USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку з’явився корекційний центр для особливих діток

28 Січня 2017 15:47
Дитячий корекційно-розвитковий центр «Розмовляйко», орієнтований на дітей особливими потребами, відкрився у Луцьку. Урочисте перерізання червоної стрічки відбулося 28 січня.

Центр створенийз метою надання вчасної корекційно-розвиткової допомоги першочергово дітям зі складними порушеннями психофізичного розвитку, котрі через протипокази за станом здоров’я не можуть відвідувати ДНЗ, дітям з проблемами мовлення, затримкою психічного розвитку, дітям-аутистам.
Такий центр став можливий завдяки співпраці благодійного фонду «Будь зі мною», та ГО «Центр розвитку дитини». Засновники фонду «Будь зі мною» Тетяна та Олег Євтушок не на словах знають як це – виховувати особливу дитину. Їхній 7-річний син має діагноз «аутизм». Аби допомогти хлопчикові адаптуватися до світу, щоб він міг розвиватися, пізнавати оточуючий світ, розуміти інших і висловлювати свою думку, родина шукала різні способи і методики, як в Україні, так і за кордоном. Зрештою, вони вирішили створити центр для дітей з вадами мовлення «Розмовляйко», аби тут допомагали особливим діткам. Тож заклад створений силами цієї родини.
«Центр орієнтований на діток з особливостями мовлення: таких, які взагалі не розмовляють (це і аутичний спектр і неврологічні показники) або, які просто погано розмовляють. Вся робота тут буде спрямована на те, щоб запускати ті ділянки мозку, які відповідають за мовлення», - розповідає Тетяна Євтушок.
Обладнати приміщення – це півшляху. Потрібна ще висококваліфікована команда фахівців, які б займалися з дітьми і чиї заняття приносили користь. Тож партнером цього проекту стало ГО «Центр розвитку дитини», голова правління якого Людмила Вознюк має вже чималий досвід роботи з дітками з особливими потребами.
«Ідея створення такого центру зародилася давно. На жаль, статистика невтішна: діток з проблемним розвитком більшає і велика проблема не лише в Луцьку, а й в цілому світі, що народжується багато діток з порушеним психофізичним розвитком. Кожна 12 дитина дошкільного віку має серйозні проблеми розвитку мовлення, загального психічного розвитку. А це означає, що головний мозок функціонує не так як потрібно. І, відповідно, традиційні методики не дають результату в роботі з такими дітками. Складні медичні діагнози не дають спроможність дитині розвиватися, зокрема розмовляти. Багато є діток, які не можуть оволодіти зв’язним мовленням, які не можуть розмовляти, або розмовляють проблемно. Тому потреба центру, де б був закумульований тандем корекційних педагогів, психологів і лікарів визріла давно, щоб дитину дивилися комплексно, шукали і знаходили дієві методики», - пояснює вона.
Власне, у фахівців центру – є чимало напрацювань, які ґрунтуються на базі світових, міжнародних стандартів, крім того, є в них і власні напрацювання: запатентовані авторські методики.

В центрі, завдяки великій площі є декілька залів: на нульовому поверсі розташовані два спортивні зали, де діти під наглядом інструкторів займатимуться фізичними вправами і пізнаватимуть світ, що важливо для розвитку мовлення. На рецепції розташований монітор, де батьки зможуть спостерігати, як їхні діти займаються, як беруть участь в процесах. На другому поверсі – низка кабінетів, де з дітьми займатимуться за методикою з елементами педагогіки Монтесорі, арт-терапією, займатимуться з логопедом та інші.
Центр працюватиме за благодійні внески батьків, пояснюють засновники. Запрошують сюди не лише діток з вадами розвитку, а й тих, у кого таких проблем немає, тож заняття тут будуть інклюзивними. Розташований заклад за адресою місто Луцьк, вул. Набережна, 2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
аяяй Показати IP 28 Січня 2017 16:31
Да здравомыслящая мама здорового ребенка не поведет на совместные занятия с больными отсталыми детьми
ронін до аяяй Показати IP 28 Січня 2017 20:02
якщо ти таке пишеш.......!!!!!!!,то бачу у тебе з головою великі проблеми))))))) Нажаль тепер навіть зовні здорова людина, в душі насправді може бути дуже і дуже хвора...!!!)))
Тоня до аяяй Показати IP 30 Січня 2017 16:54
ПІДТРИМУЮ!!!!!!!!В ЦИХ ДІТЕЙ БАТЬКИ В БІЛЬШОСТІ, ТЕЖ НЕПОВНОЦІННІ(АЛКОГОЛІКИ ЧИ НАРКОМАНИ). ДІТИ ВЖИВАЮТЬ НЕЦЕНЗУРНУ ЛЕКСИКУ. ВОНИ МАЮТЬ БУТИ ІЗОЛЬОВАНІ.ДЕТАЛЬНО ВИВЧІТЬ АНАЛОГІЧНУ ЄВРОПЕЙСЬКУ ПРАКТИКУ- ЦІ ДІТИ НЕ МІНЯЮТЬСЯ, ГЕНИ НЕ ВИПРАВИШ! ТОМУ ВОНИ МУСЯТЬ ВЧИТИСЯ В СПЕЦСАДКАХ І СПЕЦШКОЛАХ.
ронін до Тоня Показати IP 30 Січня 2017 18:16
Я тобі так скажу: молись Богу,щоб твої діти чи внуки були здорові!!! Батьки особливих діток,це батьки яким треба пам"ятники ставити при житті!!! за їхні старання!!! і за те що не покинули своїх дітей!!! Ти вивчи європейську та американську практику, там такі діти доречі, вчаться у звичайних школах і перебувають серед здорових дітейа.А наркомани чи алкоголіки навряд чи займалися б навідь здоровими дітьми дорогенька)))))))
людина Показати IP 28 Січня 2017 16:39
а де саме відкрився цей центр? може хтось має точну адрессу?
.... до людина Показати IP 28 Січня 2017 17:18
Набережна 2
до Людини до людина Показати IP 28 Січня 2017 17:24
Розташований заклад за адресою місто Луцьк, вул. Набережна, 2. Житова новобудова на Набережній.
до Людини Показати IP 28 Січня 2017 17:22
Розташований заклад за адресою місто Луцьк, вул. Набережна, 2. Це нові будинки, які побудував Чорнуха на Набережній.
Ангел Показати IP 28 Січня 2017 18:08
До аяяй:" у Вас, мабуть, взагалі дітей нема, якщо ви таке написали! Це просто некоректно до батьків і діток, які мають певні особливості розвитку! І хворими таких дітей не називають. " Центр відкрився за адресою : вулиця Набережна, 2
Вова Показати IP 28 Січня 2017 18:24
До аяяй Ти муд. . .ак, молись Богу щоби у тебе і твоїх рідних були здорові діти!!!!!!
Вчителька Показати IP 28 Січня 2017 19:21
Дай боже здоровя Евтушкам за їхню благочинність Молодці! Нехай господь ВАМ допомагаїє у гарному починанні, і вашому синочкові здоровя. Робити добро це гарна справа. Терпіння Вам!
шрек Показати IP 28 Січня 2017 21:56
молодці!!! добру справу роблять!!!!
Лис Показати IP 29 Січня 2017 16:40
коментар було видалено
Л Показати IP 1 Лютого 2017 21:53
Добре, що відкрився заклад де можна привести дитину з проблемами. Цих бідних батьків з їх хворими дітками скрізь женуть як собаку. Хоч тут їм можна буде відпочити душею
Мама Показати IP 19 Березня 2019 04:56
Сьогодні була з дитиною за адресою вулиця Набережна, 2 немає там уже розмовляйки нажаль !!!. Хотілося б знати нову адресу!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus