USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську долю шахтарів вирішували без них

5 Січня 2015 16:37
Зустріч у кабінеті мера Нововолинська за участю профспілок відбулася сьогодні, 5 січня. Гірників на розмову не запросили. Відтак, учасники ініціативної групи координаційної ради нововолинських шахтарів поскаржились на мера міста Віктора Сапожнікова, висловивши недовіру та “ганьбу”. Про це інформує БУГ.

Нагадаємо, вчора, 4 січня, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, до чого домовилися шахтарі під час тисячного мітингу в Нововолинську.

Зі слів представників профспілок шахт, вони не були присутні на зустрічі. Чи дійсно було засідання, вирішили з’ясувати самі шахтарі, завітавши до мера. Відтак, переконалися, що справді зустріч відбулась і профспілки були. Чому ж не запросили ініціативну групу - невідомо. Як вважають шахтарі – їхню долю вирішували без них, тому висловили меру “ганьбу”, як зазначив очільник координаційної ради Богдан Макарчук від імені ініціативної групи. Свої дії та наміри ініціативна група узгодили на зборах 5 січня, вони також планують сьогодні зустрітись із мером, щоб поспілкуватись.

Тим часом керівництво шахт засідали у “Волиньвугілля”. А “славнозвісний” директор шахти №1 у триденній відпустці, нагадаємо, що на мітигну 4 січня із трибуни пролунала інформація, що саме він збирає підписи для закриття шахт.

Чи будуть перекривати ягодинську митницю на разі вирішується. Нововолинські шахтарі уже заручились підтримкою і червоноградських гірників, наразі вирішується питання із поїздкою на Київ 12 січня. Протести ж і надалі продовжуватимуться, - обіцяють гірники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Корінний лучанин Показати IP 5 Січня 2015 16:59
РЕПЛІКА . Не було б ШАХТ не було б НОВОВОЛИНСЬКА- оце треба всім розуміти , а ВЛАДІ особливо і місцевій Нововолинській і очільнику ОДА Гунчику!!!Шахти вичерпали свій запланований 50-ти річний РЕСУРС і це теж вагомий аргумент, але 10-а ШАХТА має ще солідний запас на 40-45років. То чого питається гальмувати УКРАЇНСЬКІЙ ВЛАДІ (Яценюку) це виробництво ? Невже знову засмерділо КОРУПЦІЄЮ та ОЛІГАРХІЧНИМ впливом? Нова -стара влада варнякає про реформи, але вона їх і ГАЛЬМУЄ! Де та КОНКРЕТИКА у справах, у тому ж БЮДЖЕТІ 2015? Але бЮДЖЕТ ЩЕ БУДУТЬ КОРИГУВАТИ ДО 15.02.15. Порівняно до недавна , Нововолинськ був ВІЛЬНОЮ ЕКОНОМІЧНОЮ ЗОНОЮ і цю хорошу ідею ВЛАДА України звела на нівець. В нас , що не починають то НІКОЛИ ДОБРОМ не завершують! А тепер що.... " Допоки до мікрофона йшов мер Нововолинська Віктор Сапожніков із натовпу лунали крики «Ганьба». Міський голова порадив людям не йому «ганьба» кричати, а їхати до Києва і кричати тим, хто проголосував за закриття шахт." ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ? РОЗВОДНЯК!!! Вдуматись тільки! САПОЖНІКОВ знову провокує та ЗАКЛИКАЄ людей на МАЙДАН у Києві , бо не БАЖАЄ вирішувати питання , ті питання які ЗОБОВЯЗАНИЙ вирішувати, його обирали НОВОВОЛИНЦІ для цього. Це не владний парадокс, ЦЕ ДІЙСНО ГАНЬБА! ПРИМІТКА. Ця ШАХТАРСЬКА ТЕМА мені дуже знайома ( не з чужих рук та подачі ), бо дехто із родини там працював із часів заснування шахт та міста Нововолинська та селища Жовтневого. Дехто уже із цього світу відійшов , бо дались взнаки професійні болячки.
Чорний шахтар до Корінний лучанин Показати IP 5 Січня 2015 18:48
Здрастуйте!
!!! Показати IP 5 Січня 2015 17:06
Надто добра зарплата, пенсії, пільги у шахтарів, щоб вони так просто здалися...... А Нововолинськ - це щось типу Донецька (одні приїзджі зі всього СРСР). Ось так утворився і Донецьк, і Нововолинськ...
Корінний лучанин до !!! Показати IP 5 Січня 2015 17:41
Не порівнюйте Донецьк та Нововолинськ! Це як в ОДЕСІ кажуть : " ДВЕ БОЛЬШИЕ РАЗНИЦЫ!" Донецьк має іншу історію і заснування. Приїжджі у Нововолинську та Жовтневому добре акліматизувались та прижились в УКРАЇНІ, це не ті "данєцкіє" нинішні! А запрошували на роботу із СОЮЗУ бо треба було спеціалістів, і це було при Хрущові. А без цих шахт і вугілля в цьому районі був би "депресняк". Так, як зараз це сталось після розвалу і дерибану заводу СТО.
ХХХХХ до Корінний лучанин Показати IP 5 Січня 2015 22:25
І БІЛЬШІСТЬ РАНЬШЕ СУДИМИХ
обс Показати IP 5 Січня 2015 19:49
якщо імпортне вугілля дешевше за наше і тому шахти будуть дотувати з податків які ми платимо на медицину освіту і т д , то на який біс вони потрібні.
Корінний лучанин до обс Показати IP 5 Січня 2015 20:10
І що ж далі? Замкнув КОЛО! Для кого тоді та медицина , освіта якщо нікому нічого не треба та і для НІ КОГО БУДЕ? Тоді опустимось до рівня африканських племен. А питаннячко - А ЧИ ВСІ СПРАВНО ПЛАТЯТЬ НАЛЕЖНІ ПОДАТКИ В УКРАЇНІ? В ШТАТАХ не дай БОЖЕ ухилитись від сплати податків - зразу засудять. Бо там ЗАКОН для всіх один, а в нас як дишло ! УКРАЇНА - це суперКОРУМПОВАНА КРАЇНА У СВІТІ ! КОРУПЦІЯ , ОЛІГАРХИ УКРАЇНИ РУЙНУЮТЬ КРАЇНУ! Яка зараз чисельність населення, а буде ще менша! Що , від хорошого життя зменшується?
Чорний шахтар Показати IP 5 Січня 2015 20:07
Шахтами Дп Волиньвугілля у 2014 р. у середньому добувалось за місяць вугілля на 3 млн.грн., у той же час державна дотація на заробітну платню шахтарям становвила у місяць 40 млн. Ось така економіка, панове.
Корінний лучанин до Чорний шахтар Показати IP 5 Січня 2015 20:41
А хто на такій "економіці" НАГРІВ РУКИ , не хочете писати? Це абсурдна економіка про яку пишите. Може вам нагадати, що відбувається із ціною газу і хто наживається при цьому, а на кого лягає цей ціновий тягар. ПРАВИЛЬНО, на нарід УКРАЇНИ! А субсидії про які "варнякає" Яценюк - не всі отримують , тому що НЕМАЄ НАЛЕЖНОГО ОБЛІКУ ГАЗУ , тай ГАЗ цей ТУФТА бо там Г.калоріями не пахне, в нас кубометри ! ОСЬ ТАКИЙ В НАС ЛОХОТРОН, ПАНОВЕ!
Дончанин до Корінний лучанин Показати IP 5 Січня 2015 22:48
ВолыньУголь за этот год добудет минимум 300 000 тон угля. Наш, т.е. донбасский, уголь идет по 50 баксов за тонну. Пусть ваш идет по 20 баксов за тонну (это бросовая цена). И тогда при курсе 15 грн за бакс получаем, что ВолыньУголь дало продукции на 90 млн. грн. Из них 45 млн. грн. ушло на зарплату. Вопрос на засыпку: Кто при этом нагревает руки?
Чорний шахтар до Дончанин Показати IP 5 Січня 2015 23:02
Не думай що якщо ти з Донбасу ти розумніший за усіх. На Волині видобули за рік 200 тис.тонн вугілля вкрай низької якості по зольності. Вугілля наше треба збагачувати. Це великі додаткові витрати.Собівартість зашкалює І запомятай Дончанин- у нас на Волині на нашому вугіллі рук не нагрієш. Начальство Волиньвугілля гріє руки на мільйони гривень як раз на державній дотації та відкатах при проведенні тендерів. Плюс нарахування начальством самим собі премій на мільйон за спортивні змагання, усіляки дні автомобіліста і. т д. Зараз по преміям іде дуже тихо суд у Іваничах.
Чорний шахтар до Дончанин Показати IP 5 Січня 2015 23:06
І ще хочу спитати з якого бодуна ти бакс за 15 гривень побачив?
Дончанин до Чорний шахтар Показати IP 6 Січня 2015 00:41
коментар було видалено
ас Показати IP 6 Січня 2015 02:07
яценюк- це маргарет тетчер для нововолинська

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus