USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У громадських місцях Луцька встановлять камери спостереження

17 Грудня 2015 22:30
Відеонагляд за поведінкою громадян у громадських місцях забезпечуватимуть завдяки встановленню відеокамер на вулицях міста.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 16 грудня.

Як розповів начальник Луцького відділу ГУ Національної поліції Ігор Муковоз, програма забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2016-2017 роки передбачає фінансування не поліції, а опорних пунктів.

У проекті програми йдеться про те, що в 2015 році порівняно з 2013 роком зменшилась кількість злочинів загальнокримінальної спрямованості, разом з тим спостерігають спад злочинів, учинених неповнолітніми. Кількість грабежів зменшилась майже в два рази, хоча кількість злочинів, вчинених у громадських місцях та на вулицях, залишається приблизно сталою. Однією з причин цього є недостатнє фінансування Луцького ВП ГУНП у Волинській області.

Фінансування програми передбачене в обсязі 1,8 мільйона гривень з міського бюджету (по 900 тисяч щороку). На забезпечення функціонування восьми громадських пунктів з охорони порядку в мікрорайонах міста (№ 1 (проспект Відродження, 7), № 2 (вулиця Наливайка, 2), № 3 (проспект Волі, 33а), № 5 (вулиця Бенделіані, 7), № 6 (проспект Президента Грушевського, 1), № 7 (проспект Молоді, 17), № 8 (вулиця Червоного Хреста, 16), № 9 (вулиця Федорова, 9) передбачили 300 тисяч гривень щороку.

Ще 300 тисяч гривень на рік планують витратити на забезпечення підтримки громадського формування «Варта порядку», організацію спільних рейдів, патрулювань, заохочення членів громадського формування за конкретний внесок у забезпечення правопорядку в Луцьку, а також інших громадян у разі їх участі в попередженні та розкритті злочинів. Ігор Муковоз наголосив, що йдеться не про фінансування «Варти порядку», а про плату за комунальні послуги у приміщеннях опорних пунктів тощо.

Для того, щоб придбати та встановити відеотехніку для відеоспостереження за аварійно-небезпечними ділянками вулиць та місць частого скоєння порушень громадського порядку передбачають 300 тисяч гривень на рік. Результатом цього повинно стати забезпечення функціонування на території міста системи відеонагляду за поведінкою громадян в громадських місцях.

Член виконкому Ірина Чебелюк запитала, чи багато відеотехніки для спостереження за аварійно-небезпечними ділянками потребує місто, адже вказаних коштів, очевидно, буде недостатньо. Ігор Муковоз відповів, що цього та наступного року буде можливість виставити відеокамери на вулицях міста у рамках іншої програми - «Безпечне місто». Пункт управління розташовуватиметься на вулиці Богдана Хмельницького, але міський відділ Національної поліції матиме доступ до відеокамер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 22:47
"Фінансування програми передбачене в обсязі 1,8 мільйона гривень з міського бюджету (по 900 тисяч щороку)" - А деньги где взять? Ведь Волынь на три четверти дотируется с Киева, а через пару дней Украина будет обязана вернуть государственный долг России. А денег на это нет. Следовательно, последует заведомо проигрышный для Украины суд и арест ее зарубежных активов для компенсации этого долга.
вітаю до Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 23:50
де ж ви беретесь москальські...
Луч до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 09:21
Тобі яке діло до наших справ , коментуй свою педерацію!
Аня до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 09:39
Ти кацап розберися зі свою расеєю,скоро там подохнете з голоду,ти напевно з Криму ще не ламо води, і вам буде капк5ц.
ВОВК до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 21:02
мішок морковки твоєй расеї хай путя гризе. кацапів у СИБІР.
Антигоним Показати IP 17 Грудня 2015 23:09
Скоро россии не будет,значит и долг не будет кому отдавать,чеченцы которые захватят власть будут довольствоваться тем что не успеют вывести из страны путинцы.
Андрій Показати IP 17 Грудня 2015 23:40
І тут боти розвелися, які називають себе анонімістами. Киш звідси в свою російську *едерацію ... :)
Лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 09:25
Хай би поставили камери на переходах біля там-таму, гостинця, цуму та променя і штрафували всіх, хто порушує правила. Зразу камери б себе окупили б і ще й заробляли. Зараз страшно переходити через переходи на зелене світло, то маршрутка стартане, то якийсь п... на іномарці вважає себе гонщиком з форсажу.
123 до Лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 09:53
.......страшно переходити через переходи на зелене світло........ саме певно тому половина пішоходів переходять на червоне ( особливо біля Салюта)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus