USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - 10 тисяч домашніх псів

2 Липня 2015 13:10
Охоронці тварин приїхали з п’яти міст України в Луцьк, аби шукати шляхи вирішення проблем з безпритульними псами. Згідно з підрахунком, у Луцьку є близько 10 тисяч собак.

Про це йшлося під час семінару щодо вирішення питань з безпритульними тваринами в Україні, який відбувся в Луцьку сьогодні, 2-го липня, у ЦНАПі.

Семінар відбувається за участю представників з таких міст: Київ, Краматорськ, Львів, Рівне, Бровари.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповідає, як рахують тварин.

«Згідно з неофіційними даними, у нас є близько 10 тисяч тварин. Згідно з офіційними - у Луцьку є 779 безпритульних тварин. Методика підрахунку тварин така: місто ділиться на 4 сектори, які треба обійти за 2 години. Заповнюються анкету, враховують похибку, аби мати загальну картину», - розповідає Новарчук.

Нагадаємо, у травні КП «Ласка» інформувало, що територія притулку – більше одного гектара, де утримували більше 270 псів. Загалом, кількість тварин, які поступили до КП «Ласка» (відловлені, привезені громадянами, підкинуті) у 2015-му році, – 322 особини. Окрім того, цьогоріч прилаштували у сім’ї 273 тварини. Торік стерилізували - 1192 собаки.

Дана Новарчук додає, що чимало проблем є із тваринами, яких утримують городяни й погано до них ставляться.

«У нас щомісяця надходить від 3 до 10 екстрених випадків, коли ми вночі їдемо рятувати людей. Домашні тварини найважче травмують людей. А все тому, що вдома не займаються з тваринами. Наприклад, був випадок, коли жінку ледь не до смерті погриз пес. А все тому, що вона свого собаку тримала 18 років на ланцюгу менше метра, коли випустила - він почав кусати усіх. Таке буває, що коли погано утримуєш тварину. Коли ми приймаємо собаку від людей, то беремо розписку, що лучанин зобов’язується більше не брати тварин», - інформує директор КП «Ласка».

З цього приводу кияни повідомили, що у них притулок розрахований на 350 місць, а заявок є на більше двох тисяч собак.

Учасники засідання розповідають, що зараз працюють над законодавчою базою, адже нині нікого не можна притягнути до відповідальності за те, що тварин викидають чи жорстоко з ними поводяться.


До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку таки будуватимуть паркан для собак за 400 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анна Показати IP 2 Липня 2015 13:20
І ще близько 500 безпритульних людей... Чому за них ніхто не думає? Ні копійки не виділено для допомоги таким людям. І це називається цивілізована держава, де "добробут" собаки вище за життя та гідність людини?!
Хана до Анна Показати IP 2 Липня 2015 13:53
Пропоную безпритульними собаками нагодувати безпритульних людей. Як кажуть "і вовки ситі і овечки цілі"
пф до Анна Показати IP 2 Липня 2015 17:59
то шо, хай собаки бігають по вулиці і кусають тих самих безпритульних людей? чому всі так вузько думають, розширте логіку. Людина сама винна у своїй долі і винна у тому, шо тварини з'явились на вулиці.
Галина Показати IP 2 Липня 2015 13:34
Це така держава де добробут чи то собак чи то людей нікого не обходить,в цій державі тільки турбуються про власну кишеню,а цей піар тіль лишне "содрагание воздуха",шкода що нічого так і не змінюється.
ха-ха Показати IP 2 Липня 2015 13:52
собак на мило! бомжів в ... баню!
... Показати IP 2 Липня 2015 15:19
Лучани стадо деб*лів, на їхні гроші утримується все це кодло - і ніхто нічого проти немає. 10000! Ви їх і далі годувати будете?!
ас Показати IP 2 Липня 2015 16:30
де в луцьку 10 000 псiв? брехня ! 100 максимум! я рахував!
ха-ха до ас Показати IP 2 Липня 2015 17:23
звісно що 10 000 нема - це ж в пропорції до території луцька виходить 1 пес через кожні 5 метрів. але ... "чим більше" - тим краще в пропорції до виділених на кожну псяку грошиків!
Анонім Показати IP 2 Липня 2015 18:17
За гроші, витрачені на ці всі семінари можна було годувати двісті сорок чотири пси на протязі місяця. А за гроші, що планують витратити на паркан можна було б вилікувати кількох важкохворих дітей. Навіщо ці маніпуляції з суспільною думкою? Начальник над собаками Дана Новарчук отримує зарплату, за яку можна каструвати на протязі року всіх цих десять тисяч собак. Чого бідний, бо дурний?
популіст Показати IP 3 Липня 2015 08:46
Так класно за монітором розповідати куда направити кошти. Що всіх обкрадають. Шкода але парочка тролів створюють картину про все ваше місто.
guest Показати IP 4 Липня 2015 02:15
таких собак привозять з села треба з цiм боротись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus