USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Міноборони пояснили, чому бойовики обшукують «кіборгів»

8 Січня 2015 17:12
Міністр оборони Степан Полторак підтверджує наявність домовленості щодо ротації українських військових в донецькому аеропорту в рамках тристоронньої контактної групи під наглядом ОБСЄ.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер, відповідаючи на запитання про те, що сепаратисти і російські військові обшукують українських вояків, відбираючи у них "надлишок" зброї, - повідомляє "Українська правда".

"Ми можемо завезти і озброєння, і провести ротацію в донецькому аеропорту, але виникає загроза життю особового складу. Тому контактна група, яка там працює домовилася про те, щоб безперешкодно особовий склад, який заїжджає на територію аеропорту пропускався, у тому числі, і через блокпост так званої "ДНР", – сказав він.

Зі слів Полторака, остання ротація відбулася півтори доби тому і проходила "без проблем і без тих непорозумінь, які демонструвалися по телебаченню" під наглядом ОБСЄ.

"Дехто критикує перемир’я так зване, але кількість жертв в десятки разів зменшилася після його оголошення. Нам потрібне це перемир’я для того, щоб підготуватися до непередбачених дій як з боку Російської Федерації, так з боку "ДНР" і "ЛНР", – заявив він.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилися відео- та фотоматеріали того, як російські військові з відповідними розпізнавальними знаками на формі, а також бойовики у формі "Військової поліції ДНР" обшукують українських військових під час перетину блокпосту в рамках ротації в донецькому аеропорту.

ЧИТАТИ ПРО РОТАЦІЮ «КІБОРГІВ» ЗА ДОМОВЛЕНІСТЮ З БОЙОВИКАМИ. ВІДЕО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus