USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Новій Зеландії закрили пляжі через можливі вибухи сотень китів

13 Лютого 2017 14:53
Після інциденту з викидом більше 600 чорних китів гринд у Новій Зеландії почали закривати пляжі. Рятувальники попередили, що тварини почнуть вибухати, повідомляє «Преса України».

За словами представників новозеландського департаменту охорони природи, після смерті кити, якщо їх не розрізати, можуть вибухнути через вміст бактерій і газів, що знаходяться в їх організмах. Наразі на пляжах знаходяться сотні тварин.

«Нам ніколи не доводилось мати справу з понад 250 тілами, більшість з яких важать більше тонни», - заявив представник департаменту Майк Оугл.

За його словами, наразі проводяться всі необхідні заходи задля очищення пляжів. Крім того, біля берега будуть встановлені паркани, щоб тварин не змило у море. За попередніми даними, поки неясно, що буде з тушами. З’явилось припущення, що їх перемістять в дюни, де вони будуть далі розкладатися.

Нагадаємо, масові викиди китів відбулися 10 та 11 лютого. Тоді на пляжі Південного острова Нової Зеландії викинулось спочатку 416 китів, а згодом ще 240. З них врятувати вдалось лише 17.

Нижче представлено відео, на якому видно процес вибуху китів.

Увага! На відео містяться матеріали, специфіка яких може здатися неприємною.
Як зазначається, причина такої поведінки китів досі вченим точно невідома. За словами науковців, у ссавців, ймовірно, у лідера, за яким слід вся зграя, стався збій акустичної системи. Причиною цього можуть бути гідроакустичні удари при дослідженні шельфу, а також сонари військових субмарин.

Також кити могли і отруїтися хробаками або речовинами, що забруднюють океан - наприклад, важкими металами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 13 Лютого 2017 15:27
Для Луцька це важлива подія.
ну так Показати IP 13 Лютого 2017 15:46
не для читачів з обмеженим мисленням, як ти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus