають від недуги. На жаль, ставлення оточуючих до таких людей не завжди буває доброзичливим. Акцію підтримав й радник міського голови Ігор Поліщук.

Голова ВОГО “Даун-синдром” Олена Мельник висловила величезну вдячність владі міста Луцька за можливість відпочити на морі та раднику міського голови Ігорю Поліщуку за чудову співпрацю та підтримку родин, у яких виховуються діти із синдромом Дауна, вручивши йому символічний подарунок.

“Насправді дуже приємно бути сьогодні серед вас та отримати цю відзнаку. Луцька міська рада є багаторічним партнером вашої організації. Минулого року у нас склалася чудова співпраця. Сподіваємось, цьогоріч зробимо ще більше хороших справ. Дякую усім батькам, які виховують діток із синдромом Дауна, за терпіння та незламний дух. На найближчу сесію винесено проект рішення, за яким у ВОГО “Даун- синдром” з’являться два соціальні педагоги-психологи”, - зазначив у вітальному слові Ігор Поліщук.

Також відзнаки отримали волонтери, науковці, священнослужителі, представники благодійних організацій, які упродовж року допомагали та підтримували родини особливих діток.

Театральна студія "Сонячне сяйво" громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку підготували для гостей зворушливу виставу "Соловейко з одним крилом". Нещодавно юні актори дебютували із цією виставою на Всеукраїнському фестивалі "Червоноград скликає друзів" за участю дітей та молоді з особливими потребами з України та з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus