USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.72 9.88

У художній і музичних школах Луцька подорожчає навчання

19 Жовтня 2016 10:49
Батьківську плату за навчання у музичних та художній школах міста підвищили.

Відповідне рішення прийняли члени міськвиконкому під час засідання сьогодні, 19 жовтня.

Так, відповідно до прийнятого рішення, батьківська плата за навчання у художній та музичних школах подорожчає на 10 гривень.

Водночас, як зауважила начальник міського управління культури Тетяна Гнатів, діти пільгових категорій вчитимуться безкоштовно.
Це -діти із багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; діти загиблих (померлих) військовослужбовців (в тому числі статус яких не встановлений) та діти, батьки яких загинули під час антитерористичної операції; діти, батьки (члени сім’ї, вітчим) яких призвані на військову службу по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» (на підставі довідок, виданих відповідними військовими комісаріатами, а також документів, що засвідчують ступінь споріднення), – на період до часу їх демобілізації; діти військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами); діти, батьки (члени сім’ї, вітчим) яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ груп (на підставі копії відповідного посвідчення).

50% платитимуть діти, обоє батьків яких є інвалідами праці І групи загального захворювання.

Підвищення батьківської плати Тетяна Гнатів назвала «суттєвою підтримкою» для закладів. А відповідно до порядку, кошти, отримані за плату на навчання, мають бути використані на заробітну плату та нарахування (92%), придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю (4%), оплату послуг (крім комунальних - 3%), службові відрядження (1%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus