USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку внесли зміни у програму придбання житла для атовців

14 Липня 2018 21:05
Для участі в програмі інваліди війни ІІІ групи, призвані по мобілізації, а також члени сімей загиблих або зниклих безвісти військовослужбовців повинні прожити в Луцьку останні чотири роки.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Днями у Департаменті соціальної політики Луцької міської ради розповіли про зміни в умовах участі у програмі придбання житла для атовців. Активну участь у роботі круглого столу та роз’ясненні основних нововведень взяв депутат Луцької міської ради від УКРОПу Олександр Кравченко.

Нагадаємо, що за програмою міськради уже 37 осіб придбали нове житло на умовах співфінансування, ще 146 лучан очікують своєї черги. За умовами програми інваліди ІІІ групи отримували можливість придбати квартиру першочергово. Однак, організатори відзначили, що заради нової квартири в обласному центрі жителі віддалених сіл із ІІІ групою інвалідності почали реєструвати місце проживання в Луцьку, тим самим зменшуючи шанси лучан. Для подолання цієї проблеми організатори вирішили внести певні правки. Зокрема, відтепер для участі в програмі інваліди війни ІІІ групи, призвані по мобілізації, а також члени сімей загиблих або зниклих безвісти військовослужбовців повинні прожити в Луцьку останні чотири роки.

Зміни торкнулися і умов співфінансування. У Департаменті вкотре наголосили, що співфінансування за рахунок бюджету міста забезпечується лише за умови придбання житла в місті Луцьку.

Відтепер увагу звертатимуть і на вартість квадратних метрів житла. Сума одногоквадратного метра не повинна перевищувати середньої вартості квадратного метра в новобудові, якщо вартість більша, то учаснику програми доведеться заплатити різницю самому.

Депутат Луцької міської ради Олександр Кравченко зазначив, що організатори програми й надалі працюватимуть над її удосконаленням.

«Ми маємо ефективну програму, яка дозволила забезпечити житлом чималу кількість лучан. Однак, в ході роботи вона увесь час допрацьовується, ми відзначаємо слабкі та сильні аспекти, а тому й вносимо правки. Сказати нині, що це остаточне рішення не можна. Саме тому й влаштовуються такі круглі столи, де кожен учасник програми може уточнити усі незрозумілі моменти, внести власні пропозиції. Лише шляхом обговорення та урахування думок усіх сторін можна створити дієву програму», – зазначив Олександр Кравченко.

Запропоновані зміни будуть винесені на найближчу сесію Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
До чого Показати IP 14 Липня 2018 21:39
Тут змыни Кравченко вже давно отримав.
51 омбр (поз) Показати IP 14 Липня 2018 21:45
Який смисл з атошними пыльгами жити в селы ? Там шо марашрутки э , чи комуналка э , чи дитсадки э , чи путвыки в Париж чи Даныю чи можливо вже атошны госпитали появились чи спортленди , чи якесь там вшанування по поводу ы без повода.
Прикольно Показати IP 14 Липня 2018 22:13
Як землю на Світязі чи в Боголюбах чи в Бурштиневичах то луцким можна а як світязьким квартири в Луцку то х...Де ж та атошна СПРАВЕДЛИВІСТЬ чи порядність.
Тоха Показати IP 15 Липня 2018 08:40
Ото навоювали, перемога-перемога!!! Позорище!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus