USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькраді - проти вигулу собак поблизу шкіл

23 Липня 2014 17:44
Майданчики для вигулу тварин відтепер визначатиме виконком.

Проект рішення Про внесення змін до рішення міської ради від 24.11.2008 № 32/35 «Про затвердження утримання тварин у місті Луцьку» розглянули під час 62-ї сесії міськради 23 липня.

Питання викликало активну дискусію серед обранців луцької громади.

Так, ще на початку засідання член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук запропонував зняти із розгляду питання щодо ділянок для вигулу собак. З його слів, зокрема, пропонується відвести для вигулу тварин ділянку у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки поряд із ротондою, де був облаштований дитячий майданчик. Депутат повідомив, що керівник КП «Парки та сквери міста Луцька» навів лист санітарно-епідеміологічної служби, у якому йдеться про те, що парки та сквери заборонено визначати місцями вигулу собак, тому що це порушуватиме встановлені правила. Отже, депутат просив зняти це питання на доопрацювання.

Своєю чергою, категорично проти зняття питання з порядку денного виступили депутати Аскольд Пекарський та Роман Романюк, які назвали питання актуальним. Рустам Дячук погодився, що запитання на часі, проте, з його слів, у випадку позитивного голосування, прокуратурі доведеться вносити протест, адже таким чином депутати порушать санітарні норми (йшлося про вигул собак у сквері Героїв Майдану, неподалік від входу у школу). Депутати вирішили усе ж розглянути питання під час сесії.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук повідомила, що місця для вигулу тварин визначені у Києві, Миколаєві та Харкові. Такі місця є в США, Німеччині та інших країнах. З її слів, приблизно 10 тисяч лучан є власниками собак, тому проект рішення важливий та актуальний.

Рустам Дячук поцікавився у неї, як вона ставиться до місця для вигул собак у сквері Героїв Майдану. Дана Новарчук відповіла, що нині лучани вигулюють тварин поблизу дитячих садочків та шкіл, тож пропонують відвести місця у парках та скверах. Щодо його зауваження про те, чи варто сквер імені Героїв Майдану перетворювати на туалет для собак, вона зазначила, що прибирати за тваринами зобов’язані її власники під загрозою штрафу у розмірі 850 гривень.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук запитав, чи повний перелік майданчиків пропонований у проекті рішення. Директор КП «Ласка» відповіла, що передбачене облаштування додаткових місць, зокрема, з тильного боку будинків.

Зауваження до переліку майданчиків для вигулу тварин виникли і в керівника КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолія Трикуша. З його слів, він проти визначення такого майданчика поблизу з естрадним залом Ротонда та у парку імені 900-річчя Луцька – місцях масового відпочинку населення.

Депутат Богдан Шиба запропонував внести зміни до проекту рішення. Так, з його слів, визначення майданчиків повинно регулюватися правилами благоустрою Луцька, а кожен окремий майданчик повинні затверджувати під час засідання виконкому.

Після тривалої дискусії депутати проголосували за проект рішення із доповненням Богдана Шиби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андрій Показати IP 23 Липня 2014 18:01
То що вирішили депутати? То вигулювати буде можна псів чи може не можна. Місця визначили, чи не визначили. Чи то тільки я такий бовдур, що крім депутатів з Нового Луцька більше нічого не зрозумів
ага Показати IP 23 Липня 2014 21:13
скільки можна? зробіть так аби заборонити вигул на шкільних майданчиках і внести прибирання за своїми собаками. ВСЕ. ДОСИТЬ. без цих місць для вигулу! в нас для людей парки та сквери не обладнанні! люблю тварин, хочу, щоб було по-європейськи, але спочатку зробіть аби за викинуте сміття не в мусорник теж зробили штраф. а то фекалії не прибрали і бац 800 грн, з метою шо це людей навчить. ага.
лучанка Показати IP 23 Липня 2014 21:32
В нас "РОтонда" ще вважається місцем відпочинку????
Алла Показати IP 23 Липня 2014 23:28
Їм там взагалі більше нічим зайнятись? Садочків хай набудують, місцями роботи людей забезпечать, відрестврують будинки... Вони там собаками цілими днями займаються! І як забороняти - це вони знають, а як вирішити проблему з бездомними тваринами - то вони навіть не заїкаються. Так не буде моя собака ходити в туалет на дитмайданчику - то там вулична сходить! ФІнансуйте краще притулок аніж дурницями займатись лиш би більше грошей з людей взяти!
анонім до Алла Показати IP 24 Липня 2014 13:46
Ви зі своїми собачками вже дістали. Їде хазяїн з цуциком, а той цуцик прямо там, де люди ходять і гадить, а господар тільки спостерігає Треба виділити місце в парку, щоб собаки гадили тільки там і щоб господарі за ними прибирали. Це буде по-європейському.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus