USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку засвітили головну ялинку

19 Грудня 2015 18:33
Зелена красуня в центрі міста запалала вогнями. Цьогоріч біля ялинки вже немає Діда Мороза і Снігуроньки, натомість там встановили великого сніговика.

Традиційно, новорічні вогні в обласному центрі офіційно запалили на День святого Миколая 19 грудня.

Першими виступили для лучан дитячі творчі колективи, які вітали лучан зі святом. Адже День святого Миколая особливо люблять діти – він є їхнім покровителем і захисником. Саме цього свята найбільше чекає дітвора, бо ж вранці під подушкою вони шукають подарунки.
Послухати виступи колективів на Театральну площу прийшло декілька сотень лучан зі своїми дітками, які фотографувалися біля зеленої красуні, біля встановленого поруч Сніговика.
Нагадаємо, цього року на прикрашання центральної новорічної ялинки у міському бюджеті заклали 200 тисяч гривень. До слова, минулого року серед найвищих лісових красунь України луцька центральна ялинка посіла 8 місце за висотою.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав лучан вірити і молитися за краще майбутнє країни і своїх родин.
«В цей день ми очікуємо особливого моменту – запалення ялинки. Але найбільше ми очікуємо благословення від Бога за молитвами святого Миколая на наступний рік, наше майбутнє. Час, який ми прожили, – дуже напружений і складний, але він дає нам підстави вірити в щасливе майбутнє наших дітей, нашої країни, віри в те, що добро перемагає зло», - наголосив він.

Привітали лучан і настоятель Свято-Покровського храму отець Георгій Шевчук, єпископ Луцької дієцезії римо-католицької церкви отець Віталій Скомаровський та представник УГКЦ отець Роман.

Вони побажали лучанам Божого милосердя, миру і благословення. Вітали лучан і перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та Луцький міський голова Микола Романюк.
По тому, уже традиційно до лучан вийшов Святий Миколай, який оголосив про початок новорічно-різдвяних святкувань у місті і дав наказ запалити головну ялинку Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ас Показати IP 19 Грудня 2015 20:01
Едина радість діти все для них...
лахматий будун Показати IP 19 Грудня 2015 21:12
200 000 грн? Серйозно? На ялинку?
Бонд до лахматий будун Показати IP 20 Грудня 2015 12:46
я думаю, в цю суму входить і плата за електропостачання на весь період свят..
007 Показати IP 19 Грудня 2015 21:30
Оооо....... Всі конфесії церков були присутні. Це добре. Єднайтесь духовно люди. Віримо...Любимо...Шануємо...
Лінгвіст до 007 Показати IP 20 Грудня 2015 09:31
Грамотєї з мерії! Новий рік за календарем швидше, ніж Різдво. І купіть вже Пірожику галстука нарештію
Лучанка до Лінгвіст Показати IP 21 Грудня 2015 15:08
А він без галстука хороший чоловік, галстук- це стереотип
Марина Показати IP 21 Грудня 2015 16:59
навіть ящо і з оплатою комун. послуг за електроенергію по новим таривам всеодно ніяк не буде 200 тис. Нормальні гарні сучасні LED гирлянди 9 м. коштують 470 грн. то можна було б хоч це оновити і трішки новіших прекрас, ато як було 10 років назад так і є, ніби нічого не міняється.... а гроші десь діваються(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus