USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Норвегії стартували найбільші з часів «холодної війни» навчання НАТО

25 Жовтня 2018 10:21
Найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture 2018 стартують в четвер, 25 жовтня, у Норвегії.

Маневри будуть проходити на території Норвегії та поблизу її берегів, триватиме Trident Juncture 2018 до 7 листопада, пише «Інтерфакс».

У масштабних навчаннях візьмуть участь сухопутні війська, ВПС і ВМС всіх 29 країн-членів альянсу, а також Швеції та Фінляндії. Всього до навчань підключать більше 45 тис. військовослужбовців, 130 військових літаків, 70 кораблів, а також близько 10 тис. одиниць техніки.

Передбачається, що Єдиний тризуб - 2018 стане симуляцією відбиття нападу на одну з країн альянсу.

До берегів Норвегії вже підійшла авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем «Гаррі Трумен». Універсальний десантний корабель-вертольотоносець ВМС Франції «Дісмюд» (типу «Містраль») і французькі фрегати «Бретань» і «Латуш Тревіль», які також візьмуть участь в навчаннях.

Росія і Білорусь прийняли запрошення спостерігати за навчаннями Trident Juncture 2018, повідомив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Україна буде однією з 5 країн-партнерів НАТО, які візьмуть участь у навчаннях Trident Juncture 2018. Наша країна буде представлена штатними офіцерами в штабах. Загалом із 41 країни-партнера НАТО лише 5 країн беруть участь: Швеція, Фінляндія, Грузія. Йорданія та Україна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus