USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку вшанували жертв війни

20 Червня 2014 15:51
Напередодні Дня скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який традиційно відзначають 22 червня, відбулася зустріч членів громадської організації «Спілка в’язнів –жертв нацизму» з представниками благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх українців, які загинули під час Другої світової війни, а також полеглих на Майдані та під час АТО.
Заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич наголосила, що сумна дата, яка наближається, є ще більш трагічною з огляду на події, які відбуваються сьогодні в Україні.

«Ніхто не міг уявити собі, що ми дочекаємось війни на території України, яка завжди була мирною. Кількість загиблих у АТО продовжує збільшуватися. Тому потрібно берегти кожен день нашого мирного життя, цінувати те, що ми маємо, більше спілкуватися і говорити один одному важливі і добрі слова. Щодня на фонд приходять звернення, у тому числі і від рідних учасників АТО. Тому доводиться змінювати формат благодійної допомоги. Незважаючи на це, настанова нашого засновника Ігоря Петровича Палиці – підтримувати старше покоління», - розповіла Ірина Констанкевич.
Членам «Спілки в’язнів –жертв нацизму» вручили продуктові набори та вітаміни від благодійного фонду. Своєю чергою, вони поділилися своїми потребами та проблемами. Члени «Спілки в’язнів –жертв нацизму» попросили Ірину Констанкевич як депутата Луцької міської ради підняти запитання про фінансування громадської організації у другому півріччі.

«Наша організація була створена 2011 року і налічувала 120 осіб. На сьогодні нас залишилося 72. До нашої спілки входять в’язні концтаборів, діти в’язнів та остарбайтери. Дякуючи благодійникам і меценатам, зокрема «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», ми маємо змогу і надалі збиратися. І у цей день, що нагадує про всіх загиблих, замучених у фашистській неволі, померлих в тилу з голоду, ми тужимо за всіма, хто ціною свого життя захищав Батьківщину. Сьогодні не всі змогли прийти, але присутні діти і рідні наших членів», – розповіла голова правління ЛМГВО «Спілка в’язнів –жертв нацизму» Валентина Лазарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
невідомий солдат Показати IP 20 Червня 2014 16:08
Особливо це стосується голови Ковельської райадміністрації Верчука, який вставляє всілякі палки в колеса тим, хто відшукує по полях боїв останки воїнів Радянської Армії і Вермахту, щоб передати їх належним чином землі і віддати їм останні почесті. Цей виходець з "Свободи", який патологічно ненавидить усе, що якимсь чином повязане з словом "радянське", скоро зобовяже владу почепити на солдатські пірамідки і на Меморіал Слави тризуби і власноручно позриває зірки. Отаке в нас ставлення до дня скорботи, до людей, які не повернулися до своїх сімей, і тих, внути яких до сих пір встановлюють місця їх загибелі, щоб приїхати і вклонитися їх праху. Ганьба і сором таким чинушам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus