USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький ЦНАП не вимагатиме довідки про склад сім’ї

14 Березня 2017 17:45
Уже скоро запрацює електронний Реєстр територіальної громади міста і спроститься надання адміністративних послуг. Зокрема, довідку про склад сім’ї не буде потрібно приносити, адже адміністратори зможуть самі отримати витяг з усіма необхідними даними за згодою особи.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 14 березня.

Як повідомила начальник відділу ведення Реєстру територіальної громади Луцька Марія Михальчук, на відділ покладені завдання зі створення та ведення Реєстру територіальної громади.

Реєстр територіальної громади міста Луцька - це база даних, призначена для зберігання, обробки, використання визначеної Законом інформації, що створюється, ведеться та адмініструється органом реєстрації для обліку осіб, які проживають на території міста. Реєстр поповнюється новими даними в результаті здійснення відділом реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, а також уточнення даних.

Власне, одна з причин, чому міській раді такі повноваження делеговані – зменшення кількості довідок, які потрібно зібрати громадянам для тих чи інших адміністративних послуг.

Але наразі Мін’юст не завершив розробку програмного продукту для наповнення Реєстрів територіальних громад та, відповідно, не розробив порядок надання доступу до Реєстрів. Тому в Луцьку запровадили свій ліцензований програмний продукт, а також розробили Положення про Реєстр територіальної громади.

Доступ до відомостей Реєстру буде наданий уповноваженим працівникам виконавчих органів Луцької міської ради, першою чергою, адміністраторам Центру надання адміністративних послуг, спеціалістам департаменту соціальної політики, відділу ведення реєстру житлового фонду, відділу у справах сім'ї та молоді.

Передбачається, що уповноважені працівники використовуватимуть доступ до відомостей Реєстру виключно для здійснення покладених на них повноважень відповідно до посадових інструкцій, а отримуватимуть інформацію з Реєстру щодо особи за письмовою згодою особи з метою надання їй адміністративних послуг, вирішення питань соціального захисту, питань обліку та розподілу житлової площі, реалізації конституційних прав громадян.

Впровадження Реєстру дозволить швидше реєструвати місце проживання осіб, спростить адміністративні процедури та видачу довідок.

Реєстр тергромади в Луцьку запрацює з 15 березня. Відтоді адміністратори зможуть самі отримувати інформацію з реєстру і не вимагатимуть довідки про склад сім’ї. Буде спрощена видача довідок за відомостями Реєстру для вирішення питань соціального захисту, питань взяття на квартирний облік, оформлення та переоформлення особових рахунків на житло, приватизації житла, реалізації інших конституційних прав громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
axab Показати IP 24 Березня 2017 09:26
Жити гідно у благодатному краї - Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада http://pvisti.info/index.php/component/content/article?id=2709:zhyty-hidno-u-blahodatnomu-krai

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus