USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку засудили інтернет-сепаратиста

25 Вересня 2017 15:50
В обласному центрі Волині засудили чоловіка, який через соціальну мережу «Вконтакте» розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади та до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України.

Судове засідання відбулося в приміщенні Луцького міськрайонного суду.

Так, чоловік з лютого 2014 року по липень 2015 року, за допомогою спеціально створеного в соціальній мережі «Вконтакте» аккаунту «Владимир Якубовский» (https://vk.com/id237826439), розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади та до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Обвинувачений розмістив словосполучення - «ПОРА ВОЕВАТЬ!». Окрім того, у згаданій публікації міститься заклик до донських і кубанських казаків з проханням захистити Малоросію від «фашистов-бандеровцев», за контекстом - взяти участь у насильницьких діях, спрямованих на повалення державної влади.

Також чоловік опублікував словосполучення «ВЕРНЕМ ВСЕ НА СВОИ МЕСТА! ЛЯХУ - КРЕСЬІ ВСХОДНЬІЕ, МАДЯРУ ТРАНСКАРПАТИЮ, А МАМАЛЬІЖНИКУ - БУКОВИНУ», яким закликає повернути полякам Західну Україну, угорцям - Закарпаття, а румунцям - Чернівецьку область, тобто містить заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Обвинувачений визнав свою вину та активно сприяв у розкритті злочину.

Відтак, суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком п’ять років, без конфіскації майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 25 Вересня 2017 16:08
йому дали умовно, з іспитовим строком 3 роки.
вова Показати IP 25 Вересня 2017 18:14
країна іді?тів. Якогось писаку посадили, а Добкіни, Кернеси, Фірташі, Льовочкіни , Гунчики, Наливайченки та інші які є агентами кремля, нами правлять
Лол до вова Показати IP 25 Вересня 2017 19:55
Не с%и писако, і до тебе доберуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus