USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку знайдуть нову ділянку для учасників АТО

9 Грудня 2016 11:18
Відмовитися від частини земельної ділянки на користь бійців АТО та членів родин загиблих переконали мешканців вулиці Гущанської.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 9 грудня.

Як розповів начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, ділянка площею 36 сотих на вулиці Гущанській, 97, перебувала у заявників в оренді, ще 10 сотих під будинком приватизовані. Після підвищення орендної плати, аби не сплачувати 30 тисяч гривень на рік, громадяни звернулися до міськради з проханням приватизувати ділянку, використавши право на приватизацію ділянки усіх членів родини. Таким чином, чотири члени родини просили надати право на приватизацію земельних ділянок.

Посадовець нагадав, що оскільки у місті практично немає вільних територій для забудови, всі земельні ділянки, які виділяли родинам загиблих бійців АТО та учасникам АТО з інвалідністю, розташовувалися на території городів, якими раніше користувалися інші громадяни. Так, на вулиці Гущанській атовцям надали вже 6 ділянок. Отже, заявникам пропонували відмовитися від однієї ділянки на користь учасників АТО, приватизувавши три ділянки.

Заявниця Наталія Поварчук повідомила, що негативно ставиться до пропозиції депутатів, адже ще з 1945 року її матері виділили ділянку площею 41 сота, а нині приватизувати хочуть 36 сотих.


Члени комісії зауважували, що на користь бійців та родин загиблих від ділянок відмовлялися сусіди заявниці, тож пропонували їй порадитися з родиною та погодитися на відмову від однієї ділянки. У підсумку, вона повідомила, що для учасників АТО готова відмовитися від своєї ділянки її матір. Отже, члени комісії запевнили, що під час сесії підтримують проекти рішення про надання родині трьох земельних ділянок, четверту надавши для учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2016 11:43
Ск*тиняки... Пороздавали землю наліво і направо за хабарі. Роздерибанили. А тепер в людей, які все життя опікувалися тією землею, забирають частинами... Св*лочі Чому не роблять публічний аудит ділянок? Нехай висвітлять інформацію кому передали, коли, на основі чого. Чому не роздають ділянок, які конфіскуються, забираються судами в наслідок кримінальних злочинів? Де інформація по конфіскованому майну? Св*лочі!!!
Добрий Показати IP 9 Грудня 2016 14:35
Чому депутати не вiдмовляться вiд своих земель??? Накрали гектари, а у людей нещаснi сотки забирать. Як мiнiмум мають компенсувати вартiсть дiлянки i по ринковiй цiнi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus